Rád bych názor nebo tipy na zlepšení mixu...
Re: Rád bych názor nebo tipy na zlepšení mixu...
pocuvam to .. A asi nejlepsie sa mi to zda .. Myslim ze toto je naozaj uz OK ..
- Hiddenplate
fikus: díky za tipy nicméně už tam mám pluginů, že se dostávám na 90% záteže CPU při 1024 samples buffer... takže nevím jestli mi procák zvládne ještě nějakou nálož efektů... zkusím ješte mrknout
kytary jsou frekvencně oddělený od vokálu naschvál aby se to frekvenčně nehádalo... měl jsem je původně více řezavý, ale vokál zanikal
virbl se mi holt takhle komprimovaný líbil, je na něm soothe kde odstraňuje hučení jinak jsem se snažil aby zněl čistě...
kytarový solo na konci není moc solo... spíše vyhrávka takovyho typu jakou bych pouzil v nejaky svy metalovy skladbě... ta kytara tam trochu brečí že to není metal, proto ten double-kick konec
celkově je to kooperace mě jako metalisty se zpěvačkou, která holduje popovým interpretům jako je Taylor Swift apod., takže tenhle emo-pop-punk-rock mišmaš je vlastně takovej pokus o kooperaci lidí z různých stylových sfér, proto to asi zní tak krkolomě...
pytkin: já mam automatizaci jako krivku, kterou musim nastavovat od 0-100%, kde musím kopírovat value faderu a vkládat jako body do křivky... je s tím docela sraní a spíš jsem to víc hnojil než abych to nějak rozumně nastavil...
kytary jsou frekvencně oddělený od vokálu naschvál aby se to frekvenčně nehádalo... měl jsem je původně více řezavý, ale vokál zanikal
virbl se mi holt takhle komprimovaný líbil, je na něm soothe kde odstraňuje hučení jinak jsem se snažil aby zněl čistě...
kytarový solo na konci není moc solo... spíše vyhrávka takovyho typu jakou bych pouzil v nejaky svy metalovy skladbě... ta kytara tam trochu brečí že to není metal, proto ten double-kick konec

celkově je to kooperace mě jako metalisty se zpěvačkou, která holduje popovým interpretům jako je Taylor Swift apod., takže tenhle emo-pop-punk-rock mišmaš je vlastně takovej pokus o kooperaci lidí z různých stylových sfér, proto to asi zní tak krkolomě...
pytkin: já mam automatizaci jako krivku, kterou musim nastavovat od 0-100%, kde musím kopírovat value faderu a vkládat jako body do křivky... je s tím docela sraní a spíš jsem to víc hnojil než abych to nějak rozumně nastavil...
A preco si nekupis nejaky mororizovany fader a nenahravas automatizacie rucne ??? Ja myslim ze je to o moc jednoduchsie ..
- Hiddenplate
pytkim: kdyz já nevim... pri zivych vystoupenich se taky nepouziva automatizace vokalu a jede se na jedno nastaveni celou dobu, tak jsem si usmyslel ze to zde v mixu nebude vadit.... jestli se v tom mýlim, tak sorry... prostě mě spíše ta automatizace přišla nepřirozená než nastavení vokálu po celou dobu stejně...
EDIT:
ješte jsem teda přidal malinko spatial dimension (room reverb) na hlase... není to skoro slyšet... ale kdyžtak soubor zde:
https://drive.google.com/file/d/10E9u-L ... sp=sharing
EDIT:
ješte jsem teda přidal malinko spatial dimension (room reverb) na hlase... není to skoro slyšet... ale kdyžtak soubor zde:
https://drive.google.com/file/d/10E9u-L ... sp=sharing
- Hiddenplate
fikus: ubral jsem na rytmickych kytarach kolem 200Hz, ozval se mi dalsi clovek co rikal ze to divne huci trochu tam.... takze jsem celej Guitar BUS seknul highpassem na 120Hz...
5-10kHz ?? tady jsem trochu zmaten už po tý době co jsem to furt nastavoval... měl jsem agresivnější kytary, ale zanikal vokal zase, tak jsem kytary ubral nekde kolem 1500-3000Hz aby vokal vyniknul... ale to jsem udělal už předtím...
takže tady změny takové:
rhythm guitars: 200Hz ubráno
guitar bus: 120Hz Highpass
aby kytary nehučeli prostě
soubor zde: https://drive.google.com/file/d/10EY1Q3 ... sp=sharing
5-10kHz ?? tady jsem trochu zmaten už po tý době co jsem to furt nastavoval... měl jsem agresivnější kytary, ale zanikal vokal zase, tak jsem kytary ubral nekde kolem 1500-3000Hz aby vokal vyniknul... ale to jsem udělal už předtím...
takže tady změny takové:
rhythm guitars: 200Hz ubráno
guitar bus: 120Hz Highpass
aby kytary nehučeli prostě
soubor zde: https://drive.google.com/file/d/10EY1Q3 ... sp=sharing
To je o mnoho lepší,líp i vynikne basa která byla doted relaltivně schována a bubny dostaly trochu pevnějšího těla.Ještě lepších výsledků lze dosáhnout při použití nějakého toho multiband kompresoru,který bude tyto kritické frekvence potlumovat jen při palm mutingu,jinak jim ty frekvence ponechá a kytary si zachovají hloubku.
Jinak mě nepřijde že by vokál nějak výrazně hlasitostně "kolísal" na mě je ho ve slokách skoro až příliš...v refrénech tak akorát.
Jinak mě nepřijde že by vokál nějak výrazně hlasitostně "kolísal" na mě je ho ve slokách skoro až příliš...v refrénech tak akorát.
Clovece ja som vzdy vokalom hybal furt pri live zvuceni .. ale uz som to dlho nerobim .. teraz robim televizne prenosy a na handkach mam prsty furt a chodim s nimi hore dole uplne stale .. tak neviem .. mozno dakto iny napise nazor ..
fikus : je to asi vec vkusu .. mne sa zda v slohach OK .. v refrene malo .. porovnaj s tymto :
- Hiddenplate
pytkin: s 12 let starou produkcí se mi to srovnávat moc teda nechce... tak jsem kouknul na poslední její videjko... a nepříjde mi že bych byl nastavením hlasitosti nějak daleko od tohohle:
Ved tam je ta zrozumitelnost vokalu uplne rovnaka ako v tom Skater boy .. Inak aj bubne .. Jak tu pekne busia .. U teba mne sa zdraju uplne utopene .. Ja mam rad bubne, ked bubnuju
.. Ale to je vec vkusu samozrejme ..
V tej tvojej veci je samozrejme zasadny rozdiel , ta stena gitar , ktore hraju totalnu dominanciu a zakryvaju uplne vsetko .. Ale kedze si gitarista , je to logicke ..

