Přidání šumu do nahrávky mluveného slova

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Mik

Přidání šumu do nahrávky mluveného slova

Příspěvek od Mik »

Mám paradoxně dost opačný problém než všichni tady. Mám audiobook G.Orwell 1984, jenže zvukař jakýsi na to nasadil nějakej gate (jmenuje se to tak? Asi jo...), ale brutální, s rychlým nástupem a všechno řeže do nuly. Čili týpek čte (anglicky) Orwella a po každým třetím slovu je to hluchý (nulová hlasitost, absolutně nic) a je krásně slyšet, jak tam ten gate pracuje. Je to fakt HNUS, po 2 minutách mě rozbolely uši. Strašně nepřirozený. Co s tím? Přidat do těch nul nějak šum? Jak ho spojit s tím zbytkem? No...asi by to bylo dost složitý to nějak pošéfovat, co? Zatr...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

zkus tam primichat normalni sum z nejaky pasky treba. nebo vyzkousej nejakej verb, treba to taky pomuze... nic lepsiho me nenapada

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Přesně tak, zkus nějaký krátký ambientní reverb (nejlíp z hardwarového efektu, který bude sám o sobě navíc šumět :) )
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

kexik

Příspěvek od kexik »

izotope ozone vinylosplatnovavac... treba vypnut vsetky crackle, humy, atd a pridat len sum (je tam klasicky ruzovy, znie imho celkom prirodzene) a mozno aj proprietarny kompresor, ktory to pekne spoji dohromady. najlepsie keby si sem nazdielal maly kusok, rad sa s tym pohram

Mik

Příspěvek od Mik »

jojo,hned tak se k tomu nedostanu,abych toho v necem kousek ustrih, ale to bych byl rad...tak do 14 dnu to sem snad frknu...zatim diky...

Odpovědět