Remix nahrávky vs. samplovanie

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
tomy45

Remix nahrávky vs. samplovanie

Příspěvek od tomy45 »

Ahojte,

nikdy som sa netajil tým, že sa mi páči hudba akú robí fatboy slim, jeho remixy a pod. Zaujímalo by ma aké know-how sa používa, alebo zjednodušene ako to urobiť :-) keď si napríklad vezmem hociakú nahrávku (song) a chcem ju remixovať.

Dosť dlho som nad tým maturoval, hladal spôsob ako to urobiť. Môj najúspešnejší spôsob bol, že som si vytvoril audio kanál, vložil som do neho audio nahrávku songu (nehľadiac teraz na aranžmá). Vytvoril 2 sendy, A a B. A - tzv. vokal send, B - tzv. gitarový send. Výstup z audio kanála siel rovno na master a zároveň na sendy, sendy na master. Audio kanál mal EQ, Param EQ a kompresor. Ubral som nizke tony, stredne, troska "zrezal" vysoké. Kompresoru som dal preset "gentle" - a trocha som ho ešte upravil. Podľa svojho feelingu som to dal cca do takej podoby, aby to jednoducho bolo ako-tak životaschopné.

Send A - mal EQ (preset backing vocals), Kompresor preset backing vocals, samozrejme nepouzil som len surový preset ale trosku som ich upravil podla seba.
Send B - mal EQ (preset El. gitara), Kompresor preset El. gitara. Podla toho v akej časti songu som bol, resp. sa nachadzal, prepínal som medzi sendami A a B a to tak, že ak song bol v časti bez spevu len el. gitara, send B bol ON a send A OFF a naopak, keď "sa spievalo" :-) B bolo OFF a A ON.

Bicie, basu, synty, leady som spravil svoje a zaroven zaranžoval celý song tak aby som z toho dostal, to čo potrebujem, to ako chcem ako by to malo znieť.

Výsledok je možné si vypočuť www.mkmb.sk/tomy45 song "zvonky zvonte".

Nehľadiac na aranžmá ako som ich použil a pod., ako to robia profíci? Viete mi niekto z vás povedať, ake je to know how?

Ďakujem za názory,

tomy

kexik

Re: Remix nahrávky vs. samplovanie

Příspěvek od kexik »

v prvom rade sa remixy nerobia z mastra ale z tzv remix packu kde su obvykle vyhodene jednotlive grupy (napriklad bicie zvlast, nastroje zvlast a vzdy vokaly zvlast)
zbytok prace je hodne individualny a kazdy si to robi po svojom
amateri sa k remix packu dostanu jedine v ramci nejakej remixerskej sutaze ked interpret oznami volnu sutaz o najlepsi remix a hodi pack na web
profikov oslovuje sam interpret a ono si sami povedia o aku formu materialu maju zaujem

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Aha... No opat som o nieco mudrejsi. Diky moc kexikpedia :-) :-)

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

hej zvonky sou fajn:)

jinak s remixama je to jak pise kexik...ale fatboy slim jemu podobne proste corujou kde se co da a pak to lepej dohormady(mluvim samo o jejich vecech)

viz zasobarna pana shadowa:)

Odpovědět