Seriál: Nahrávání ..Úl! (skoroblackmetal)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
knobtweaker
Profesionál

http://www.mercenary.com/litlabredeye.html

Příspěvek od knobtweaker »

Wohma píše:Amorph: No ale nevim o zadnym dostupnym rozbocovaci, kterej by nemenil zvuk ;) Ty jo?

Na nahravani mensich boxu a kombicek je skvelej isolation box.
Odbočení je ve studiích už standard (aspoň venku).
Mě osobně to několikrát dost pomohlo když přijel do studia nějakej jouda , kterej měl nehrající aparát. Pak se to prostě při mixu prohnalo lepším aparátem nebo simulací. Tady je typ na odbočení

Web Page Name

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

2knobtweaker: Dominiku, dik za rychly vyrizeni toho majku, vcera se hodil;)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

knobtweaker: Asi jsi prehledl slovo "dostupny" :-) Ale diky za tip. To ze to odboceni je celkem bezny vim, ale taky vim, ze na to pouzivaji drahy krabicky.

velvet

Příspěvek od velvet »

Wohma, chtěl jsem Ti dát tip na "dostupný" rozbočovače, ještě ke všemu k zakoupení u nás (Music Data myslím je distribuuje) a pak jsem zjistil, že jsou ještě dražší, než ten LittleLabs :(
http://www.radialeng.com/
Ale jsou fakt gut :( 8)

-jak jsem v rychlosti pročítal, tak co se týče nahrávání třeba kytary zároveň linkou a Mic, přičemž pro následný reamping je dobrý mít "opačný directbox" kvůli impedanci, tak další klasiku v tomhle směru dělají Adesignsaudio REDDI

no, stojí to něco , bohužel

rastis

Příspěvek od rastis »

vsak gitaru dam cez bezny DiBox, z ktoreho ju nahram ako suchu do kompu. z DiBoxu pokracujem direct outom do aparatu a vsetko funguje ako ma. ci unika mi nieco ?

kexik

Příspěvek od kexik »

dibox kurvi zvuk, hlavne singlov... a bohuzial prakticky akykolvek

Cyril

Příspěvek od Cyril »

na extremni metal asi singly nepouzijes... a metal se nahrava pres dibox naprosto bezne, aspon co tak sleduju forum Andyho Sneapa na ultimatemetal.com (kde jsou semtam i dost slavny jmena), tak to snad nebude tak strasny...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

No je fakt, ze pasaze, co bych normalne hral na singly, budu asi na CD hrat na akustiku, takze by to tolik nemuselo vadit. Jakej di-box byste teda doporucili?

A omlouvam se, ze to taham do threadu, kam to nepatri, ale mozna to bude zajimat i Amorpha :) Blackmetalisti asi taky singly moc potrebovat nebudou.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

blackmetalisti singly obradne spalili

aum generator

Příspěvek od aum generator »

kexik píše:dibox kurvi zvuk, hlavne singlov... a bohuzial prakticky akykolvek
akykolvek zvuk alebo akykolvek dibox?
ja bezne nahravam basu cez radial jdi a neprijde mi ze by kurvil zvuk.

a inak, kurvi dibox aj "direct out"/"thru" vystup (ktorym sa da ist dalej do komba)? alebo ten ostava aj teoreticky aj prakticky nedotknuty?
jihad on riaa & soza.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Tak myslim, ze u basy to tak palcivy problem nebude :-) Pokud to kurvi hlavne zvuk singlu, tak tam pujde o cinkavost a twangovej zvuk.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tak prvni nastrel bicich. Jsou to vlastne ty samy samply co na zacatku, akorat jsem nahodil ekvalizery kompresory a reverby (tech je ted asi moc:) S zivym ridem jsem docela spokojenej, hihata s tim zbytkem zatim uplne nesedi. Asi hlavne prostorem, ale to se poda.

bici - ul139

Jo a za pulkou zacina sypacka;)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ty v tom kopakovym samplu simulujes i chveni struniku nebo co? Nemuzu si pomoct, ale ten kopak mi prijde otresnej :D Jinak to zni docela dobre, ten spinavej sound tam bude asi to prave.

delay

Příspěvek od delay »

No, mě ten kopák taky přijde dost divnej, nezávisle na Wohmovi, zrovna u metalu bych teda raději pevnější a tepavější zvuk, tohle bylo takový rozsypaný... V mixu je samozřejmě vše jinak...

vasek

Příspěvek od vasek »

Amorph: ty samply jsou otřesný... No, ty činely zní taky divně, neprůrazně, zatím z toho nemám moc dobrej dojem.

Odpovědět