Subjektivní pocit silnějších basů při 1 reproduktoru
Subjektivní pocit silnějších basů při 1 reproduktoru
Tomuhle moc nerozumím, je to asi hloupost, ale zajímalo by mě, jestli někdo tušíte, proč to tak je. Zkrátka když vypnu jeden z reproduktorů (a hraje tedy jen jeden), zdají se mi basy mnohem výraznější, když zas doplním stereo (zapnu oba reproduktory), zdají se slabší... hmmm
...Je to snad tím, že při stereu vyniká zvuk z tweeteru a mozek se soustředí více na středy/výšky?

M-Audio BX5a, opravdu nevím, co bych tam přefázovával...
... resp RME RPM -> Nano Patch -> BX5a
akustika je rozhodně velmi špatná (bedny nemají moc prostoru na stranách a vzadu ode zdi sotva přes 20 cm) ... to je samozřejmě blbý a já si toho jsem vědom, ovšem momentálně tu nemůžu jinak, ale stejně mi nedochází, proč by měl být na mé straně rozdíl ve vnímácí basů při jednom/obou kanálech ve stereu..

... resp RME RPM -> Nano Patch -> BX5a
akustika je rozhodně velmi špatná (bedny nemají moc prostoru na stranách a vzadu ode zdi sotva přes 20 cm) ... to je samozřejmě blbý a já si toho jsem vědom, ovšem momentálně tu nemůžu jinak, ale stejně mi nedochází, proč by měl být na mé straně rozdíl ve vnímácí basů při jednom/obou kanálech ve stereu..
Naposledy upravil(a) SadLuck dne 28 kvě 2008 18:10, celkem upraveno 1 x.
Právě teď... už jsem to zkoušel i se samotnou (mono) basou s odfiltrovaným vším nad 200 Hz... a pořád ten samý pocitbiscuit píše:a zkousels to s mono zdrojem?

Dokonce i když dám hlavu přímo před jeden reproduktor, tak ve chvíli, kdy ten druhý vypnu, mám pocit, ze začne basit víc