Použití compresoru na bicích a masteru

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Wohma

Příspěvek od Wohma »

No jenze zrovna Line6 spider (alespon ty levny) tvori zvuk uplne stejnym zpusobem jako Amplitube nebo Guitar Rig ;) Zkratka pracuji s jednickama a nulama, pak zalezi jen na kvalite algoritmu, ale ta je podle me srovnatelna.

Spis si myslim, ze by ses mel zamerit spis na tvorbu pisnicek - riffu muzes mit milion, ale kdyz je nedokazes za sebe spravne poskladat, tak je to k nicemu - a o tom to vlastne cele je. Tohle treba ma ambice stat se pisnickou, ale po dvou minutach jsi vycerpal napady a opakovat to znovu uz by bylo dost nudne, takze otazkou je: Co dal?

Mimochodem ten bridge mi prisel hrozne pop-punk-rockovej, jestli vis, co tim myslim, ale mozna je to jen mnou :)

Hiddenplate

Příspěvek od Hiddenplate »

No jsem teď tak trochu zkaženej punkem, protože hraju v jedný místní punkový kapele, takže tak no... :)

Jinak k tomu kombu. Ty Spidery 3 jsou docela shity do 30W, ale od 75W to má zvuk jako, kdybych si koupil tu Spider 3 150W hlavu. Stejný efekty, stejnej zvuk. Checkoval jsem to na youtube... :D Sice to furt není lampa, ale zase to má výhodu, protože to má Direct Out, takže jen vemu kabel, udělám lup, lup a můžu nahrávat a ani k tomu nepotřebuju žádný noise supressory atp. :)

EDIT: Jo jinak furt hledám bicmena a bassguitaristu, kteří by se mnou zkusili nějakej ten Mega Super Ultra Brutal Death Metal jako je třeba
a nebo něco klidnějšího jako je

Cundo
Profesionál

Příspěvek od Cundo »

Humanize efekt jsem na to dával, ale moc to tomu teda nepomohlo a asi mi teda fakt nezbývá než nastavit každýmu úderu jiné velocity. Smile
Treba to spravit tak,ako by asi vyzerali udery,keby ich hral zivy bubenik.
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.

Hiddenplate

Příspěvek od Hiddenplate »

Čaute...

Zkoušel jsem nějak poblbnout s těma tlucíma a nějak jsem došel k názoru, že lepší bude, když dám dohromady něco pomalejšího. Tak jsem sednul na chvilku ke kompu a udělal jsem takovej tvrdší rock.

Jinak jsem ještě zkusil trochu jiný compressor na tlucí. Předtím jsem na to cpal multiband compressor a teď jsem na to hodil jen prostě compressor. Co myslíte? Znějí ty bicí přirozeněji než předtím?

MP3 HERE --> http://hiddenplate.wz.cz/punkrock-project.mp3

EDIT: Clippuje to nebo mám haluz??? :D
EDIT2: Sorry, konec je ufiklej, pač tam ještě nemám dodělanej přestup... :D (Měl by tam být clean a za ním pak refrééén a pak fade out... :D)
EDIT3: Celý jsem to předělal... Použit jinej zvuk kytar a přestup pozměněn a narváno zaimprovazovaný sólo... (který jsem stejně místama zkruvil... :D)
EDIT4: Sakra se přeedituju dneska... :D Jen k tomu názvu... původně to měl být punk rock, ale vzniknul z toho jen takovej rock... to jen tak kdyby se nekdo divil, že se to jmenuje punk rock a on to vlastně punk rock není... :D :D :D

Odpovědět