Sidechain compressing

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 28 dub 2007 05:06

tom: opravdu v qbase 4 nejde "add new channel > group > quadro"?

jinak ty pluginy musi byt znovu naprogramovane.

(jestli to dobre chapu.)

elektri
Příspěvky: 686
Registrován: 04 lis 2006 20:05

Příspěvek od elektri » 28 dub 2007 10:38

Brooklyn / juanita juarez: v Cubase 4 to samozřejmě jde, ale ne v té levnější "Studio" verzi.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 28 dub 2007 15:32

Brooklyn / juanita juarez: Presne tak. Zas na druhou stranu cubase 4 oproti studio 4 nema pro me o moc vic vyhod na to abych za to dal o 8tis. vic.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 25 črc 2007 12:28

Možná jste už zaregistrovali... db audioware updatovali svoje sidechain "udělátka":
http://www.db-audioware.com/sidechaincompressor.htm
http://www.db-audioware.com/sidechaingate.htm

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 12:30

Ricardo: luxus, to neznam! Diky!
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dava
Příspěvky: 69
Registrován: 11 říj 2002 11:14

Příspěvek od Dava » 25 črc 2007 15:56

A jde to taky udelat v Ableton Live?

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2007 15:58

Dava: myslis sidechain kompresi? Ducking kompresi - uz to tu nekdo psal, na youtube je to pekne vysvetleny.

http://youtube.com/watch?v=O_DcL5ocGEc
http://youtube.com/watch?v=O5eep4inXYs

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 črc 2007 16:16

ja nepoznam nic lepsie nez si zavesit zopar stvorpasmovych waves C4 v multitracku na inserty a prehnat cez to stopy, na kazdom si nastavim co pustim von a co nie. zachranilo mi to inak kvantum skutocne otrasnych nahravok, ktore ale mali "nieco do seba".
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 črc 2007 16:43

demsky: multiband je 1.nieco celkom ine 2. zapojit ho do daw je banalita, ma to len dva vstupy a dva vystupy, takze normal ionzert, resp na master 3. v dosledku bodu 1 je vysledok uplne iny

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 črc 2007 17:46

No neviem o akom vysledku hovoris, ja tu mam manual ako zapojit C4 ako:

multiband sidechain with listen mode for controlling which frequencies are compressed

mozem ti aj poslat screenshot Playbacku a Bus Automation v Logic Audio Environmentu ako mi to slape :)
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 črc 2007 18:09

ach tak... zil som v domneni ze je to len bezny multiband...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2007 19:18

jaké mody a na co pouzivate toho sidechainu? Ja pouzivam zatim jen tu "Ducking kompresi" tzn. je ridici signal, ktery klicuje kompresor a ten podle toho signalu zabira. Takze jednoduse jede kopak a ovlivnuje basu nebo dlouhy PAD. Pouziva se to dnes uplne vsude v elektronicke music.

Ted me zaujal ale Demskyho prispevek - tzn. ze si oddelujes kompresorem pasma na nastrojich? Ja taky oddeluji ale pres EQ. Zkratka kdyz mi jede kopak a basa tak aby mi to nehatil nejaky nastroj treba lead, ktery hraje dvojnoty a poradne basuje z vira.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 črc 2007 00:21

demsky píše:No neviem o akom vysledku hovoris, ja tu mam manual ako zapojit C4 ako:

multiband sidechain with listen mode for controlling which frequencies are compressed

mozem ti aj poslat screenshot Playbacku a Bus Automation v Logic Audio Environmentu ako mi to slape :)
no, tohle je ale bezny paralelni sidechain (=SOLO button), ne externi.

sidechain umi C1, a to i tak, ze ridici signal potom triggeruje kompresi jen na zvolenem pasmu (eg kopak komprimuje jen basovou cast basy a zbytek ne apod.)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 26 črc 2007 00:22

kexik píše:ach tak... zil som v domneni ze je to len bezny multiband...
myslim, zes zil ve spravnem domneni. i kdyz uplne standartne se nechova, pokud za standartni nepovazujes low-level compression (komprese tichych signalu) nebo upcompression.

Uživatelský avatar
Drumer
Příspěvky: 326
Registrován: 06 úno 2008 13:14

Příspěvek od Drumer » 26 bře 2008 14:48

safra,nikde to nemužu najít bo nevím jak se to přesně jmenuje.Potřeboval bych zkusit nahradit samplem kopák tak aby ho ovládal signál z živého kopáku.je to něco s sidechainem,ale nevím jak na to a hlavně v čem.poradte,pls;-)

Odpovědět