Ty klasicky molitan desky se u nas objednavaly vzdy z gumexu.. ale jak bylo napsano.. zadny zazrak to neni.. uz jen proto, ze tezko hodnotit vlastnosti vzhledem k tomu materialu.. tady k tem dekskam ma clovek alespon PDFka a blizsi info.. prodavaj to jako desku ze 3 vrstev.. molitan, nejaky dalsi hustejsi matros a na tom zase molitan..
http://www.gumex.cz/protihlukove-desky/ ... e-desky-1/
Priestory na malé domáce štúdio
Re: Priestory na malé domáce štúdio
Najdolezitejsi parameter t.j. koef. absorbcie pre jednotlive frekvencie tam ale nikde neuvadzaju. Aspon som to teda nanesiel...
http://www.gumex.cz/protihlukova-deska- ... 15129.html
Dole jsou dokumenty v PDF.. grafy jsou v..
http://www.gumex.cz/files/product/7/3/1 ... OVKY_2.pdf
Dole jsou dokumenty v PDF.. grafy jsou v..
http://www.gumex.cz/files/product/7/3/1 ... OVKY_2.pdf
Hmmmm, ale podle tech grafu je to MNOHEM horsi nez mineralni vata.
Pri tloustce 70mm to uspokojive absorbuje az frekvence od 500Hz vyse.
Pri tloustce 70mm to uspokojive absorbuje az frekvence od 500Hz vyse.
To nepopiram.. hodil jsem to sem jen informacne.. samozrejme rockwool je uplne jine kafe.. a vzhledem k cene baliku je to porad asi nejschudnejsi cesta..
Zdravím,
zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť odpoveď na to čo hľadám, tak sa opýtam takto:
Videl som v niektorých štúdiách basové pasce umiestnené aj v zlome stropu a bočnej steny teda
nielen v zlome bočná stena-predná stena. Má to výrazný vplyv na akustiku?
Mám miestnosť (bohužiaľ) 3,5m x 3,5m s výškou 2,65m a chcel by som tu urobiť
malé štúdio, kde by som ja prioritne pracoval s DJskou technikou (teda mixovanie, posluch atd)
a okrem toho s kamarátmi prerábali skladby, takže aj nahrávali spev, gitaru....
V prílohe sú rozmery aj predbežné rozmiestnenie nábytku.
Bočné steny by som chcel odizolovať, lebo z jednej strany sú susedia a z druhej strany detská izba mojej dcéry.
Bude postačovať urobiť steny z akustického Nobasil ADN (nechcem na to dávať sadroš) alebo ešte na to, pohltivé
ihlanové molitany na odrazové body?
Má význam v tomto prípade robiť kokpitové zníženie stropu nad stolom ?
Dikes
zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť odpoveď na to čo hľadám, tak sa opýtam takto:
Videl som v niektorých štúdiách basové pasce umiestnené aj v zlome stropu a bočnej steny teda
nielen v zlome bočná stena-predná stena. Má to výrazný vplyv na akustiku?
Mám miestnosť (bohužiaľ) 3,5m x 3,5m s výškou 2,65m a chcel by som tu urobiť
malé štúdio, kde by som ja prioritne pracoval s DJskou technikou (teda mixovanie, posluch atd)
a okrem toho s kamarátmi prerábali skladby, takže aj nahrávali spev, gitaru....
V prílohe sú rozmery aj predbežné rozmiestnenie nábytku.
Bočné steny by som chcel odizolovať, lebo z jednej strany sú susedia a z druhej strany detská izba mojej dcéry.
Bude postačovať urobiť steny z akustického Nobasil ADN (nechcem na to dávať sadroš) alebo ešte na to, pohltivé
Má význam v tomto prípade robiť kokpitové zníženie stropu nad stolom ?
