Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...
-
Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...
Zdravím Vás... Vopred ďakujem za akúkoľvek pomoc... Jedná sa o nahrávaciu búdku... Problém je však ten, že stále tam mam väčší "hall"/(neprirodzený zvuk, proste ako zo studne)... nahrávam to cez majk sE Electronic 2200a a zvukovku M-audio fast track MKII ... obložil som to penou na akustiku, ktoru sme použili aj na dalšie naše študko, lenže tam sa jednalo o vačší priestor...Skúšal som dať za majk ešte samostatne robené tzv. účko z akustickej peny s hlinikovymi vlaknami, ale niejak vyrazne to nepomohlo... Neviete mi poradiť prosím, ako by som mohol ten zvuk vylepšiť, samozrejme master a mix sa bude robiť až potom, ale po čistej nahravke, aby bol ten zvuk živší, realnejši a podobne.? ... ďakujem za bars čo, bo už som vyčerpal moje nápady...
Naposledy upravil(a) vidlogouchedem dne 02 úno 2012 09:23, celkem upraveno 1 x.
Re: Problém so Zvukom v Nahrávacej búde...
fotke by pomohla aj zvukova ukazka ..
ta pena je skutocne akusticka ?
ta pena je skutocne akusticka ?
-
pena je akustická... Ono nám to super pohlcovalo v tej starej miestnosti, tak som myslel že rovnaký účinok to bude mať aj v menšom priestore ... Zvukovu ukážku pripojím, len mmntalne som v práci... bude stačiť čisto acapela ak tak...? ... nahraval som cez cubase, nastavenie input a output som si išiel podľa navodov z youtube, tak myslím že tam by nemal byt probléém... akuraat krivky (alebo ako to nazvat
) po nahrati audia sú dosť male, a musím pridávať dB ... ale čo som čital niekde na fore, že to je normalne tak neviem...

Daj cistu nahravku hlasu z mikrofonu..
Nejseš moc daleko od mikrofonu ?
Možnost, že zpíváš do druhé strany mikrofonu zavrhuji
(ale co kdyby ?
)
Možnost, že zpíváš do druhé strany mikrofonu zavrhuji

Ta pena je hlavne tenoucka od pohledu, takze pozere trochu vejsky, ale zbytek se ti odrazi. Reseni je pouziti tlustciho matrose. Nejlip nejaky mineralni vlny (rockwool, isover...) o minimalni tloustce 10cm.
mne to z toho obrazku vobec nepripada ako akusticka pena ..
Mne taky ne. Nemluve o tom ze jakakoliv rozumna akusticka pena by imho v tomhle mnozstvi stala majlant.
-
tak zrejme to nebude akustická, jak naam dotyčný tvrdil
... teraz už s tým zrejme nenarobím nič... aaaa aale taak myslíte že by to pomohlo keby som to cele podlepil tým isoverom alebo rockwoolom, či viacej sa mi oplatí kúpiť potom nejakú kvalitnú penu aspon za mikrofón a po bokoch v nejakej širke 1,5 m ...? či to bude stale robiť hall... ak aano tak aku kks.? ... lebo ja už neviem ... jaaj...

tip ./zvuk/akusticky-pohltive-panely-t15818-15.html
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
vidlogouchedem : rocwool je vyrazne lacnejsi a vyrazne lepsi .. ale je s tym kopa prace a bordelu .. ale pripadas mi , ze si mlady a mas vela volneho casu a chuti nieco dokazat .. takze rockwoll bude tvoj kamarat ..
-
oukeej... Pozeral som čo by bolo dobre na akustiku s tych rockwollov a najidealnejšie mi príde airrock HD alebo ND ... uvidím či to u nás zoženiem, ak nie tak potom som ešte pozeral Nobasil ADN a hrubka od tych 80mm... tak uvidím podľa možností a výberu ... každopádne dakujem...
vsetko funguje, aj isover atd. ja som dal do skusobne daco lacne nezname z baumaxu, nazov nepamatam, malo to logo polarneho medveda, hrubka 18cm a vysledok uplna parada...vidlogouchedem píše:oukeej... Pozeral som čo by bolo dobre na akustiku s tych rockwollov a najidealnejšie mi príde airrock HD alebo ND ... uvidím či to u nás zoženiem, ak nie tak potom som ešte pozeral Nobasil ADN a hrubka od tych 80mm... tak uvidím podľa možností a výberu ... každopádne dakujem...
kukol som, bol to material Ursa SF
aby sa do tej budky dakto este zmestil , ked tam da 18 cm izoloaciu .. efektivnejsie je ju dat od stenu trochu ..