študio a akustika
Re: študio a akustika
bobajz: Ty rohovy pasti bych urcite dal v kazde mistnosti do vsech 4 rohu.
ok dík..jinak nevadí že strop bude holý?...jinak sem uvažoval ještě o jehlanových molitanech...je to v mém případě k něčemu?..
Na jehlany bych se vykaslal. Na strop bych dal mineralni vlnu aspon nad bici a nad prostor kde sedis a kde mas monitory (abys zamezil prvnimu odrazu bedna-strop-usi).
Chcem sa vam všetkým poďakovať za rady.moc mi to pomohlo a vela ste ma toho aj naučili.Ešte raz DÍK.
ešte taka maličkosť - čo keby som namiesto piesku dal (vlastne nastriekal) do tych stojanov pod repro - montažnu penu?
2dzod: nevytvrdí se. Zkoušel to už táta, když nechtěl spravovat píchlou gumu u kolečka
nápad sice cool, ale bez přístupu vzduchu neudělá montážka to, co má - čili vypěnit a vytvrdit.
P.

P.
Nebo pěnit postupně po vrstvách.
piesok je zdaleka najjednoduchsi. alebo hocaky sypky stavebny material ako drobny strk, suchu betonovu zmes, lepidlo na obkladacky, atd. samozrejme s tym ze sa trubka hermeticky zazvara cize po celom obvode, nielen bodovo. pena by imo sla, keby si nou najskor naplnil trubku a az po vytvrdnuti nazvaral ale piesok ti aj pridava stabilitu a vyssiu hmotnost
trošku som nepochopil tu tvoju poslednu vetu -nixx píše:V takhle male mistnosti bych se snazil mit absorbce co nejvic. Strop bych udelal uplne "dead", zdi z vetsiny taky. Mezi okno a dvere bych dal RPG difuzer (http://www.diyaudio.com/forums/everythi ... panel.html). Muzes si ho udelat i sam, vzorecky najdes na netu. Kdyby te ty difuzery bavily hodne, muzes dat dva naproti sobe do zadni casti mistnosti.
kam presne by som ich mal dať?Kdyby te ty difuzery bavily hodne, muzes dat dva naproti sobe do zadni casti mistnosti.
Jeden bych dal mezi okno a dvere. Pripadne potom dalsi dva naproti sobe na protejsi zdi v zadni casti mistnosti