študio a akustika

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
fova

Re: študio a akustika

Příspěvek od fova »

nixx píše:S plovouci podlahou muzou byt problemy.
Jake? :wink:

nixx

Příspěvek od nixx »

fova: cetl jsem to prave na tom John Sayers foru. Udajne se tim da dost pokazit, pokud se to neudela spravne. Podrobnosti si nepamatuju, ale tenhle zaver jsem si udelal po tom, co jsem si precetl par threadu.
Jeden z nich byl tento... ostatni bych musel hledat: http://www.johnlsayers.com/phpBB2/viewtopic.php?t=8173

dzod

Příspěvek od dzod »

ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?

nixx

Příspěvek od nixx »

Akusticky by to melo byt dost podobny. Ten Isover se ale prodava v roli, kdezto Airrock jsou desky. S tim Airrockem se bude asi trosku lip pracovat, bude vhodnejsi na panely. Na basove pasti je to asi jedno, ale delal bych to spis z Airrocku - bude to lip drzet tvar. IMHO.

fova

Příspěvek od fova »

Nixx: Aha, takze jde o obavu z rezonance podlahy na urcite frekvenci. Nevim, jestli ma smysl, aby se necim takovym zabyvali mistni majitele panelakovych domacich studii. Budou tam mit spoustu dalsich veci, ktere budou zpusobovat problemy, jako prilis tenke pricky, sklenene vyplne dveri, atd.

Zasadni je rozmistit do rohu basove pasti a pripadne neco placnout na steny.

fova

Příspěvek od fova »

dzod píše:ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?
Ach jo. Zkus trochu hledat, nez se zeptas:

./post168811.html?hilit=%20akusticke%20upravy#p168811

dzod

Příspěvek od dzod »

fova píše:
dzod píše:ešte sa v ratim k tym basovym pasciam - aky material tam mam pouziť ?môzem aj tam pouziť ten Isover DOMO?
Ach jo. Zkus trochu hledat, nez se zeptas:

post168811.html?hilit=%20akusticke%20upravy#p168811
sorač celkom som na to zabudol -ach ta hlava moja derava :D

kexik

Příspěvek od kexik »

hlavny problem plavajucej podlahy vo variante laminat je ze je extremne hladka a teda odraziva, koeficient pohltivosti ma horsi ako stena. ak je spravne nainstalovana, neverim na nejake rezonancie, ale ta odrazivost je fakt. bez okobercovania aspon na casti povrchu to nepojde

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : ja mam laminatovu podlahu v dome a ona neni hladka, ale ma strukturu (bump?) , ako drevo ..

kexik

Příspěvek od kexik »

Pytkin píše:kexik : ja mam laminatovu podlahu v dome a ona neni hladka, ale ma strukturu (bump?) , ako drevo ..
tak to mas drahsi variant s "drevenou" foliou alebo pravou dyhou. bezna laminatka ma ten dreveny dezen len natlaceny na papieri a vrchna vrstva je hladky epoxidovy lak
hento co mas asi bude porovnatelne s drevom, cize lepsie, neviem, nemal som tu cest. mam v byte ten najlacnejsi variant a bez kobercov sa tam nedala hudba ani len pocuvat

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mno - asi to bude hodně individuální a závislé na spoustě parametrů - v nepříliš zařízeném obýváku doma nemám nejmenší problém poslechu (Dynavoice sloupovky - Vincent zesík).

P.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

ultrahladka umela plovouci podlaha v nekterych mistnostech zni skutecne strasne zle, par takovych mam...ale v nektrych to ujde...ja ted mam u sebe takovou plovouci, ktera ma zdrsneni a je certifikovana do vysoce namahaneho prostoru, vydrzi i kdyz do toho clovek ryje sroubovakem...ale stejne, neni to idealni, koberce by byly lepsi (ale taky vic zapraseny), jenze ono neni moc na vyber kdyz chce clovek neco, co je docela prijemny a ne moc narocny na udrzbu...koberce jsou fakt strasny svinstvo na cisteni - neco na to vyleju a mam o zabavu postarano...

fova

Příspěvek od fova »

Ja si chci napriklad do noveho studijka dat dlazbu :-)
Za prve proto, ze se mi to libi a pak take proto, abych ponekud vykompenzoval to utlumeni od basovych pasti a absorberu a mistnost tak zustala trochu ziva.

Myslim, ze plovouci podlaha jde pouzit, pokud je vhodne nakombinovana s ostatnimi prvky.

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

no mne se dlazba take libi..a tak u sebe mam plovouci podlahu s texturou dlazby (vyhoda - neni to tak studene jako dlazba), takze takovy vkusny kyc, ktery se mi libi :P kdyz jsem si vybiral plovouci podlahu, nechtel jsem klasickou imitaci dreva ani opravdicke drevo, takze jsem si vzal tohle a jsem spokojeny...je sranda obcas sledovat lidi, kteri mi rikaji "hele ja myslel, ze tu mas fakt dlazdice" ;) dneska je tech textur podlahy na vyber strasne moc, je to fajn...

bobajz

Příspěvek od bobajz »

Zdravím, díky moc za rady které tady dáváte...z toho co jsem zatím nastudoval jsem se rozhod u sebe udělat něco takového. Co vy na to?...dobré? špatné?....něco chybí něco je zbytečné?....jinak na podlahu budu davat koberec a na strop nemám v plánu dávat nic...
Přílohy
studio.jpg

Odpovědět