Studiové monitory
Studiové monitory
Zdravím, vzhledem k tomu , že při mixu basů většinou pracuji v monu, napadlo mě pořídit si jeden lepší monitor speciálně na basy umístěný pěkně uprostřed...jedná se samozřejmě o úsporu peněz i místa. Používám monitory Krk 6, což není pro basové spektrum úplně optimální. Je to vhodné? Používá to tak někdo? Konkrétně jsem si vybral Presonus R80, který snad do svého rohu dostanu, neberu - li v úvahu ještě odrazy, akustiku atd....díky
Re: Studiové monitory
A ako to budes prevadzkovat ?
přepínač monitorů, pošlu do monitoru signál v monu, zbytek práce bych dělal ve stereu na pár monitorů. Je v tom nějaký zádrhel v propojení?
Cize by si mal 3 ? 2 na stereo a 1 na mono a prepinal sa medzi nimi ?
Ve skutečnosti přepínám momentálně mezi třemi soustavami, od Krků po šunky za pár kaček kvůli kontrole, všechno ještě jedu přes sluchátka Sennheisser 6HD Mix - tahle bedna by byla čtvrtá především na práci s basovým spektrem. Samozřejmě začínám, takže si nemůžu hned dovolit 2ks monitorů Presonus za cirka 45 000, časem bych z tohohle páru ale udělal hlavní poslech. V recenzích ty R80 vychází skvěle hlavně v basové odezvě, napadlo mě to tak náhodou, když jsem pročítal chytré knihy - spousta elitních zvukařů míchá důležité věci v monu, u basů je to jedno, protože jsou většinou všechny stejně kolem středu a u zbytku spektra se s tím člověk už zabývá na třeba středovějších monitorech, nebo ve sluchátkách. Znovu říkám, ten důvod je hlavně ekonomický.