Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
vidlogouchedem
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2011 13:23

Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od vidlogouchedem » 31 led 2012 15:41

Zdravím Vás... Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc... Jedná sa o nahrávaciu búdku... Problém je však ten, že stále tam mam väčší "hall"/(neprirodzený zvuk, proste ako zo studne)... nahrávam to cez majk sE Electronic 2200a a zvukovku M-audio fast track MKII ... obložil som to penou na akustiku, ktoru sme použili aj na dalšie naše študko, lenže tam sa jednalo o vačší priestor...Skúšal som dať za majk ešte samostatne robené tzv. účko z akustickej peny s hlinikovymi vlaknami, ale niejak vyrazne to nepomohlo... Neviete mi poradiť prosím, ako by som mohol ten zvuk vylepšiť, samozrejme master a mix sa bude robiť až potom, ale po čistej nahravke, aby bol ten zvuk živší, realnejši a podobne.? ... ďakujem za bars čo, bo už som vyčerpal moje nápady...
Naposledy upravil(a) vidlogouchedem dne 02 úno 2012 09:23, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2012 16:02

fotke by pomohla aj zvukova ukazka ..

ta pena je skutocne akusticka ?

vidlogouchedem
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2011 13:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od vidlogouchedem » 31 led 2012 16:15

pena je akustická... Ono nám to super pohlcovalo v tej starej miestnosti, tak som myslel že rovnaký účinok to bude mať aj v menšom priestore ... Zvukovu ukážku pripojím, len mmntalne som v práci... bude stačiť čisto acapela ak tak...? ... nahraval som cez cubase, nastavenie input a output som si išiel podľa navodov z youtube, tak myslím že tam by nemal byt probléém... akuraat krivky (alebo ako to nazvat :-) ) po nahrati audia sú dosť male, a musím pridávať dB ... ale čo som čital niekde na fore, že to je normalne tak neviem...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2012 16:45

Daj cistu nahravku hlasu z mikrofonu..

jackies

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od jackies » 31 led 2012 17:56

Nejseš moc daleko od mikrofonu ?

Možnost, že zpíváš do druhé strany mikrofonu zavrhuji :) (ale co kdyby ? :) )

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od matucha » 31 led 2012 18:01

Ta pena je hlavne tenoucka od pohledu, takze pozere trochu vejsky, ale zbytek se ti odrazi. Reseni je pouziti tlustciho matrose. Nejlip nejaky mineralni vlny (rockwool, isover...) o minimalni tloustce 10cm.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Pytkin » 31 led 2012 18:04

mne to z toho obrazku vobec nepripada ako akusticka pena ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Kermitak » 31 led 2012 18:23

Mne taky ne. Nemluve o tom ze jakakoliv rozumna akusticka pena by imho v tomhle mnozstvi stala majlant.

vidlogouchedem
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2011 13:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od vidlogouchedem » 31 led 2012 18:35

tak zrejme to nebude akustická, jak naam dotyčný tvrdil :-( ... teraz už s tým zrejme nenarobím nič... aaaa aale taak myslíte že by to pomohlo keby som to cele podlepil tým isoverom alebo rockwoolom, či viacej sa mi oplatí kúpiť potom nejakú kvalitnú penu aspon za mikrofón a po bokoch v nejakej širke 1,5 m ...? či to bude stale robiť hall... ak aano tak aku kks.? ... lebo ja už neviem ... jaaj...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od PELF » 31 led 2012 19:12

tip ./zvuk/akusticky-pohltive-panely-t15818-15.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2012 01:54

vidlogouchedem : rocwool je vyrazne lacnejsi a vyrazne lepsi .. ale je s tym kopa prace a bordelu .. ale pripadas mi , ze si mlady a mas vela volneho casu a chuti nieco dokazat .. takze rockwoll bude tvoj kamarat ..

vidlogouchedem
Příspěvky: 12
Registrován: 26 led 2011 13:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od vidlogouchedem » 01 úno 2012 08:16

oukeej... Pozeral som čo by bolo dobre na akustiku s tych rockwollov a najidealnejšie mi príde airrock HD alebo ND ... uvidím či to u nás zoženiem, ak nie tak potom som ešte pozeral Nobasil ADN a hrubka od tych 80mm... tak uvidím podľa možností a výberu ... každopádne dakujem...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od kexik » 01 úno 2012 10:59

vidlogouchedem píše:oukeej... Pozeral som čo by bolo dobre na akustiku s tych rockwollov a najidealnejšie mi príde airrock HD alebo ND ... uvidím či to u nás zoženiem, ak nie tak potom som ešte pozeral Nobasil ADN a hrubka od tych 80mm... tak uvidím podľa možností a výberu ... každopádne dakujem...
vsetko funguje, aj isover atd. ja som dal do skusobne daco lacne nezname z baumaxu, nazov nepamatam, malo to logo polarneho medveda, hrubka 18cm a vysledok uplna parada...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od kexik » 01 úno 2012 11:05

kukol som, bol to material Ursa SF

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2012 11:16

aby sa do tej budky dakto este zmestil , ked tam da 18 cm izoloaciu .. efektivnejsie je ju dat od stenu trochu ..

Odpovědět