Sidechain compressing

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Sidechain compressing

Příspěvek od Ricardo » 01 srp 2002 09:17

Máte někdo zkušenosti se softwarovým sidechain-compressingem ?

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 02 srp 2002 19:46

jo... treba v de-esseru

pak treba na efekt to v C1 pouzivam dost casto, delam tim takovy divny filtrovani nekde mezi wahem a fazovim posunem...

no ale muzes tim kompresovat urcity freq. pasmo a diky tomu treba nepouzit eq a frekvencne urcitej peak ztlumovat jen v momentech kdy prekroci treshold. Nezahuhla to tolik zvuk... ale pro tohle je skoro nejlepsi pouzit neco jako C4 nebo LinMB.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 04 srp 2002 20:32

no.. to me trochu zarazilo, asi mam hokej v nazvech, ale filtrovani? Mozna se pletu, ale sidechain, neni to vhodne treba na kompresi slapaku a basy, aby se nemlatily? Jako ze na slapak dam komp s tresholdem 0, takze se nic nedeje a zvolim sidechain do druhyho kompresoru, co je na base? hm hm hm, esli to tak neni tak se rad necham poucit :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 srp 2002 00:01

pod sidechain sa oznacuje vstup na ovladanie kompresoru .. vacsinou to je slucka .. cize do riadiacej logiky kompresoru zavesim trebars EQ , a potom mozem nastavit pasmo ktore kompresor ovlada .. Trebars zoberiem kopak a hihat .. EQ nastavim tak, ze vyfiltrujem hihat , cize kompresor bude reagovat len na signaly kopaku ..

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

sidechain

Příspěvek od Ricardo » 05 srp 2002 09:34

Kopák + basa - přesně tak, to je asi nejčastější použití, s harwarovým Ivory a vychytaným nastavením to pumpuje fakt skvěle

Bavil jsem se s týpkem z Holandu a ten mi říkal, že to docela používaj i na plochy, když do nich maj najet closed hihats, což jsem teda zatím neslyšel v praxi, ale může to bejt asi dobrý.

Zkoušel jsem použít C4 v sidechain módu...výstup z baterky (kopák) do leva do grupy a basu doprava, závislost L -> R... na výstupu to docela funguje (zdá se), ale nepřišel jsem na to jak zařídit aby mě ale nepřestal hrát původní kopák...

A má to ještě podle mě jednu vadu...nejede to se stereo zvukama...resp. musím oželet jeden kanál ( L / R )

...Nevíte co s tím?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 srp 2002 23:46

ja si myslim ze najcastejsie pouzitie je v Deesri ..

Rai
Příspěvky: 38
Registrován: 08 čer 2002 23:03

Re: sidechain

Příspěvek od Rai » 09 říj 2002 23:53

Ricardo píše:Kopák + basa - přesně tak, to je asi nejčastější použití, s harwarovým Ivory a vychytaným nastavením to pumpuje fakt skvěle

Bavil jsem se s týpkem z Holandu a ten mi říkal, že to docela používaj i na plochy, když do nich maj najet closed hihats, což jsem teda zatím neslyšel v praxi, ale může to bejt asi dobrý.

Zkoušel jsem použít C4 v sidechain módu...výstup z baterky (kopák) do leva do grupy a basu doprava, závislost L -> R... na výstupu to docela funguje (zdá se), ale nepřišel jsem na to jak zařídit aby mě ale nepřestal hrát původní kopák...

A má to ještě podle mě jednu vadu...nejede to se stereo zvukama...resp. musím oželet jeden kanál ( L / R )
...Nevíte co s tím?
Tak koukám že jste to již tady řešili. Dopracoval jsi se tedy k nějakému pozitivnějšímu výsledku ? Já to zítra začnu zkoušet.

