Ja kytaru nahraval jenom parkrat a vzdycky sem sel docela daleko od "diry" a docela pod ostrym uhlem sem ten mikrak nasmeroval nekam do mist, kde se krk styka s telem

. Gefell CMV563+M7 nebo UM57 nebo sennheiser MKH405. A asi preferuju UM57 na zabarvenej zvuk vic o stredech a pak na prirozenejsi a tlustci toho sennheisera.
Jakoby klasickou kytaru? Ja mam hodne rad zvuk nylonek a u klasiky bych asi nic jinyho slyset nechtel, ale je otazka jak zni ta goticka elektronika, jestli nepotrebuje spis riznejsi zvuk kovovek.
Zajimavy zjisteni pro me bylo u kytary se zabudovanym snimacem, ze kdyz sem ji hodil do m-audio omni i/o tak to bylo 10x tenci nez pres manley dual mono, naprosto nejvetsi rozdil, co sem s tim kouskem zazil.
Ve vetsine pripadu, i kdyz ma kytara snimace (nebo vestavenej piezo nebo co toje), tak vzdycky snimam i mikrakem, sou to ruzny zvuky a jeden nevi, co z ceho nakonec dostane a co bude v tom mixu tou dulezitejsi soucasti. Linka primo z elektrickejch kytar je vetsinou trochu tupa a i ty pomerne neznely akusticky projevy hry na ni v lehkym primichani dost omezej potrebu sahat po ekvalizaci. No a u tech piezo nasnimanejch na slabsi aparaty a nebo vubec nejak nevyhovujici, ktery znej dost ubečeně je potom nekdy i prumerne nahrana kytara mic docela spasou. Jako ta ubečená tenkost je fakt za trest při míchání, to se z toho většinou nedá vůbec dostat, aniž by se to úplně nerozpadlo... bleee.
Nicmene jak jsem predeslal, kytary az tak casto nenahravam.