srovnání - multiband compresor / limiter

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 29 pro 2007 21:18

jj, Vintage Warmer ma nejlepsi dynamiku a prostor. Az se toho trochu bojim. Nechci podlehnout pocitu libivosti, coz nekdy vede k opacnemu vysledku. Proto se tady vlastne ptam na vase zkusenosti. Taky je za dobrou cenu 149$. Dnes jsem delal zase par testu (zatim bez zasahu do mixu) a VW se dostava na prvni misto :-)
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 29 pro 2007 21:48

Zkousel jsem, pouzival jsem chvili a pak prestal pouzivat, protoze bez nej to hralo lip, prislo mi, ze vsechno zmensuje, zplostuje a prekrejva zbytecnym zkreslenim. A este k tomu to ma nekompenzovanou latenci a to je dalsi vec, ktera me od toho ve vysledku odradila ;-).

Ale psp master kompresor a neon hr jsou fajn... az na tu latenci

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 29 pro 2007 22:02

no musim se pridat se spise negativnim nazorem na VW2 k matuchovi... vubec mi neprijde warm...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 29 pro 2007 22:36

hmm, z techto tri co testuji, tak VW bych oznacil jako "nejteplejsi". Kdyz bude cas, tak zkusim pripravit ukazky.
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 30 pro 2007 15:13

http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 30 pro 2007 15:28

vw z nich je jedinej prijatelnej...

ale jak to zni samo o sobe?

Ja si myslim, ze to chce spis lehce jinou produkci (muj nazor) a lehce jinej mix... je to cely trochu moc povrchni a vsechno moc vejskovy/plochy/trochu prazdny na spodnich stredech/vepredu. VW to sice zaplni, ale podle me to furt neni ono a melo to byt selektivne zaplneny uz z mixu.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 30 pro 2007 15:36

no moc rozdilu tam neni, ozone ukazka ma imho spatnou basu a moc komprese (je to dobre slyset na snaru), z toho pohledu se mi libi nejvic L3 (vyvazenost bici basa). celkove bych nad tim tolik nespekuloval, zacal mix s jednim z nich na masteru uz od zacatku, potom se uvidi (a muze to bejt podle me dobry s kazdym z nich; vuci ozonu chovam predsudky, ale to je muj problem).

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 30 pro 2007 15:48

tie ukazky nam moc nepomozu, pretoze stale je to o troch rozdielnych pluginoch, ktore sa nedaju ani narovnako nastavit, takze vypovedna hodnota ukazok je blizka nule. Ozone ukazka je zretelne prekomprimovana, co ale nie je vlastnostou pluginu, ale nespravneho nastavenia

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 30 pro 2007 18:36

jj, na nastaveni zalezi hodne a kazdy plugin se nastavuje jinak.
Snazil jsem se dostat na stejnou RMS a komprimaci. Hlavne podle sluchu. Tzn. nastavit to tak jak mi to zni nejlepe.
Ozone ma trochu vice gainu abych se dostal na stejnout RMS.
Pridavam ukazku cisteho mixu.

http://www.katatjuta.cz/temp/sample_mix.mp3

Pokud bude nekdo ochoten pomoci, tak vystavim wav a muze to zkusit a pak mi poslat preset :-)
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

adam_kurutz
Příspěvky: 268
Registrován: 15 srp 2007 22:27

Příspěvek od adam_kurutz » 03 led 2008 02:39

v prvom rade pred kompresiou by som mozno este nepustal eq,snad tam je tiez nieco co by mohlo pomoct neskorsiemu nastavovaniu kompresora,
v prvom rade sa mi zda ze mas frekvencnu dieru medzi gitarou a basou,to je ale snad aj v instrumentacii...potom mi level tej basy stale nejak taha zub,neviem cim to je...ale asi tou domnelou dierou...
z tych troch procesnutych ukazok je asi najlepsi VW

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 09 led 2008 02:40

mohli byste nezasvěcenému vysvětlit pár věcí? :)
Jestli to chápu správně tak tenhle plugin by měl vlastně komprimovat celý pásma skladby většinou je to udělaný na rincipu grafického EQ ne ? Takže otázka zní proč to používat když si můžu nastavit libovolnou kopresy na jednotlivé elementy v mixu ?Limiter předpokládám bude bránit tomu aby signál přelezl určitou mez co ovšem moc nechápu proč je to spojené společně s kopresorem chápal byhch kdyby to byl samostatný plugin...No a další věc co znamená toto mohl by si mi to vysvětlit nerozumím tomu...:

-14dB RMS je docela potichu, vetsina dnesni produkce se pohybuje v okoli -11 az -8dB. -14dB je nadhera, kez by to byla norma Wink. Ale dejme tomu, ze do -12 az -11 se da dostat prijemne dynamicka skladba bez problemu a bez toho, aby se dotkla multibandu. Jestli s tim mas problem, tak pravdepodobne nedelas dobre pomery v mixu, pripadne pouzivas moc "teckovany" a prilis kratky zvuky, ktery moc vytahnes nad zbytek a limiter ti to pak hodne nici, kdyz to zatahuje.

jde mi o ty decibely...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 led 2008 10:55

Multiband kompresor rozdeli zvuk na jednotlivy pasma hipass/lowpass filtrama a ty pak kazdy zvlast komprimuje a na konci spoji do jednoho zvuku zase.

Jasne ze je lepsi nepouzit zadnou kompresi a kdyz uz tak zvlast na kazdej track. Ale jsou pripady, kdy multiband muze byt resenim nejakyho problemu.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 09 led 2008 11:01

Nebo se multiband pouziva jako "sablona", do ktery ten vyslednej zvuk chces natlacit. Ale vetsinou to s sebou nese zplosteni celkovy dynamiky a prechody mezi filtry multibandu se na zvuku muzou taky negativne podepsat - fazovy posuny v jednotlivych bandech, pokud nema ty filtry fazove linearni.

Ale pokud prestaneme mluvit o multibandu na masteru a zacnem se o nem bavit na stopach, tak tam je to pouziti mozna o neco min problematicky. Pouziva se tam, kde mas sirokospektralni zvuk a potrebujes mu upravit dynamiky v jednotlivych pasmech - napr. basa, bici.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 09 led 2008 12:16

Diky amorph! ted mi multiband zacina davat smysl a uz vim na co ho pouziju :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 09 led 2008 12:27

Taky jsem si vsiml, ze se multiband velmi casto pouziva na kontrolu spodniho pasma u zkresleny kytary (palm muting...). Proc nepouzit radsi ekvalizer, nevim, ale tohohle doporuceni jsou plny fora...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět