Proč mi z gramce hraje jen jedna strana ?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Proč mi z gramce hraje jen jedna strana ?

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 17:21

Zdravím,
Mám menší problém.zhruba před rokem jsem si koupil
Omnitronic DD5250 2x(přenosky:ortofon djs blue)
mix behringer DJX700
No všechno šlo dobře ale v poslední době mi na výstup do beden hraje jen jeden kanál.Mix by měl být v pohodě jelikož u druhého gramce je vše ready a navíc jsem jim prohazoval kabely i přenosky.prostě jsem zkusil vylučovací metodu a na nic jsem nepřišel.vypadáto jako by byl gramec špatnej,ale něják tomu nechci věřit.zvláštní je že když vyndám přenosku a zas jí tam vrátim tak ten kanál hrát začne do doby než vyměním desku,pak zase nejde.Podobně je to když ho přepojim na jinou šavly.Už dlouho se setkávám že jedna strana hrála třeba o trochu méně než druhá,ale v mém připadě nehraje skoro vůbec.Opravdu velmy slabě.Toto jsou již třetí gramce co jsem si koupil a tahle anomálie nebo co to je mě doprovází pořád.Poradíte někdo?nebo máte někdo zkušenosti?

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 23 úno 2007 17:32

(zmenil jsem ti nazev tematu aby bylo jasne o co jde)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 17:37

Z toho co jsi napsal mám docela zmatek... už třetí gramce a dělá to furt? A není to mixem? Hm, napadá mě leda přenoska - třeba má nějakej špatnej kontakt v té vidličce do ramínka.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 17:44

Shodan píše:Z toho co jsi napsal mám docela zmatek... už třetí gramce a dělá to furt? A není to mixem? Hm, napadá mě leda přenoska - třeba má nějakej špatnej kontakt v té vidličce do ramínka.

myslel jsem to tak že když jsem začal hrát tak jsem si koupil řemínkové omnitroniky k tomu i mix omnitronic a dělalo mi to také.Pak jsem si koupil rellopy na přímej s mixem behringer dx-1000 to už nevím přesně a dělalo to taky.Nemá to přímou souvislost s mím problémem.jen že na to mám smůlu.Taky jsem si něco podobného myslel.myslíš že to můžu rešit sám nebo je to na reklamaci?Teda kdyby to bylo opravdu tím.

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 17:53

Reklamace... když nevíš na 100% příčinu a nevíš co přesně reklamovat, tak je to těžký. Leda pokud jsi to koupil všechno současně v jednom shopu, tak jim tam zanes tu kombinaci (gramec, přenoska, mix), se ktreou máš tehnhle problém a ať si poradí jak chtějí.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 17:55

Ale když píšeš, že to chvilku hraje, pak zvedneš ramínko, vyměníš desku a už to zase nehraje, tak to s největší pravděpodobností poukazuje na tu přenosku... zkus ji chvilku trápit na tom druhým gramu, jestli to bude dělat taky.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 18:00

Ano je to všechno z jednoho shopua koupený najednou.Přensoky jsem měnil takže vím že těma to není.pořád to dělá jen na tom jednom gramu

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 18:05

omnitek píše:Ano je to všechno z jednoho shopua koupený najednou.Přensoky jsem měnil takže vím že těma to není.pořád to dělá jen na tom jednom gramu
Tak to je pak gramec... ale když jsi to koupil celý zároveň v jednom shopu, tak bych jim to tam odnesl i s tím mixem, ať prověří obojí. Jistota je kulomet. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 18:09

Tak dík za tip.Sice ten shop je odemě zruba 170km,ale napíšu jím tam a zkusím se domluvit.Díkes

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 18:16

omnitek píše:Tak dík za tip.Sice ten shop je odemě zruba 170km,ale napíšu jím tam a zkusím se domluvit.Díkes
Tak to nepotěší...

