Použití Limiteru ve skladbě

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 06 úno 2009 11:52

luphtrack píše:
Masteringženýr Smile
hahaha....
A my, jako laici, jsme v ideálním případě, máme-li trochu soudnosti, masteringžinýři.

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Příspěvek od luphtrack » 06 úno 2009 12:04

a my, jako luphtraici, žádnou soudnost nemáme
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 06 úno 2009 12:06

kexik píše:ta normalizacia je absolutne nepodstatna vec, nema nijaky vplyv na kvalitu. ale po normalizacii clovek vie na akom rms je a kolko ma priestoru na kompresiu. samozrejme to nemusis urobit, ale clovek co to mastruje si to aj tak urobi. trva to 2 sekundy
no me to prijde divny, das na zacatku retezce eq, budes potrebovat pridat na spodku a jses v .. clipu... 8)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2009 12:26

ale vsak uroven mozes hocikedy znizit, jak pred eq, tak za nim...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2009 12:43

rad by som si v ramci tejto temy ujasnil jednu vec. je rozdiel, ci buchnem limiter (pouzivam L2) na hlavnej sabli na poslednu poziciu pre inserty, alebo na prvu ci ktorukolvek inu?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2009 12:51

kexik píše:ta normalizacia je absolutne nepodstatna vec, nema nijaky vplyv na kvalitu. ale po normalizacii clovek vie na akom rms je a kolko ma priestoru na kompresiu. samozrejme to nemusis urobit, ale clovek co to mastruje si to aj tak urobi. trva to 2 sekundy
to je predsa hlupost .. normalizovat nemusis aby si vedel ake mas rms .. pri hladani rms vidis aj peak , takze vies kolko priestoru mas .. osobne si myslim ze cim menej procesov (ako normalizacia) , tym lepsie .. je to uplne zbytocny proces, lebo do limitera mozes poslat aj ten nenormalizovany signal ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2009 12:52

dano : mam pocit ze posledne dva inserty su az za fadrom .. da sa to tusim dakde menit .. tusim ked stlacis E a vidis cely kanal , tak tam je vidno ako inserty idu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2009 13:11

pytkin: normalizacia je 1:1 proces...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2009 13:34

kexik : ale zbytocny .. ja si myslim ze zbytocne procesy , su skutocne zbytocne .. kazdy proces moze zaniest chybu , padnut system , hoci co .. naco robit nieco , co je zbytocne ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 06 úno 2009 14:00

dano: posledni 2 sloty jsou za faderem, stejne jako na jakemkoliv jinem kanalu. tzn. kdyz je limiter pred faderem, tak faderem snizujes volume za vystupem limiteru, kdyz je za faderem, tak faderem snizujes volume na vstupu limiteru.

EDIT: oprava:)
Naposledy upravil(a) Amorph dne 06 úno 2009 14:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2009 14:14

dikezz

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 06 úno 2009 14:47

jestli na L2 pouzivas dither, tak ho dej postfader (teda, to je teorie, zejo.. :])

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2009 20:10

jo jo pouzivam. a tak to aj mam. vdaka

Odpovědět