Priestory na malé domáce štúdio
Re: Priestory na malé domáce štúdio
zaves cim hrubsi , tym lepsi .. a henta vec postaci na nahravanie .. ale na mixovanie nie .. paravany na strenach ti poriesia aj mix ..
Diwad:
Tohle jsou vyhozene penize:
http://www.thomann.de/cz/the_takustik_s ... mstoff.htm
Je to uplne obycejny molitan, ktery se pouziva na baleni vyrobku. Ma mizerne akusticke vlastnosti. Take jsem ho kdysi koupil u Thomanna a nasledne jsem ho tusim daroval Biscuitovi.
precti si pro zacatek tohle:
./zvuk/jak-vyresit-akustiku-maleho-domaciho-studia-t8786-105.html
Tohle jsou vyhozene penize:
http://www.thomann.de/cz/the_takustik_s ... mstoff.htm
Je to uplne obycejny molitan, ktery se pouziva na baleni vyrobku. Ma mizerne akusticke vlastnosti. Take jsem ho kdysi koupil u Thomanna a nasledne jsem ho tusim daroval Biscuitovi.
precti si pro zacatek tohle:
./zvuk/jak-vyresit-akustiku-maleho-domaciho-studia-t8786-105.html
Myslíte, že by stačil na oblepenie Nobasil, klasický polystyrén, alebo molitan?
-
Nobasil ano,molitan a polystyren ne.
aj nobasil .. ale nobasilov je X druhov .. treba vybrat ten spravny ..
-
Těch výrobců izolace z minerální vaty je víc,ale jak psal pytkin jen některé jsou určeny primárně k izolaci zvuku.Pokud s tím budeš pracovat,doporučuju jednotlivé panely neprodyšně uzavřít...třeba do igelitových pytlů.Není to tak hrozné jak skelná vata,ale i přesto...
MPS neni spatny z pohledu zvukove pohltivosti, ale musis ho tam dat minimalne 100mm tloustky. Idealne 150mm. Nizsi tloustky ti nebudou pohlcovat basy pod 200Hz.
O neco lepsi pohltivost ma ADN. Ale i toho musis dat slusnou tloustku.
Detaily zde:
http://www.izolace-info.cz/downloads/mo ... obasil.pdf
O neco lepsi pohltivost ma ADN. Ale i toho musis dat slusnou tloustku.
Detaily zde:
http://www.izolace-info.cz/downloads/mo ... obasil.pdf
Ja neviem... ...pokial sa jedna o nahravanie hovoreneho slova (predpokladam ze z blizka na kardiodu), tak ja by som to vobec takto nekomplikoval. Isteze akustika bude v tomto pripade viac kriticka pre kontrolny posluch pri mixazi, nez pre nahravanie samotne, ale opat; pri hovorenom slove na jeden mikrofon toho clovek az tak vela nenamixuje.
jak to ? sak kludne moze miesat aj tu hudbu pod tym slovom .. atd ..
Zkusili jste nekdy neco nahrat kvalitne jen s takovym paravankem v akusticky neupravene mistnosti?
Ja ano a vysledek byl takovy polovicaty. Hodne odrazu od sten mi ten paravanek skutecne odfiltroval, ale nektere tam zustaly (hlavne nizsi basy!) a promitlo se mi to do nahravky. Musel jsem hodne ekvalizovat, aby se to pak dalo poslouchat.
Aby paravan poradne fungoval, tak musi byt od zeme tak 2 metry vysoky, musi mit alespon 100mm vaty a musi to byt 2 kusy umistene do V.
A to uz je vyrobne tak pracne, ze uz je pak zajimavejsi akusticky vyresit celou mistnost.
Ale samozrejme pro nenarocne se da nahravat za miniparavankem a poslech resit pres sluchatka.
Ja ano a vysledek byl takovy polovicaty. Hodne odrazu od sten mi ten paravanek skutecne odfiltroval, ale nektere tam zustaly (hlavne nizsi basy!) a promitlo se mi to do nahravky. Musel jsem hodne ekvalizovat, aby se to pak dalo poslouchat.
Aby paravan poradne fungoval, tak musi byt od zeme tak 2 metry vysoky, musi mit alespon 100mm vaty a musi to byt 2 kusy umistene do V.
A to uz je vyrobne tak pracne, ze uz je pak zajimavejsi akusticky vyresit celou mistnost.
Ale samozrejme pro nenarocne se da nahravat za miniparavankem a poslech resit pres sluchatka.

možno vám už leziem na nervy mojimi otázkami
, ale prečo to nemôže byť napr. ten molitán, či polystyrén... A plus, ako mám oblepiť sklenú vatu... To snáď nemôžem mať len tak, či? A ešte, nevyriešili by to nejaké 3 vrstvy závesov?

Molitan i polystyren malo pohlcuji zvukove odrazy v porovnani s mineralni vatou nebo akustickou penou.
Hele, uz jsi cetl ten clanek, na ktery jsem ti dal odkaz. Tam je spousta veci zodpovezenych. Nechce se mi to psat znovu.
Hele, uz jsi cetl ten clanek, na ktery jsem ti dal odkaz. Tam je spousta veci zodpovezenych. Nechce se mi to psat znovu.
a čo tie závesy? To je asi hlúposť čo?
absorbuji hodne vysky a vyssi stredy. Basy, ktere tvori obvykle nejvetsi problemy, zaves nevyresi.