Referencni CD

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
kexik

Příspěvek od kexik »

no neviem, pri mp3 maju vysky sice rovnaky objem ale zlahka inu farbu... ak by som miesal zive bicie, tak na dojem z mp3 by som radsej nedal... hovorim AJ o bitrate 256... i ked to uz je takmer bezstratova kompresia :)
(inak neviem preco dnes, ked mame adsl aj v hornej jarikovej ludia nesharuju wavy skodovane adpcm: scvrkne sa to na 25% a je to bezstratova kompresia... jedno cedo 150-200MB)
pri elektronike je to jedno, samo, zvlast ked su "cinely" z tr808 alebo podobneho hnoja :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

ad Ryoji Ikeda (od aum generatora): slusny, ale nevim na co jinyho nez na experimentalni elektroniku to pouzit jako referenci... A i v tom pripade, na co referenci, kdyz je to "experimentalni"? :) (I kdyz po urcity dobe co tuhle scenu malinko vic sleduju a chodim i na naky liveacty apod. si zacinam myslet, ze sluvko experimentalni neni moc na miste, spis bych rekl, ze se jedna o v jistym smyslu velmi konzervativni hudbu, v ramci danyho zanru... nevim, je to zvlastni fenomen, jehoz priznivci, alespon v Cechach, IMHO tvorej pomerne uzavrenou komunitu s jedincema, ktery maj az sektarsky sklony. Prirovnal bych to k mladym ortodoxnim vyznavacum a producentum vazny hudby. Vlastne mam pocit, ze jde v pripade electonicy o pokracovani tradicni vazny hudby... Mozna jsem mimo, to je jen muj nazor a pocit.)

kexik

Příspěvek od kexik »

cyril: no, pokracovanie tradicnej vaznej hudby je imho so called "nova hudba"... a dost sa to so samplovo syntakovou elektronickou hudbou prelina, takych Tape Beatles kritici povazuju za vaznu hudbu a pritom to same robi aj Karaoke Tundra :)

ale to proste neries, skatulky su uplne o hovne problem ktorym nech sa trapia skrabalkovia v casopisoch. nieco poriadne vysrsti a oni ta uz potom zaradia (a nic proti tomu neurobis) :)

aum generator

Příspěvek od aum generator »

kexik: pravdu vravis...aj ked celkom zabavne je vymysle? si vlasny nazov pre styl ktory hras a rozpravat o nom novinarom. (ja hravam momentalne harsh-ambient ;)

cyril: no mas pravdu ze v cechach je to tu dost mrtve co sa takejto hudby tyka. ale na slovensku byvaju kvalitne koncerty tohto celkom casto a chodi tam relativne vela ludi (na to o aku hudbu ide)....a v madarsku je to este vacsie a v rakusku byvaju niekedy taketo koncerty aj v koncertnch salach pre vaznu hudbu... sam hram nieco podobne a si zober ze rakusania nas pozvali hrat / sme hrali na Wien Modern (celkom prestizny festival vaznej hudby)

ako referencne CD mi to prijde dobre kvoli tomu ze je tam vela cistych subbasovych sine-beatov a lahko rozpoznas ci bedne hraju subbasy dobre a ciste, alebo ci to len neznesitelne duni...(a tiez je tam vela vysok, ale tymi by som sa riadil len keby to bola audio cd kvalita)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

No jo, muteme se tady aspon o neco snazi, diky nim jsem videl Apparata (naspulenou pusinku), AGF, Tujiko Noriko, Aoki Takamasu, Fennesze, Matuchu, Floexe, Jana Jelinka... Ale stejne to tu bude mrtvy, dokud sem neprijedou Autechre a misto predkapely Aphex Twin, kterej nam zahraje dechovku, pak vezme laptop a rozbije si s nim hlavu... :)

Mimochodem Tujiko Noriko je opravdu sladka, udelal jsem si na ni i soukromej plakat... ,)

http://ezone.techno.cz/album_pic.php?full=&pic_id=179

TOM-Thak

no co se tyce nemecke tanecni sceny

Příspěvek od TOM-Thak »

no co se tyce nemecke tanecni sceny tak bych doporucil
Starsplash - Hardstyle MCD (clubmix)
4clubbers - together (Megara Vs. Dj lee remix)

aum generator

inak zaujimalo by ma nejake metalove CD, kvalitne namixovane a zmasterovane. mi prijde ze vacsina metalu ma velmi divny/zly zvuk.
najlepsie co poznam je Tool - Lateralus
pripadne este niektore veci od Neurosis maju obstojny zvuk...alebo Samael Passage...