Dikes
- Přílohy
-
- dj-izba.pdf
- (28.84 KiB) Staženo 102 x
Koukni na tyhle odkazy, treba ti neco daji:
zvuk/jak-vyresit-akustiku-maleho-domaci ... t8786.html
zvuk/akusticke-panely-pro-upraveni-akus ... 11913.html
zvuk/diy-basove-pasti-the-official-thread-t6343.html
Rozmysli si ten sadrokarton, zavri ten Nobasil za modrej Rigips bud jednoplastove nebo dvojplastove zaklopeni. Pouzij poradny profily do stavecich trmenu, ktere instalujes na tesneni. A na strop instaluj profily do akustickych zavesu.
Tmeleni, paska do spoju, brouseni, povrchova uprava a na to vsechno instaluj akustickou penu... mas hotovo.
zvuk/jak-vyresit-akustiku-maleho-domaci ... t8786.html
zvuk/akusticke-panely-pro-upraveni-akus ... 11913.html
zvuk/diy-basove-pasti-the-official-thread-t6343.html
Pokud chces tu mistnost zcela odizolovat, tak jedine reseni je mistnost v mistnosti (box in box), ale na to nemas rozmery a je to narocne na stavebni detaily.djnemo píše:Bočné steny by som chcel odizolovať, lebo z jednej strany sú susedia a z druhej strany detská izba mojej dcéry.
Rozmysli si ten sadrokarton, zavri ten Nobasil za modrej Rigips bud jednoplastove nebo dvojplastove zaklopeni. Pouzij poradny profily do stavecich trmenu, ktere instalujes na tesneni. A na strop instaluj profily do akustickych zavesu.
Tmeleni, paska do spoju, brouseni, povrchova uprava a na to vsechno instaluj akustickou penu... mas hotovo.

Sádrokarton je nejlevnější a poměrně účinné řešení pro úpravu basů. Už to tu zaznělo (fova o tom zjevně něco ví ...), výšky a středy zase tolik tlumit nepotřebuješ a když, jde to spoustou způsobů, třeba i tím závěsem. Největší problém jsou vždycky basy. Proto moc nefungujou různý ty příruční paravánky, basy z nich prolezou a vesele se válej po místnosti a pak je sejmeš mikrofonem.
Sádroš s minerální vatou funguje jako membrána, výhodou je velká šířka pásma, nemusíš nic počítat. Co dáš nahoru na sádroš je už na tobě, viděl jsem třeba pěknej nápad - difuzory udělaný ze sekerou nahrubo rozštípaných dřevěných hranolů, každý to seknutí se podaří trochu jinak a tři stěny hranolu jsou rovný, když tím polepíš ten sádroš a přelakuješ to, aby ti z toho nepadaly třísky, bude to fungovat. Pak bych to vyzkoušel a uvidíš, jestli ještě bude třeba nějaký to molitanový řešení na vejšky. Taky si najdi na internetu módy místnosti, tam najdeš ideální poměry stěn místnosti z hlediska akustiky. Pokud tedy máš ještě možnost ovlivnit půdorys ... good luck !
Sádroš s minerální vatou funguje jako membrána, výhodou je velká šířka pásma, nemusíš nic počítat. Co dáš nahoru na sádroš je už na tobě, viděl jsem třeba pěknej nápad - difuzory udělaný ze sekerou nahrubo rozštípaných dřevěných hranolů, každý to seknutí se podaří trochu jinak a tři stěny hranolu jsou rovný, když tím polepíš ten sádroš a přelakuješ to, aby ti z toho nepadaly třísky, bude to fungovat. Pak bych to vyzkoušel a uvidíš, jestli ještě bude třeba nějaký to molitanový řešení na vejšky. Taky si najdi na internetu módy místnosti, tam najdeš ideální poměry stěn místnosti z hlediska akustiky. Pokud tedy máš ještě možnost ovlivnit půdorys ... good luck !
djnemo: Kdyby sis ten sadrokarton rozmyslel pouzij takovyhle staveci trmeny na steny/vertikalni
http://www.allegro-praha.cz/getdoc/37e1 ... ozkou.aspx
a akusticky zavesy pro uchyceni na strop/horizontalni (tahle lahudka je stara necele dva roky)

http://www.allegro-praha.cz/getdoc/37e1 ... ozkou.aspx
a akusticky zavesy pro uchyceni na strop/horizontalni (tahle lahudka je stara necele dva roky)