Release a Pad's vs Imaging
Release a Pad's vs Imaging
Mám dva problémky týkající se kompozice a výsledného image (zvuku) skladby -(budu mluvit o elektronických zvucích a hudbě … )
Release :
Při dělání zvuků je občas potřeba přidat ke zvuku (pomocí obálky) nějaký release . Obálka ale ovlivňuje rytmiku a umístění zvuku v prostoru skladby .
Právě umístění zvuku je to co mě trápí , i když obálku nastavím tak přesně , že natěsno vyhovuje rytmice hraného partu tak release ovlivňuje umístění zvuku v prostoru a nesedí mi to . Co s tím ?
Pad's :
Co děláte s „pády“ (plochy jako táhlé strings , vokály atd)
Kde je umístit v prostoru nahrávky a čím je procesovat ? Aby nemaskovali ostatní zvuky ale přesto byli dostatečně čitelné …
Release :
Při dělání zvuků je občas potřeba přidat ke zvuku (pomocí obálky) nějaký release . Obálka ale ovlivňuje rytmiku a umístění zvuku v prostoru skladby .
Právě umístění zvuku je to co mě trápí , i když obálku nastavím tak přesně , že natěsno vyhovuje rytmice hraného partu tak release ovlivňuje umístění zvuku v prostoru a nesedí mi to . Co s tím ?
Pad's :
Co děláte s „pády“ (plochy jako táhlé strings , vokály atd)
Kde je umístit v prostoru nahrávky a čím je procesovat ? Aby nemaskovali ostatní zvuky ale přesto byli dostatečně čitelné …
Tak to je pekny tema o tech padech tady.....
Nejak se snazim ted vytvorit nejakej poradnej pad a mam problem , zadnej z mych dostupnych VSTecek nehraje moc dobre nebo realne.....
Co pouzivate vy za Pady???(myslim VST) Tady na foru sem nasel rob papen, ze se tady o tom celkem psalo nedavno...
Nejak se snazim ted vytvorit nejakej poradnej pad a mam problem , zadnej z mych dostupnych VSTecek nehraje moc dobre nebo realne.....
Co pouzivate vy za Pady???(myslim VST) Tady na foru sem nasel rob papen, ze se tady o tom celkem psalo nedavno...
....:::: DJ Dave ::::....
Najradsej taham pady s Rolanda, nakolko je to nastroj prave na to.DJDave píše:Co pouzivate vy za Pady???(myslim VST) Tady na foru sem nasel rob papen, ze se tady o tom celkem psalo nedavno...
A ked chcem VSTi tak jednoznacne Atmosphere. Aj ked s presetmi v Atmosferach sa treba dost pohrat, aby mohli byt pouzite v ensamble, bo su strasne tucne samy o sebe.
Z VSTček na pady mě v poslední době příjemně překvapil M-audio Key Rig...DJDave píše:Tak to je pekny tema o tech padech tady.....
Skoda, ze se tohle tema nerozjelo. Zrovna resim, jak michat pady, aby byly siroky a citelny, ale zaroven nezasraly celou nahravku napric spektrem. Jak michate pady/smycce/sbory? Je ten for v panningu? Poradte mi, prosim. Nedari se mi smichat ani jeden pad s bicima, aby zustaly citelny. Zkousel jsem sidechain kompresi, ale s nevalnyma vysledkama. Lamu si hlavu, jak to smichat treba takhle: http://www.robpapen.com/downloads/mp3/S ... t_BLUE.mp3