Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od Axerathix » 30 dub 2012 17:22

Moj problem suvisi tak trochu aj s midi. Mam notebook a W7 bez externej zvukovej karty. Ak v programe zadam vystup direct sound>reproduktory tak vsetko je ok, pocujem w7 zvuky ale aj to co mi ide z programu a hlasitost je v poriadku. Problem nastava ze ak zapnem asio4ll pre vystup, tak zvuk z programu je velmo tichy a w7 zvuky nepocut vobec. Dokonca ked nastavujem hlasitost W7 tak to nema ziaden vpliv. Na asio ovladaci som nenasiel ziadne nastavovanie zvuku. Vie niekto poradit ako by som zvysil hlasitost zvuku ak zapnem asio? Asio potrebujem pre lepsiu komunikaciu programu s midi klavesnicou.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od pavlii » 30 dub 2012 20:58

ASIO4ALL si vezme zvukové zařízení, takže proto ti nejdou zvuky z Win - to je naprosto v pořádku. Hlasitost je pak určena výlučně ovládacími prvky v použitém programu, kde je ovladač ASIO4ALL nastavený, takže hledej tam.

P.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od Axerathix » 30 dub 2012 21:25

pavlii píše:ASIO4ALL si vezme zvukové zařízení, takže proto ti nejdou zvuky z Win - to je naprosto v pořádku.
tomuto chapem, aj som si to myslel, ze to tak je.
pavlii píše: Hlasitost je pak určena výlučně ovládacími prvky v použitém programu, kde je ovladač ASIO4ALL nastavený, takže hledej tam.

P.
tomuto az tak nechapem, mas na mysli ako hlasitost programu? Ak ano hlasitost programu je skoro na maxime a je to velmo tiche oproti tomu, ked tam nemam asio. Inac ja pouzivam notacny soft a nejake extra veci na nastavenie tam nie su, ale ma to mixpult. Cize ak je to takto ticho uz s tym nic nespravim? Teda okrem zvysenia hlasitosti na vezi.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od pavlii » 30 dub 2012 22:38

Hmm...to je právě to, že otázka je, co případně dělá s tím zvukovým výstupem jen SW mixér ve Windows. Notační soft - čili pracuješ s MIDI, to jsi vlastně psal. Jaký používáš tónový generátor (externí HW, interní ve zvukovce nebo nějaký softwarový - třeba ten z Windows)? Jak máš nastevenyt počáteční hodnoty základních MIDI kontrolerů (Hlasitost, Expressipon)? Co dynamika not - jsou potichu i silně (Velocity = 127) zahrané noty?

P.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od Axerathix » 30 dub 2012 23:51

tonovy generator pouzivam z toho programu, ten program (notacny soft.) ma uz sample, ale nema sample player, to je teraz myslim ze jedno, lebo aj ked mam ten soft prepojeny s reasonom cez rewire, tak aj reason hra potichu spolu s not. softom ak mam asio. A pociatocna midi hlasitost je typujem hodnota 50 zhruba. Ale to je myslim si tiez jedno lebo aj ked je zahrana hodnota 127 tak to je citit ze to je cele potichu.

Podla mna problem bude niekde vo W7 a asio ovladacom, lenze w7 ma nastavenia nejak cudne/neprehladne, ako keby som mohol nastavit jednu vec viacero sposobmi a potom neviem co som skusal a co nie, a je v tom potom zmetok.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od pavlii » 01 kvě 2012 00:00

Mhm - může být. Vhodná by byla nějaká rada od uživatele W7; já je sice mám, ale nemám s ASIO4ALL nejmenší problém (co se týče hlasitosti a funkčnosti vůbec).

P.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od Axerathix » 01 kvě 2012 00:14

tak zistil som, ze v notebooku mam este nejaky HP SRS sound mixer a tam som mal stlmene sluchatka. Akonahle som ich dal na maximum zvuk je odrazu z asio normalne hlasno ako bez asio.. Ale preco mi ide asio cez sluchatka tomu nechapem, vlastne vobec nechapem preco ma w7 na notebooku sluchatka a reproduktory zvlast na nastavenie a to som si sluchatka vypol v nastaveniach nech to aplikacie nepouzivaju.. toto som este nezazil. A win sluchatka mam naplno a v tom SRS to bolo znizene.. trlion nastaveni...

Je mozne nastavit to asio aby to bezalo cez reproduktory a nie cez sluchatka? Posledna vec, naco sluzia v tom asio ovladaci tie nastavenia na lavo? Nech ich zakliknem alebo odkliknem, nic sa nedeje.

EDIT: pavlii a zabudol som ti podakovat za snahu pomoct, dakujem :)
Přílohy
Nepomenovaný.jpg
Nepomenovaný.jpg (67.91 KiB) Zobrazeno 1129 x

TTT31
Příspěvky: 175
Registrován: 17 kvě 2010 20:46

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od TTT31 » 01 kvě 2012 02:15

W7 se co se týče správy zvuku fakt nevyvedly, když k tomu ještě přidáš prográmky výrobců zvukovek s dalším nastavením a ještě k tomu nějaké doplňující nastavení zvuku přidané výrobcem počítače ..... ach

To nastavování v Asio4all je odkud půjde zvuk do něj a kam z něj. Hpout bude výstup do repráků (nebo sluchátek). MicIn je vstup z mikrofonu. MuxedIn1 bych řekl, že je špatně napsaný MixedIn1 tzn. vstup ze směšovače tvojí zvukovky, to znamená, že co z ní leze, to ti i poleze na vstup. Když ti to nereaguje hned zkus restartovat Daw..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od pavlii » 01 kvě 2012 22:59

2Axe: ale není vůbec zač :wink:

P.

Axerathix
Příspěvky: 287
Registrován: 08 dub 2010 12:38

Re: Problem s ASIO4LL v2 a vystupom

Příspěvek od Axerathix » 02 kvě 2012 11:24

vdaka za odpovede TTT31. Robilo mi to, ze ked som zapol ten program, tak mi siel Winows zvuk z reproduktorov z notebooku aj napriek tomu, ze som mal zapojeny konektor do sluchadiel. Teraz som si to v Asio nastavil tak, ze mi ide cez ten asio. Sice win zvuk nepocut ale to nevadi,hlavne je ze uz nejde cez repro z notebooku.

Odpovědět