P.
Rada k akustike
Re: Rada k akustike
Přesně. Psát k tomu, že je to určeno "pro zvukovou izolaci" - no.....hmmm.... 
P.
P.
Tak ale zase.... no... urcite je to 10x lepsie, nez panel alebo tehla... Aj obycajna papierova tapeta alebo zaves su vyrazne lepsie, nez hole steny.
Tenhle typ "absorberu" je jen doplnkovy material a muze se hodit treba na oblozieni cele "Vocal booth" , obkladat s tim celou produkcni mistnost neprinese ocekavany efekt protze neni k tomu urcen. BTW nejak jsem prehlidl rozmery jednoho kusu za uvedenou cenu.
Kdyz se podivas na posledni navrh "viz nesymetricka mistnost", tak takovyto material by se hodil bud za monitory a nebo do mista mezi mezi klasickym a rohovym absorberem (od stropu dolu) tak napr. 2-3 ks 30x30 se stejne sirokou mezerou a opet ne proti sobe (na protejsi stene) ale invertovany system. To jen proto ze tam je plochy odrazivy povrch ktery je treba nejak upravit a tento typ materialu je idealni kandidat do takovato mista pro prime nalepeni na zed.
Kdyz se podivas na posledni navrh "viz nesymetricka mistnost", tak takovyto material by se hodil bud za monitory a nebo do mista mezi mezi klasickym a rohovym absorberem (od stropu dolu) tak napr. 2-3 ks 30x30 se stejne sirokou mezerou a opet ne proti sobe (na protejsi stene) ale invertovany system. To jen proto ze tam je plochy odrazivy povrch ktery je treba nejak upravit a tento typ materialu je idealni kandidat do takovato mista pro prime nalepeni na zed.
Naposledy upravil(a) Stan dne 25 led 2018 22:20, celkem upraveno 1 x.
Bez urážky Concorde, ale tady na fóru je o akustice témat habaděj, tak proč nejdřív si nepřečteš témata na fóru??? Pěkný článek tu psal Fova o akustice malého studia, kde psal jaký materiál je vhodný a který nikoliv. Pokud chceš jít více do hloubky, tak si můžeš přečíst téma od Stana (Výstavba domácího studia), kde popisuje tvar místnosti i zvuk jak se šíří. Tím bych na začátek začal než bych pokládal dotazy, které už tu byli hodně krát rozebírány, aby ses posunul dál...
Tak to tím pádem nechápu proč se ptáš jestli by ti pomohla tvá zmiňovaná pěna. V těch článcích je jasně napsané, jaký materiál je nejvhodnější pro akustiku místnosti. (Bavím se o místnosti, která bude sloužit na mix)
Akustika je dobře popsaná i v knize "Mixujeme hudbu v domácím studiu".
Poprosil by som ako mam vyriesit co najlepsie akustiku - reproduktory som umiestnil podla akustickeho kalkulatora. Riadil som sa tymto vypoctom.K dispozici mam 50 m2 akustickej peny.
2 steny su tehla , 8m stena pri vyklenku a 4m za reproduktormi je sadrokarton. Vyklenok krb. Okno v miestnosti nieje. Obmedzenia nie su ziadne. Kupene mam 50m2 peny- polyuretan otvorene bunky. Budem vdacny za kazdu radu.
Idealne pomery stran nemam 1/1,32/2,58.
2 steny su tehla , 8m stena pri vyklenku a 4m za reproduktormi je sadrokarton. Vyklenok krb. Okno v miestnosti nieje. Obmedzenia nie su ziadne. Kupene mam 50m2 peny- polyuretan otvorene bunky. Budem vdacny za kazdu radu.
Idealne pomery stran nemam 1/1,32/2,58.
- Přílohy
-
Ja nic neslibuji protoze ted mam napilno s jinymi vecmi ale podivam se na to. JInak by nebylo od veci doplnit zbyvajici rozmery tak aby bylo jasne kolik kazda strana meri protoze predpokladam ze jsi to nekreslil v pomeru.
ked je nejaka mineralna vlna s dobrymi tlmiacimi vlastnostami za napr sadrokartonom, nestraca tieto vlastnosti? (pytam sa lebo idem zateplovat krov miner vlnou a chcel by som ju vyuzit ). dik za odpoved
jako vychozi predstava mi to subjektivne prijde dobry. osobne bych asi zuzil to rozestaveni, ale to taky samozrejme zalezi na tom, jak budes blizko. a dal bych i na ucho a na pocit (hlavne), nehlede na to, ze si to po case muze sednout (v hlave, skrze ucho
)... tim chci rict, ze je dobry si veci okolo zaridit tak, aby byl nejakej pohyb moznej a ne si nechat udelat vsechno na miru a pak z toho bejt nestastnej. drzim palce 
Rozostavenie reproduktorov je predca podla obrazku vysie- DIAGRAMA. Neni dovod na porusenie tochto pravidla.
http://www.mh-audio.nl/SpeakerPlacing.asp - zdroj napovedy. Ale mozno sa mylim.
http://www.mh-audio.nl/SpeakerPlacing.asp - zdroj napovedy. Ale mozno sa mylim.