Ještě pro jistotu malá rekapitulace... Dělá to jen jeden gramofon, na kterékoliv šavli, i na jiným mixu (?), jedno s kterou přenoskou (?). Pak jinde být chyba nemůže. Asi to bude nějaká prkotina, ale bohužel zrovna v té největší a nejtěžší věci (těžko to řešit poštou).
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 18:23

Vše potvrzuji až na ten jinej mix.To jsem neměl možnost vyzkoušet,ale předpokládám že když druhý gramo šlape bez problému tak by v něm něměl být problém.Ano asi to bude jak píšeš.Myslím že snad dobírkou to pujde,ale je to na ......

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 23 úno 2007 18:33

omnitek píše:Vše potvrzuji až na ten jinej mix.To jsem neměl možnost vyzkoušet,ale předpokládám že když druhý gramo šlape bez problému tak by v něm něměl být problém.Ano asi to bude jak píšeš.Myslím že snad dobírkou to pujde,ale je to na ......
Pro klid v duši můžeš ještě vzkoušet všechny kanály toho mixu nějakým jiným zdrojem - stačí discman, mp3 player, walkman, televize... prostě cokoliv. Když bude mix dělat přesně to co má, tak už budeš mít 110% tní jistotu. To by ale musela být nějaká opravdu hodně zvláštní záhada v tom mixu, aby to bylo v něm (ale i fakt divný věci se stávají).
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 úno 2007 19:06

vyskusat ci je zivy preamp v mixe: das sablu na mixe tak na polovicnu hlasitost a vytiahnes z mixu gramec (predpokladam ze je pripojeny cinchami), zoberes kusok odizolovaneho drotu, klinec, tenky srobovak, hocico co ti vojde do cinchovej diery, a strcis dovnutra cinchu, drziac holou rukou za kovovu cast. zivy preamp musi brucat ako prasa. vytestuj oba kanaly (pravy, lavy). ak je jeden hluchy = vadny mix
vyskusat ci je zle zapojene ramienko: prehodit konektory na mixe, ak namiesto praveho, ohluchne lavy kanal=vadny gramec alebo prenoska (prenoska asi nie, ked ti ide na inych gramcoch??? sorry, podrobne som necital)

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 23 úno 2007 19:10

omnitek: Já bych vsadil na kontakt mezi přenoskou a ramínkem gramofonu. Neznám DJ Blue, ale předpokládám, že jsou typu concorde, tj. bez headshellu. Tím pádem by neměl být problém v kablících přenoska - headshell. Takže to vidím na ty čtyři malé vystouplé kontakty, které se dotýkají uvnitř protikusů v ramínku. Zkus, jestli nemá přenoska trochu vůli, pokud ne, vezmi čistítko na uši, namoč do nějakého antioxidantu a očisti kontakty na přenosce i uvnitř v ramínku... Pak může být ještě problém kontaktu jehly s přenoskou, Ortofony mají myslím sundavací jehlu, tak ji zkus sundat, očistit kontaktní plošky a nasadit zpět na přenosku. Samozřejmě prověř znovu kabely, atd. Pokud nic nepomůže, reklamuj.

Saša

omnitek
Příspěvky: 6
Registrován: 23 úno 2007 16:53

Příspěvek od omnitek » 23 úno 2007 20:02

kexik:konektory jsem prohazoval a místo jednoho ohluchnul ten druhy kanál taKŽE vadný gramec nebo ramínko

syncro:Ano přenosky jsou typu concorde(označení blue sem jen viděl někde na netu v eshopu)ale podle toho co mi píšeš to asi vypadá na ty 4 vystouplé kontakty které se dotýkají uvnitř protikusů v ramínku,protože přenosky jsem prohazoval a na druhem gramo fungují obě skvěle.rady vyzkouším.budu opravdu moc rád když se to něják vyřeší bez reklamace.máme docela nabitej program takže věci potřebuju.Navíc jsem si všiml že když tam tu přenosku šroubuju do závitu tak tam jde docela ztuha oproti zdravému gramci tak je tam třeba jen špatný kontakt.Díky,díky

Odpovědět