studiovy mikrofon

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
raven
Příspěvky: 18
Registrován: 28 pro 2008 12:42

studiovy mikrofon

Příspěvek od raven » 07 bře 2009 17:11

Zdravim, nemuzu se furt rozhodnout jaky studiovy mikrofon na zpev,
tak by me zajimaly vase nazory. Mam vyhlidlej RODE NT 2000,
mate nekdo s timto mikrofonem zkusenost a nebo me doporucite nejakej jinej? A jaky je potreba k nemu prislusenstvi?
diky za nazory

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 07 bře 2009 18:00

Asi jeste chybi nejake dalsi udaje k nejlepsimu vyberu, jako treba jestli ten mikrofon bude snimat jenom jednoho zpevaka, jeden styl, nebo by to melp byt neco univerzalnejsiho, kolik do toho chces investovat a mozna taky jaka bude dalsi cesta za mikrofonem az do pocitace (predpokladam).

raven
Příspěvky: 18
Registrován: 28 pro 2008 12:42

Příspěvek od raven » 07 bře 2009 18:28

ok mikrofonem chci snimat jen jeden hlas a jeden styl,
cena kolem 10 tisic, nahravat to chci na korg d888

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 07 bře 2009 19:01

korga neznam... mikrak do 10k, kterej muzu doporucit je oktava 319... rode urcite funguje, ale sou to studeny cumaci... oktava zase nekdy muze trpet lehkym nedostatkem detailu, ale zase to vynahrazuje plnosti a charakterem.

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 07 bře 2009 19:37

moznosti je mnoho, skus prebehnut forum

pozri aj znacku Audio Technica

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 bře 2009 20:38

zvazil by som napriklad novu akg c214.

raven
Příspěvky: 18
Registrován: 28 pro 2008 12:42

Příspěvek od raven » 07 bře 2009 23:36

tak jaka volba bude nej
oktava 319,rode NT1000 nebo nejlepe rode NT2000

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Příspěvek od 120BPM » 08 bře 2009 13:38

Kdyz uz Rode, tak ja bych doporucil NT2-A. Za tu cenu je to opravdu skvely mikrofon. V ty cenovy kategorii pak uz asi jenom nejaky bazarovy kousky. Si myslim.

Uživatelský avatar
mando
Příspěvky: 327
Registrován: 13 srp 2008 09:29

at

Příspěvek od mando » 08 bře 2009 14:18

ak v tej cene zozenies nejaku audio technicu AT4033, AT4040 atd - urcite dobra volba...

ostatne doporucenia su tiez na zvazenie, najlepsie ak si vies zopar mikrofonov vyskusat lebo pre daneho spevaka alebo styl moze sediet viac dynamicky mikrofon za 3 tisic (napr Shure SM58) ako kondenzator od Neumanna za 30

Korg vyzera fajn

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 08 bře 2009 14:29

Nemam zkusenosti s zadnyma dalsima zpevovyma mikrofonama, ktery by staly za zminku, ale Oktava mi slouzi dobre.

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Re: studiovy mikrofon

Příspěvek od fova » 08 bře 2009 21:09

raven píše:tak jaka volba bude nej
oktava 319,rode NT1000 nebo nejlepe rode NT2000
./viewtopic.php?t=6934

raven
Příspěvky: 18
Registrován: 28 pro 2008 12:42

Příspěvek od raven » 08 bře 2009 22:09

tak diky vsem
moudrejsi sem
koupim oktava 319 a m audio DMP3
snad dobra volba

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 08 bře 2009 22:30

dobry vyber

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: studiovy mikrofon

Příspěvek od safa » 09 bře 2009 21:12

raven píše:Zdravim, nemuzu se furt rozhodnout jaky studiovy mikrofon na zpev,
tak by me zajimaly vase nazory. Mam vyhlidlej RODE NT 2000,
mate nekdo s timto mikrofonem zkusenost a nebo me doporucite nejakej jinej? A jaky je potreba k nemu prislusenstvi?
diky za nazory
... mel bych tam mit jeste ex-demo vyprodej posledni kousek sE Titan (uz se nevyrabi), kdybys chtel. Mam ten dojem ze je za 17k vc. DPH.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
fova
Příspěvky: 3941
Registrován: 21 říj 2004 14:52

Příspěvek od fova » 09 bře 2009 21:15

Na webu ho SE Electronics stale maji. Opravdu byla jeho vyroba ukoncena?
A pokud ano, nevis proc? Bude misto nej neco noveho?

Odpovědět