Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 17 kvě 2017 14:36

Zdravím.

Pamatujete si ještě komedii Zítra to roztočíme drahoušku, když Novákovi vyndali z fénu na vlasy kondenzátor, aby rušili příjem Bartáčkovým? I já se nyní setkávám s rušením. Mám audio kabel 4 metry dlouhý, 2x samec Cinch na jednom konci a 2x samec Cinch na druhém konci. Konektory jsou pozlacené a kabel má stínění hliníkovou fólií. Jeden konec kabelu jsem připojil ke klávesám na sluchátkový výstup a druhý konec kabelu jsem zapojil do vstupu AUX audiopřevodníku Roland UA33 TRI-CAPTURE. Vstup AUX převodníku má příslušný otočný regulátor (knob?). Když knob otočím blízko k maximu, slyším ve sluchátkách rušení. Sluchem jsem nezaregistroval přítomnost brumu. Odhaduji, že rušení spadá do vyšší části frekvenčního spektra. Jsem laik a teď si nevím rady, jak se rušení zbavit. Pokud to bude vyžadovat zakoupení nějakého dražšího zařízení, jsem asi v koncích, protože nemám moc peněz. Poradíte mi, co s tím? Díky, Petr

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od pavlii » 17 kvě 2017 15:33

Hmm - asi nejideálnější cesta by byla DI-Box a symetrické vedení. Nesymetrický kabel od kláves do DI-Boxu co nejkratší. Jenže to celé postrádá smysl díky nesymetrickým vstupům (AUX) na Rolandovi :-(

Takže než někdo napíše lepší řešení, tak bych k tomu DI-Boxu dokoupil ještě trochu rozumnější zvukovku 8)

Což jde ještě víc proti tomu prohlášení o penězích.........

P.

Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 17 kvě 2017 16:03

Viz. Také můj starší podobný příspěvek zde na Audiozone.

ostatni-hardware/zlacene-a-nezlacene-ko ... 24596.html

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od pavlii » 17 kvě 2017 17:12

To na věci ale nic nemění ;-)

P.

charonme
Příspěvky: 1138
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od charonme » 17 kvě 2017 17:53

nahraj nam sem ukazku toho zvuku v ktorom pocut rusenie

Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 18 kvě 2017 14:44

Posílám záznam rušení. Při nahrávání jsem dal knob na vstupu AUX u převodníku na maximum.
Záznam rušení.mp3
(1012.29 KiB) Staženo 19 x
Když odpojím kabel ze sluchátkového výstupu kláves, rušení zmizí. Během nahrávání byly klávesy vypnuté a kabel byl zapojen.

charonme
Příspěvky: 1138
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od charonme » 18 kvě 2017 16:06

tipoval by som to na spinany zdroj

mozno by sa dalo vyskusat co by sa stalo keby obe prepajane zariadenia boli uzemnene do spolocnej zeme

Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 18 kvě 2017 17:04

Co je to uzemnění do společné země a jak se to dělá?

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1974
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od PELF » 18 kvě 2017 20:32

Zkusil jsi jiný kabel? Mají klávesy ještě jiný (linkový) výstup? Co jiné USB porty? Předpokládám, že sluchátkový výstup z kláves má dostatečný výkon abys nemusel jít na Rolandu do maxima?
Jinak tohle se občas stává u USB zvukovek. Můžeš zkusit zapojit počítač i klávesy do společné zásuvky (psa), ale moc si od toho neslibuju.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 19 kvě 2017 14:59

Cituji PELF:
Zkusil jsi jiný kabel? Mají klávesy ještě jiný (linkový) výstup? Co jiné USB porty? Předpokládám, že sluchátkový výstup z kláves má dostatečný výkon abys nemusel jít na Rolandu do maxima?
Jinak tohle se občas stává u USB zvukovek. Můžeš zkusit zapojit počítač i klávesy do společné zásuvky (psa), ale moc si od toho neslibuju.


Zkusil jsem jiný kabel a rušení po připojení do sluchátkového výstupu nezmizelo. Klávesy mají linkový výstup 2x velký L a R mono jack. Kabel jsem zkusil do něho zapojit a rušení opět nezmizelo. Klávesy nemají USB připojení. Mám USB externí zvukovku a propojil jsem sluchátkový výstup kláves (velký stereo jack) se vstupem AUX (Levý CINCH a pravý CINCH) na zmiňovaném převodníku (zvukovce).
Jinak zapojení do společné zásuvky také nepomohlo. Může vše být způsobeno tím, že kamarád dal na klávesách sluchátkový výstup na maximum a to samé udělal na AUX vstupu převodníku a zahrál něco na klávesy při maximální hlasitosti?

Sonarmusicman
Příspěvky: 122
Registrován: 20 bře 2012 19:15

Re: Rušení, jako u Bartáčků :) - co s tím?

Příspěvek od Sonarmusicman » 30 kvě 2017 10:50

Zdravím.

Ještě něco ohledně rušení při nahrávání: Kamarád mi řekl, že není dobré používat bezdrátovou klávesnici a myš, protože prý způsobují rušení. Tak mne napadlo, že moje rušení způsobuje Wi-Fi. Způsobuje Wi-Fi rušení? Bezdrátovou myš ani klávesnici nepoužívám. Díky, Petr

Odpovědět