chtěl jsem vás poprosit o radu, jak správně nahrávat z kláves hranou hudbu. Použil jsem malý prográmek Audacity, kde jsem pomocí vstupu nahrál kousek skladby. Zvuk je čistý a není v něm při přehrávání v Audacity žádný šum. Pokud ale exportuju do MP3, tak má najednou skladba relativně velký šum. Je to možné nějak nastavit, aby skladba zůstala stále stejně čistá ?
Diky za rady.
Omlouvám se, teď vidím, že jsem to napsal matoucně...
Pokud v Audacity vyexportuji čistý wav (ten už mám vytvořený např. z jiných skladeb) do mp3, tak to také šumí. Pokud nahraji stopu do Audacity a vyexportuji do wav, tak to také šumí. Jak jsem psal, flac je v pohodě. Co jsem se dočetl, tak Audacity také používá knihovnu LAME MP3.
nedavas nahodou "realtime" export a neprimiesava ti tam vstup z line in alebo mic in ?? len triafam naslepo, audacity som vzivote nemal spustene ale znie to ako dost dobra blbost.. skus sen dat linky na tie wav, mp3 a flac exporty rad by som to pocul.. staci kratka par sekundova cast ..
Nikdy jsem takto ještě nenahrával...nemůže být šum způsoben vstupem a při exportu do MP3 je akorát zvýrazněn ?
Stopu nahrávám z výstupu kláves ve stereu přes PCMCIA kartu Echo Indigo. V Audacity je to čisté, export jsem dělal až potom.
dendy píše:nedavas nahodou "realtime" export a neprimiesava ti tam vstup z line in alebo mic in ?? len triafam naslepo, audacity som vzivote nemal spustene ale znie to ako dost dobra blbost.. skus sen dat linky na tie wav, mp3 a flac exporty rad by som to pocul.. staci kratka par sekundova cast ..
to v audacity nespravis... on ma record army na kazdu stopu... a realtime export nema vobec
Opravdu nevíte někdo prosím, jak vyřešit ten šum ? Zkousel jsem jeste Cubase a nahrané stopy hrajou čistě (stejně jako v Audacity), ale po exportu do MP3 je to děs
To neni normalni, zadny mp3 encoder sum nepridava, rozhodne ne tak, jak je popsano.
A nemas tam treba nejakou trialverzi toho softu nebo mp3 encoderu, ktera, kdyz neni registrovana, tak sum primichava zamerne?