Rai
Příspěvky: 38
Registrován: 08 čer 2002 23:03

Příspěvek od Rai » 10 říj 2002 02:24

Tak jsem si s tím večer ještě hrál a myslím že se mi to podařilo rozběhnout jen u TC Native DEX v CUBASE SX tímto způsobem. Na stopu s kopákem se dá do insertu plugin key input který označí daný kanál za ten který bude comp na base ovlivňovat. Na basu dáte DEX a zapnete key input. Šlapalo to docela hezky aspoň do sluchátek takže zítra uvidim jak to z ní opravdu... U Waves C1 jsem to nerozchodil ani omylem. Asi to spatne chápu. Dělal jsem toto: U stopy s kopákem jsem dal pan L a poslal signál do groupy na to vyhrazené na basu jsem dal pan R a poslal tamtéž
Na tuto groupu dal WC1 v sidechain modu L-R. Slyšim pak jen levý kanál.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 10 říj 2002 16:27

Jak nastavujete kompresor pri Sidechain ? ja nastavuju na svy Yamaha 03D -

- att - 5ms
- Rel - 0ms
- Tres - tak 1/2
- Ratio - nekonecno : 1

----
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej! :D SUPR ! :D

Rai
Příspěvky: 38
Registrován: 08 čer 2002 23:03

Příspěvek od Rai » 10 říj 2002 16:51

ECSON WALDES píše:Jak nastavujete kompresor pri Sidechain ? ja nastavuju na svy Yamaha 03D -

- att - 5ms
- Rel - 0ms
- Tres - tak 1/2
- Ratio - nekonecno : 1

----
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej! :D SUPR ! :D
Jsem rad ze krizovani kompresoru (sidechain) o kterym jsem psal v topicu - jak kompresujete bici? - zvedlo vlnu zajmu - z toho plyne ze zvuk u nas neni druhoradej! :D SUPR ! :D[/quote]

Já jsem to u toho Dexu nastavil tak jak popisuješ akorát místo nekonecno ku jedné šlo max 64:1 ale pumpovat basa zacla docela pekne i když to musim ještě pořádne otestovat. Zkusim nainstalovat nějaký novější TC native Bundle..

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 11 říj 2002 09:46

:: nojo, u TC DEXu to na nekonečno nejde...ale to neva funguje to i tak... jinak co se týká wavesů, tak mě ten způsob jak to maj řešený fakt nevyhovuje. sice jsme to zprovoznili, ale vadí mi že to nemůžeš dělat se stereozvukama... vypanuješ si BD třeba do L a BASS do R...pošleš OUTy do grupy kam si dáš C1... Waves maj asi variabilnější algoritmus ( u DEXu nedáš release pod 20, ratio > 64... ) , takže je ten účinek mnohem líp slyšet - na O3D je to taky líp slyšet, jak psal EW...

:: trochu obočka: zkoušel jste někdo Timeworks compresor X ?? zkuste si porovnat s C1 a DEXem...podle mě nejlepší SW kompresory.

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

test kompresoru

Příspěvek od eGen » 11 říj 2002 09:59


Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 říj 2002 11:16

eGen - dobrej link! ale sameeej soft ...

Sice je to zde k veci ale teda od tebe hardware kmeta bych cekal HW link :wink:

Uživatelský avatar
eGen
Příspěvky: 327
Registrován: 05 čer 2002 10:00

Příspěvek od eGen » 11 říj 2002 11:34

NO je videt ze se moc nezname a asi mas o mne zkreslene predstavy.

Aly bylo to hlavne pro Raie, ten se zabyva softwarovou kompresi.

Takze EW pokud ti moje prispevky nevonej, proste je ignoruj.

Ricardo
Příspěvky: 116
Registrován: 29 črc 2002 11:19

Příspěvek od Ricardo » 11 říj 2002 12:31

přestaňtle PLZ psát nic neříkající "navážky" do sebe...kdyžtak si třeba vyměňte ICQ a řeště to soukromě. fakt díky...

Odpovědět