Jake?nixx píše:S plovouci podlahou muzou byt problemy.
študio a akustika
Re: študio a akustika
fova: cetl jsem to prave na tom John Sayers foru. Udajne se tim da dost pokazit, pokud se to neudela spravne. Podrobnosti si nepamatuju, ale tenhle zaver jsem si udelal po tom, co jsem si precetl par threadu.
Jeden z nich byl tento... ostatni bych musel hledat: http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=8173
Jeden z nich byl tento... ostatni bych musel hledat: http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=8173
ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?
Akusticky by to melo byt dost podobny. Ten Isover se ale prodava v roli, kdezto Airrock jsou desky. S tim Airrockem se bude asi trosku lip pracovat, bude vhodnejsi na panely. Na basove pasti je to asi jedno, ale delal bych to spis z Airrocku - bude to lip drzet tvar. IMHO.
Nixx: Aha, takze jde o obavu z rezonance podlahy na urcite frekvenci. Nevim, jestli ma smysl, aby se necim takovym zabyvali mistni majitele panelakovych domacich studii. Budou tam mit spoustu dalsich veci, ktere budou zpusobovat problemy, jako prilis tenke pricky, sklenene vyplne dveri, atd.
Zasadni je rozmistit do rohu basove pasti a pripadne neco placnout na steny.
Zasadni je rozmistit do rohu basove pasti a pripadne neco placnout na steny.
Ach jo. Zkus trochu hledat, nez se zeptas:dzod píše:ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?
./post168811.html?hilit=%20akusticke%20upravy#p168811
sorač celkom som na to zabudol -ach ta hlava moja deravafova píše:Ach jo. Zkus trochu hledat, nez se zeptas:dzod píše:ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?
post168811.html?hilit=%20akusticke%20upravy#p168811
hlavny problem plavajucej podlahy vo variante laminat je ze je extremne hladka a teda odraziva, koeficient pohltivosti ma horsi ako stena. ak je spravne nainstalovana, neverim na nejake rezonancie, ale ta odrazivost je fakt. bez okobercovania aspon na casti povrchu to nepojde
kexik : ja mam laminatovu podlahu v dome a ona neni hladka, ale ma strukturu (bump?) , ako drevo ..
tak to mas drahsi variant s "drevenou" foliou alebo pravou dyhou. bezna laminatka ma ten dreveny dezen len natlaceny na papieri a vrchna vrstva je hladky epoxidovy lakPytkin píše:kexik : ja mam laminatovu podlahu v dome a ona neni hladka, ale ma strukturu (bump?) , ako drevo ..
hento co mas asi bude porovnatelne s drevom, cize lepsie, neviem, nemal som tu cest. mam v byte ten najlacnejsi variant a bez kobercov sa tam nedala hudba ani len pocuvat
Mno - asi to bude hodně individuální a závislé na spoustě parametrů - v nepříliš zařízeném obýváku doma nemám nejmenší problém poslechu (Dynavoice sloupovky - Vincent zesík).
P.
P.
ultrahladka umela plovouci podlaha v nekterych mistnostech zni skutecne strasne zle, par takovych mam...ale v nektrych to ujde...ja ted mam u sebe takovou plovouci, ktera ma zdrsneni a je certifikovana do vysoce namahaneho prostoru, vydrzi i kdyz do toho clovek ryje sroubovakem...ale stejne, neni to idealni, koberce by byly lepsi (ale taky vic zapraseny), jenze ono neni moc na vyber kdyz chce clovek neco, co je docela prijemny a ne moc narocny na udrzbu...koberce jsou fakt strasny svinstvo na cisteni - neco na to vyleju a mam o zabavu postarano...
Ja si chci napriklad do noveho studijka dat dlazbu 
Za prve proto, ze se mi to libi a pak take proto, abych ponekud vykompenzoval to utlumeni od basovych pasti a absorberu a mistnost tak zustala trochu ziva.
Myslim, ze plovouci podlaha jde pouzit, pokud je vhodne nakombinovana s ostatnimi prvky.
Za prve proto, ze se mi to libi a pak take proto, abych ponekud vykompenzoval to utlumeni od basovych pasti a absorberu a mistnost tak zustala trochu ziva.
Myslim, ze plovouci podlaha jde pouzit, pokud je vhodne nakombinovana s ostatnimi prvky.
no mne se dlazba take libi..a tak u sebe mam plovouci podlahu s texturou dlazby (vyhoda - neni to tak studene jako dlazba), takze takovy vkusny kyc, ktery se mi libi
kdyz jsem si vybiral plovouci podlahu, nechtel jsem klasickou imitaci dreva ani opravdicke drevo, takze jsem si vzal tohle a jsem spokojeny...je sranda obcas sledovat lidi, kteri mi rikaji "hele ja myslel, ze tu mas fakt dlazdice"
dneska je tech textur podlahy na vyber strasne moc, je to fajn...
Zdravím, díky moc za rady které tady dáváte...z toho co jsem zatím nastudoval jsem se rozhod u sebe udělat něco takového. Co vy na to?...dobré? špatné?....něco chybí něco je zbytečné?....jinak na podlahu budu davat koberec a na strop nemám v plánu dávat nic...
- Přílohy
-