Profi záznam zvuku

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 07 zář 2007 10:11

orbis: za ty penize, ktere do toho chces investovat, mi jako nejlepsi reseni vychazi tohle:

fireface 400, 1x SPL goldmike, ADAM A7

s timhle bys mohl zacit, casem koupit nejekej peknej mikrofon atd.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 07 zář 2007 12:48

dekuji vsem.
matucha: no zatím se mi po testování nejvíce zamlouvá ta konvoluce. Určitě to nezní špatně. Nebule moc dobre nerozumim, jak bych ji mel vyuzit jako reverb. to je jen VST synth, ne?
nick_valensi: dekuju, vypadá to, že ten kvalitní převodník je asi první důložeitou věcí;) fireface 400 je zaručená dobrota?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 07 zář 2007 12:52

proc zrovna fireksicht ???Musis byt mobilni?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 zář 2007 12:53

orbis: nebula je prave JENOM efekt, zadnej syntak to neni. Je to defacto multiefekt.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 07 zář 2007 12:55

orbis: FF400 je fajn, ale jestli nepotrebujes byt mobilni, sel bych radsi do interni verze (jak psal matucha, treba HDSP 9632 nebo 9652)

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 07 zář 2007 12:56

no, mobilni zas tak nepotrebuju byt.:)

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 07 zář 2007 12:59

Cyril: máme oba namysli AlgoMusic M42 Nebula?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 07 zář 2007 13:05

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... ght=nebula
A pokud chces poradit, tak jednak zkus jeste poradne prohledat forum a jednak napis, co mas za vybavu, co chces za vybavu a taky co chces delat/nahravat/michat za hudbu.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 07 zář 2007 13:28

Amorph: jo, tak na tuhle nebulu jsem nenarazil. diky. ta otazka, co bych chtel delat za hudbu je náročná. Chtěl bych kombinovat elektroniku s akustikou. A nejdřív mít asi zajištěno, že to, co nahraju ze synths, bude znít takřka stejně živě a plně, jako když to zrovna hraju a poslouchám v realtimu. Díky ezone jsem narazil na partičku Yogi Rulez (CZ) (http://www.yogirulez.com/) a např. jejich zvuk je super. Samozřejmě je tu spousta dalších, kterými by se dalo inspirovat, ale to už je zase uplně jiná třída. Takže z toho všeho jsem pochopil, že základem je teda zřejmě kvalitní převodník. Nepotřebuju být mobilní. Koncerty a jiné zatím neplánuju.)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 07 zář 2007 14:04

orbis: ja mam firafece 800 (tzn. ten vyssi model) a maximalni spokojenost. jednak sou tam kvalitni prevodniky, jednak dostanes (v pripade FF400) do zacatku dva velmi slusne preampy (pres ktere muzes klidne nahravat akusticke nastroje, tzn. nemusis hned kupovat extra preamp/y).. ale hlavne je to proverenej system, neexistujou problemy se stabilitou, RME je neco jako standard. nerikam, ze nejsou lepsi karty, mne osobne ale pridou veci od RME na tak vysoke urovni, ze neni treba utracet vic. kazdopadne je to interface, kterej ti vydrzi dlouho (i s ohledem na softwarovou podporu ze strany RME).

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 07 zář 2007 14:12

orbis: ne to se pletes, mluvime tu o http://www.acusticaudio.net/
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 07 zář 2007 14:17

duvod proc jit do fireface oproti HDSP internim verzim je to, ze maj uz nejaky ty AD/DA a preampy, zato s internim dostanes za velmi podobny penize jen ty digital I/O, coz vzhledem k rozpoctu 60k za vsechno asi neni uplne dobry.

Proto mam pocit ze fireface 400 nebo 800 je dobra volba, da se na to pak pichnout spousta dalsich veci (neztracis moznost rozvoje).

Klidne bych si koupil jenom fireface 400 a zbytek penez nechal stranou a setril na jeden "zlatej kanal" jako treba pendulum+mytek/lavry blue/apogee rosetta 200/universal audio a jeden lepsi monitorovaci DA s volume jako lavry black/apogee minidac/benchmark dac1.
Tim ziskas dobrej zaklad a casem super kousky na nejdulezitejsi veci. Co jsem na vlastni ucha mel moznost zkouset FF400 vedle apogee minidacu, kterej mam hodne naposlouchanej, tak FF400 ma este hodne co zlepsovat a to minidac neni nic extra (a je ted dost levnej).

Jako protiargument stejne musim zminit to, ze se timhle vsim vubec nenech mast, protoze FF400 je uz na takovy urovni, ze te jenom vlastni neschopnost muze brzdit od toho, delat na tom supr veci a vsechny ty vylepseni drahejma vecma se muzou ve finale velmi lehce povytracet.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 08 zář 2007 17:43

matucha: kkoukal jsem, ze cenove to celkem rozdil je (FF400 a HDSP), ale přeci jen se mi ten FF zamlouva. ještě jednou díky. promyslím, zhodnotím situaci a uvidí se;)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 08 zář 2007 23:27

matucha píše:ze te jenom vlastni neschopnost muze brzdit od toho, delat na tom supr veci a vsechny ty vylepseni drahejma vecma se muzou ve finale velmi lehce povytracet.
si nekdy rikam jestli maj vsechny ty hajendy smysl, kdyz pak ve finale stejne pouzijes blbej reverb, blbe nastavis vst kompresor...

:)

mimochodem mini dac za 777 euro (thomann)- je levnej?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 zář 2007 23:47

orbis : ked zratas co vsetko v tom FF mas , tak to neni az tak drahe .. HDSP je len karta s adatmi .. potrebujes k nej prevodniky a preampy ..

Odpovědět