V tej tvojej veci je samozrejme zasadny rozdiel , ta stena gitar , ktore hraju totalnu dominanciu a zakryvaju uplne vsetko .. Ale kedze si gitarista , je to logicke ..
Ahoj, pekný počin, veľmi počúvateľné. Stálo by za to sa s tým ešte pohrať. Osobne si myslím, že konkrétne v tomto songu trochu reverbu pomôže vokálu lepšie zapadnúť do mixu, lebo inštrumentácia je oproti nemu dosť v pozadí . A nebáť sa vokál skomprimovať viac, ja komprimujem vokály kľudne aj 5:1, 6:1.
- Hiddenplate
IvanB: ahoj, reverb na vokal jsem daval, ale v takovy formě aby nedělal dozvuk, ale byl tam spíš jako něco co přidá prostorovou dimenzi tomu vokálu, je tam, ale je jen lehce... skoro neznatelně...
vím že zbytek je v pozadí, ale to už jsme tu řešili několik příspěvků, a zatím mi to hlasitostně takhle nastavený asi bude vyhovovat...
komprese vokalu je už nyní 5:1
resp. kompresor na vokalu mam takhle:
threshold: -30dB
ratio: 5:1
attack: 15ms
release: 200ms
knee: soft
vím že zbytek je v pozadí, ale to už jsme tu řešili několik příspěvků, a zatím mi to hlasitostně takhle nastavený asi bude vyhovovat...
komprese vokalu je už nyní 5:1
resp. kompresor na vokalu mam takhle:
threshold: -30dB
ratio: 5:1
attack: 15ms
release: 200ms
knee: soft
tieto parametre su k nicomu , ked nenapises , kolko je GR .. mozno vobec nezabera ..
- Hiddenplate
pytkin: nerozumím? jak jako nezabira? ja jsem prostě kouknul kde se pohybuje vokal hlasitostně a pak podle sluchu ubíral threshold dokud to neznělo vyrovnaně... nebo dělám něco špatně? můj compressor Gain Reduction nevypisuje ani nejde nastavit nebo nechápu co tím myslíš... mám tam jen Gain přidanej jako takovej, abych vyrovnal nesrovnalost kvůli thresholdu...

dulezity je, kolik kompresor bere - gain reduction. to je ukazatel toho, o kolik vlastne dynamiku mackas dolu. kompresor kterej ti neukazuje gr je peklo.
s timhle neslapnes vedle: https://www.tokyodawn.net/tdr-kotelnikov/
s timhle neslapnes vedle: https://www.tokyodawn.net/tdr-kotelnikov/