Sidechain compressing
Sidechain compressing
Máte někdo zkušenosti se softwarovým sidechain-compressingem ?
jo... treba v de-esseru
pak treba na efekt to v C1 pouzivam dost casto, delam tim takovy divny filtrovani nekde mezi wahem a fazovim posunem...
no ale muzes tim kompresovat urcity freq. pasmo a diky tomu treba nepouzit eq a frekvencne urcitej peak ztlumovat jen v momentech kdy prekroci treshold. Nezahuhla to tolik zvuk... ale pro tohle je skoro nejlepsi pouzit neco jako C4 nebo LinMB.
pak treba na efekt to v C1 pouzivam dost casto, delam tim takovy divny filtrovani nekde mezi wahem a fazovim posunem...
no ale muzes tim kompresovat urcity freq. pasmo a diky tomu treba nepouzit eq a frekvencne urcitej peak ztlumovat jen v momentech kdy prekroci treshold. Nezahuhla to tolik zvuk... ale pro tohle je skoro nejlepsi pouzit neco jako C4 nebo LinMB.
no.. to me trochu zarazilo, asi mam hokej v nazvech, ale filtrovani? Mozna se pletu, ale sidechain, neni to vhodne treba na kompresi slapaku a basy, aby se nemlatily? Jako ze na slapak dam komp s tresholdem 0, takze se nic nedeje a zvolim sidechain do druhyho kompresoru, co je na base? hm hm hm, esli to tak neni tak se rad necham poucit :)
pod sidechain sa oznacuje vstup na ovladanie kompresoru .. vacsinou to je slucka .. cize do riadiacej logiky kompresoru zavesim trebars EQ , a potom mozem nastavit pasmo ktore kompresor ovlada .. Trebars zoberiem kopak a hihat .. EQ nastavim tak, ze vyfiltrujem hihat , cize kompresor bude reagovat len na signaly kopaku ..
sidechain
Kopák + basa - přesně tak, to je asi nejčastější použití, s harwarovým Ivory a vychytaným nastavením to pumpuje fakt skvěle
Bavil jsem se s týpkem z Holandu a ten mi říkal, že to docela používaj i na plochy, když do nich maj najet closed hihats, což jsem teda zatím neslyšel v praxi, ale může to bejt asi dobrý.
Zkoušel jsem použít C4 v sidechain módu...výstup z baterky (kopák) do leva do grupy a basu doprava, závislost L -> R... na výstupu to docela funguje (zdá se), ale nepřišel jsem na to jak zařídit aby mě ale nepřestal hrát původní kopák...
A má to ještě podle mě jednu vadu...nejede to se stereo zvukama...resp. musím oželet jeden kanál ( L / R )
...Nevíte co s tím?
Bavil jsem se s týpkem z Holandu a ten mi říkal, že to docela používaj i na plochy, když do nich maj najet closed hihats, což jsem teda zatím neslyšel v praxi, ale může to bejt asi dobrý.
Zkoušel jsem použít C4 v sidechain módu...výstup z baterky (kopák) do leva do grupy a basu doprava, závislost L -> R... na výstupu to docela funguje (zdá se), ale nepřišel jsem na to jak zařídit aby mě ale nepřestal hrát původní kopák...
A má to ještě podle mě jednu vadu...nejede to se stereo zvukama...resp. musím oželet jeden kanál ( L / R )
...Nevíte co s tím?
Re: sidechain
Tak koukám že jste to již tady řešili. Dopracoval jsi se tedy k nějakému pozitivnějšímu výsledku ? Já to zítra začnu zkoušet.Ricardo píše:Kopák + basa - přesně tak, to je asi nejčastější použití, s harwarovým Ivory a vychytaným nastavením to pumpuje fakt skvěle
...Nevíte co s tím?
Tak jsem si s tím večer ještě hrál a myslím že se mi to podařilo rozběhnout jen u TC Native DEX v CUBASE SX tímto způsobem. Na stopu s kopákem se dá do insertu plugin key input který označí daný kanál za ten který bude comp na base ovlivňovat. Na basu dáte DEX a zapnete key input. Šlapalo to docela hezky aspoň do sluchátek takže zítra uvidim jak to z ní opravdu... U Waves C1 jsem to nerozchodil ani omylem. Asi to spatne chápu. Dělal jsem toto: U stopy s kopákem jsem dal pan L a poslal signál do groupy na to vyhrazené na basu jsem dal pan R a poslal tamtéž
Na tuto groupu dal WC1 v sidechain modu L-R. Slyšim pak jen levý kanál.
Na tuto groupu dal WC1 v sidechain modu L-R. Slyšim pak jen levý kanál.
- ECSON WALDES
- Profesionál
Jak nastavujete kompresor pri Sidechain ? ja nastavuju na svy Yamaha 03D -
- att - 5ms
- Rel - 0ms
- Tres - tak 1/2
- Ratio - nekonecno : 1
----
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej!
SUPR ! 
- att - 5ms
- Rel - 0ms
- Tres - tak 1/2
----
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej!

Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej!ECSON WALDES píše:Jak nastavujete kompresor pri Sidechain ? ja nastavuju na svy Yamaha 03D -
- att - 5ms
- Rel - 0ms
- Tres - tak 1/2
----
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej!SUPR !

Já jsem to u toho Dexu nastavil tak jak popisuješ akorát místo nekonecno ku jedné šlo max 64:1 ale pumpovat basa zacla docela pekne i když to musim ještě pořádne otestovat. Zkusim nainstalovat nějaký novější TC native Bundle..
:: nojo, u TC DEXu to na nekonečno nejde...ale to neva funguje to i tak... jinak co se týká wavesů, tak mě ten způsob jak to maj řešený fakt nevyhovuje. sice jsme to zprovoznili, ale vadí mi že to nemůžeš dělat se stereozvukama... vypanuješ si BD třeba do L a BASS do R...pošleš OUTy do grupy kam si dáš C1... Waves maj asi variabilnější algoritmus ( u DEXu nedáš release pod 20, ratio > 64... ) , takže je ten účinek mnohem líp slyšet - na O3D je to taky líp slyšet, jak psal EW...
:: trochu obočka: zkoušel jste někdo Timeworks compresor X ?? zkuste si porovnat s C1 a DEXem...podle mě nejlepší SW kompresory.
:: trochu obočka: zkoušel jste někdo Timeworks compresor X ?? zkuste si porovnat s C1 a DEXem...podle mě nejlepší SW kompresory.
- ECSON WALDES
- Profesionál