Problem s mpc 1000

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
cream
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2014 14:31

Problem s mpc 1000

Příspěvek od cream » 23 led 2014 21:11

mam naloadovanu slucku ktoru mi mpc pekne celu prehra , ked zacnem hrat s tou sluckou a dorobim bicie tak mi tu slucku vypne . v paramms mam vsetko nastavene tak ze mi ten pad ziaden iny nevypyna.mam aj rozsirujucu pamet . http://www.muziker.sk/klavesy/rozsiruju ... -1000-2500
robilo mi to iba na svojich samploch co som si pravil v fl , pred tym isli slucky co som mal v mpc normalne cele, aj ked som dorobil bicie . vsetko live hram , ziadne nahravanie jednotlivych stôp ( kopak , snerak, sample atd ).problem som nahral na video . Dakujem za pomoc

xxman
Příspěvky: 112
Registrován: 24 črc 2009 09:54

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od xxman » 23 led 2014 22:05

Napadá mě překročená polyfonie, pokud ty samply mají dlouhý dozvuk, "nevypínají" samy sebe a jsou třeba ještě ve stereu, tak ti jich může hrát několik přes sebe aniž bys to slyšel.

cream
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2014 14:31

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od cream » 24 led 2014 08:46

A ako odstranim ten problem ? Lebo mne isli dlhsie sample prehrat a mohol som tam bit hocikolko a islo to ako malo. Co znamena dlhy dozvuk ?

cream
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2014 14:31

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od cream » 24 led 2014 13:59

v com si robite sample biciich a ako ? chcem si z vsti pomalicky renderovat po jednom zvuku wawka aby som si mohol dat do mpc . dakujem

charonme
Příspěvky: 1145
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od charonme » 24 led 2014 16:10

ked to nahras do stuop a potom to pustis tak to zahra s tym vypnutim alebo normalne tak ako to ma byt?
skusal si prepnut ten pad z poly na mono?

cream
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2014 14:31

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od cream » 24 led 2014 19:13

hore je video . jedna sa o live hranie kde pustas sample a do toho hrajes cele bicie od cinelou az po kopak , ziadne nahravanie stop . Funkcia poly/mono s tym nema nic spolocne

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od 303 » 24 led 2014 22:29

podle mě je to tim samplem...nějaký blbý wavko.Mpc 1000 žere 16 bit wav...což asi maš...nicmeně může to blbnout, když je to takle vyvedený z nějakýho softwaru ...doporučuju ti ten sampl co tam máš , nasamplovat přez Record input , zastřihnout jak potrebuješ a vsadim se , že to dělat nebude už .

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od 303 » 24 led 2014 23:08

Nebo ty ho vlastně můžeš znova nasamplovat jen tim , že budeš ve funkci record a tam máš - INPUTS : ANALOG tak to akorát přepneš na MAIN OUT a bude to samplovat všechno co ti leze z MAIN OUT .No a pak už jen dáš record a mačkneš sample..easy...podle mě to bude fungovat a ten sampl ti pojede celej i s tima škopkama.

Jinak s bicíma samplama je to podle mě težký ..sou ruzný cesty...já nešel ty spravný který mi vyhovujou tak po 2 letech až...sou toho tuny a ani spostu placenejch neni záruka kvality...tobě by mohlo sedět napřiklad todle : http://www.mpc-samples.com/product.php/ ... it-makers/ ..ale je to placený....z tohodle webu mám ruzný packy bicích a max spokojenost .

Co se týká toho správnýho zvuku ( essence) z mpc . kterýho chce večina uživatelů dosáhnout...tak to podle mě jen nějakýma samplama nepřijde...duležitý je požívat filtry,tvarovat bicí podle svý chuti obálkou, kompresor atd ..je to kombinace několika věcí aby to znělo dobře a pak to umí hodně kopat :-))..já osobně to miluju....a ještě kevšemu každý mpc zní fakt jinak...muj favorit je 2000, nebo 2000 xl , ale to už je pro vetšinu mladejch producers dneska starý a nepohodlný :mrgreen:

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od peteness » 24 led 2014 23:19

xxman píše:Napadá mě překročená polyfonie, pokud ty samply mají dlouhý dozvuk, "nevypínají" samy sebe a jsou třeba ještě ve stereu, tak ti jich může hrát několik přes sebe aniž bys to slyšel.
Taky si myslim. Upravit ty samply. Každopádně mono, zkrátit je na minimum.
Tohle je vždycky u sampleru kompromis. Co nejvíc načančaný samply vs. paměť, polyfonie sampleru.

cream
Příspěvky: 16
Registrován: 19 led 2014 14:31

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od cream » 25 led 2014 02:58

Skusal som nieco a sample bicich co mam od typka co som kupil od neho mpc tak idu aj s mojim samplom bez problemov ale ked pridam moje sample bicich co som robil v flku tak to nejde. Chcem si z vsti ( kontakt 5 studio drummer ) urobit sample bicich tak zeby to slo a co sa tyka samplovania robim v pc , mpc chcem pouzivat na live hranie . dakujem za pomoc

Uživatelský avatar
303
Příspěvky: 217
Registrován: 20 led 2010 18:16

Re: Problem s mpc 1000

Příspěvek od 303 » 25 led 2014 19:02

No dělej jak myslíš :-)..hlavně abys byl spokojenej s výsledkem.

Já měl takle problém s wavama z cubase...nahrál sem si presný loopy , že to pak naimportuju do mpc a rozkrájim to ...vše bylo ok..do tý doby než sem uložil song a chtěl ho znova naloadovat pak ...vždy mi samply z cubase pak nehrály a zustaly jen bicí...přitom mašina ty samply načetla...a když sem snima pracoval před uložením, tak normálně fungovaly..nepřišel sem nato. čím to bylo .

Odpovědět