Cyril: hej hej. ale to co si vypisal sa v prahe udialo behom poslednych niekolko rokov. v Bratislave toho bolo viac len za posledny rok a boli to zaujimavejsie veci.
Aparat, Fennesz, Floex, ... to je z mojho pohladu v podstate mainstream a gyc. a Tujiko Noriko tiez...ta ma dnes uz neberie ani trochu...sladka az moc a navyse tie jej skoro az karaoke koncerty hrane z cakewalk...(a cela je nejaka divna a skupa na slovo)
...ale ked som pred 5 rokmi pocul prvy krat jej prvy album tak som bol z toho tiez dost dojaty, ale dnes je to fakt ze mainstream...sa stavim o co chces ze do 5 rokov budu jej klony/plagiaty na MTV.

a este Pita si zabudol napisat ze tu hral. tiez dost zvlastny clovek (ako vsetci z rakuskeho Mego records. ten label nechapem ze funguje. vzdy ked im dojdem do officu tak mi otvori dvere riaditel a majitel mego, s jointom v ruke a ked vojdem dnu tak tam ma pauznute formule (na playstation) ktore prave hra;)

aum generator

Poshook píše:ja pouzivam mp3 (256). pri kontrole cez referencnu nahravku mi ide skor o celkovy zvukovy dojem, nez o nejake super detaily
mne prijde ze mp3 nici celkovi dojem...mp3 dost radikalne nici tie uplne vysoke frekvencie ktore dost radikalne ovplyvnuju vnimanie priestoru, co potom dost kazi dojem.

mi prijde ze to neni detail ale dost dolezita vec! (a deje sa to aj pri 256 kbps)

kexik

Příspěvek od kexik »

aum: co je metal? metallica bude asi skor hard rock? ale cierna placka ma celkom obstojny zvuk, ovsem taky trochu poplatny 90tym rokom. jak mam vyzerat metalovy zvuk dnes netusim...

komor

Příspěvek od komor »

aum: me se hodne pozdava cd HELMET: BETTY, sice nejni uplne metal, ale zvuk je zabijackej.

aum generator

kexik: metallica je tiez metal, aj ked ja som mal namysli skor tvrdsie veci. idealne nejaky naozaj dobre namixovanya zmasterovany blackmetal

komor: hej helmet betty ma tiez dost ok zvuk...(ale nejaky naozajsky metal by ma zaujimal viac. najlepsie nejaky seversky black od ludi co sa tam navzajom vyvrazduju a vyjedaju si mozgy lyzickou :D)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja nevim... co zkusit Cradle Of Filth? Ty jsou tak znamy, ze neverim tomu, ze by nemeli spickovej zvuk (ale neposloucham je, takze nevim)... Jinak k ty elektronice, Apparat a spol. je poloha, ktera me vyhovuje, nemam nic proti "mainstreamu", dyt ja posloucham i Fun Factory a 2Unlimited :) Ale je pravda, ze treba Tujiko se oposloucha a zas tak uzasna neni, no je to s ni trochu jako s Bjork. Proste "Jeeee, ty vole!!!!" a pak uz jen "Hmm, taky me to kdysi dostavalo..."

rastis

Příspěvek od rastis »

Mam pocit, ze vacsina metalovych nahravok tych znamejsich kapel (hlavne americkych) z posledneho obdobia je dost narez. Akakolvek Pantera, 7Dust, Slipknot, Fear Factory... ... sa da pouzit ako dokonala referencia...

aum generator

rastis: dik moc skusim.

Odpovědět