myslim ze zacnu tezkou plovouci podlahou, tj. betonova deska oddelena od sten a betonovana na akustickou mineralni vatu, pak bych na tuto desku oddelenou od ostatnich konstrukci vytvoril steny a podhled kterej taky bude nezavislej na stropni konstrukci.
Ted je ale otazkou z ceho steny a podhled ?
zajimalo by me jestli ma smysl delat to ze sadrokartonu nebo podobnych desek na rastr (tam, bych videl problem v tom ze rastr nebude u stropu do ceho ukotvit, ale to by se dalo vyresit nejakym ocelovym ramem, nebo porobeton (ytong, hebel) ? mezi stavajici steny a novy vnitrni steny samozrejmne vatu, dvere asi vypolstrovany nebo staci polepit "piramidkama" ?
uvitam jakykoliv osobni zkusenosti nebo teorii, ale spis osobni zkusenost, ta je k nezaplaceni a bohuzel nemam na to zkouset dokud se to nepovede

mam dementni sousedy kterym vadi i kdyz si pustim doma i pres den trochu vic kazetak a treba otevru okno, pritom maj solo barak kterej ani neni prilepenej na me, ale to je jedno, sou proste alergicky na hluk a dokud nezhebnou a nedostane to po nich nekdo mladi tak budou prudit

potrebuju aby kdyz si stoupnu o pulnoci venku ke stene, nebylo skrz ten sendvic temer nic slyset, takze klidne puil metru vaty, proste to musi bejt, jinak to nejde a bude to jenom kompromis na hovno a furt mi ty hovada odvedle budou bouchat na vokno

pocitam s tim ze bych pak asi zainvestoval do baliku akustickych obkladovych panelu od www.audiopro.cz pro studio techto rozmeru, mate i s timhle nekdo nejaky zkusenosti ? stoji to zato pri ty cene (cca 16000 za komplet) nebo to mam nejak basttlit sam ? sikovnej dyztak sem, asi by se to dalo, ja ale myslim ze to maj pro dany prostory zmakly a pocitove bych tomu veril, co myslite ?
diky za jakykoliv rady