můj kamarád, spolužák, kolega prováděl takový malý průzkum, ze kterého mimojiné vyplynulo, že kulová charakteristika se dost podceňuje

https://sites.google.com/site/hadrabaj/feb2012survey
souhlas..matucha píše:V tomto pripade omni opravdu dava smysl, a ten dozvuk ty mistnosti nastroji a vsemu sveci. Ze by se to tak dalo ale brat vseobecne, tak to fakt ne. Je strasne moc aplikaci/mist, kde clovek rozhodne zvuk mistnosti nechce a i kardioda je moc "mokra". Dalsim mistem, kde omni moc nema misto je vicemikrakovy nahravani nevaznohudebnich "teles". Kde dobre zvolena charakteristika (kardio, superkardio,a jeji nasmerovani/umisteni znamena hop nebo trop.
souhlasMDudas píše:
Uplne vazne - pokial to mal byt nejaky "sociologicky prieskum", tak je to OK. Ale toto sa tvari ako "skumanie vplyvu nastavenia mikrofonu na vnimanu kvalitu" - teda ako nieco technicke. Dokonca aj podmienky nahravania tomu zodpovedaju. V tomto pripade ale treba ovela prisnejsie nastavit vstupne kriteria pre respondentov - ake sluchatka, ake repro (aspon cenova hladina), kvalifikovanost posluchaca, atd. Boli respondenti nejako filtrovani alebo je to bezna pseudonahodna vzorka ludi? Ja tu vidim vysoku technicku a vyrazne nizsiu statisticku uroven.... Pardon.
... ony ani ty siroky kardioidy (nebo u DPA spis splacly koule - model 4015) jsou snad jeste univerzalnejsi. Kdybych si mel vzit jeden mikrofon na pusty ostrov byla by to 4015 .Vrzalík píše:Zajímavé, pokud si v budoucnu budu pořizovat další mikrofony, tak budu určitě preferovat omni. Zvuk kardioid se mi osobně přestává líbit.
Tak v mém případě bych to chtěl na nahrávání do kostela, zdá se mi, že když použiji kardioidu, tak tam není zachycený prostor a dochází ke zkreslování nahrávaného zvuku.safa píše: Nicmene vetsine malostudii je to bud jedno, nebo si diky mizerny akustice praci s koulema proste nemuzou dovolit ...
Nebráním se ani široké kardioidě. Pokud to nebude nahrávat, co je za mikrofonem, možná i lepší volbasafa píše: ony ani ty siroky kardioidy (nebo u DPA spis splacly koule - model 4015) jsou snad jeste univerzalnejsi.