SW equalizer

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Olsztyn
Příspěvky: 28
Registrován: 13 dub 2007 14:28

SW equalizer

Příspěvek od Olsztyn »

Rád bych sehnal nejlépe free plug-in nebo prográmek který by obsahoval hlavně EQ pro přizpůsobení veškerého out audia z PC. Nebo tak šikovný ovladač zvukovky. Ale mam interní onboard intelovskou :roll: Nevíte jak by to šlo vyřešit? V současné době nemám finance na pořízení ani kvalitních aspoň trošku vyrovnaných boxů (o HW equalizeru ani nemluvě) a rád bych si udělal nějaký příjemný preset na ty moje JVC hi-fi bedýnky :oops: Za jakoukoli radu díky

jackies

Příspěvek od jackies »

Hmm, něco podobného jsem začínal shánět už tak před 5 lety.
Jestli se nestal zázrak, tak mi věř že nic takového neexistuje.

Nějaký, cca 5 - 10 (20pásmový JetAudio) pásmový možná někde najdeš integrovaný v přehrávačích, ale tobě jde o to, aby ten EQ visel prostě na výstupu a platil pro všechny přehrávače i hudební programy.

Myslím že KX, nebo asio4all drivery nějaký podobný EQ mají,
ale není o moc lepší než ten z woken :-(
( ovládací panely/sound effect manager)

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

A co koupit lacinej hardwarovej? Na midi.cz je kazdou chvili nejakej grafickej za par supu... Jinak ale veskery takovyhle upravovani je mi proti srsti, zvuk to proste kurvi... ale u shitovyho vybaveni je to asi jedno, tam je asi podstatny, ze te to bude bavit vic, kdyz si vytahnes ty basy a vejsky a stahnes stredy :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

vst plugin do winampu a do neho posihfopit eq... kedze winamp vie prehravat vsecicko, problem solved
ovsem nevyrovnas nic, pokial nemas meraci mikrofon a nevies si prepisknut miestnost: a ak potom to vyrovnas len v jednom bode a o pol metra bude vsjo inak

Olsztyn
Příspěvky: 28
Registrován: 13 dub 2007 14:28

Příspěvek od Olsztyn »

No prave by se mi libilo, kdyby přes to běželo všecko, jak mediaplayer, tak treba nuendo nebo i flashový přehrávače. A jde mi spíš o zachraňování vyloženejch průserů... ubrat 125Hz a jinak vejšky basy jak píše Cyril. V těch ovládacích panelech nic takovýho neni :( Bavil jsem se s jedním zvukařem ten taky říkal že nic podobného neexistuje. Equalizer kupovat nechci, to si radši počkám až na bedýnky :) diky moc

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

do nuenda das rovno ten vst eq... ulozis si dakde preset...
to o com hovoris, existuje ale len pre niektore zvukovky, ktore maju dsp chip a eq je sucast ovladacov

Olsztyn
Příspěvky: 28
Registrován: 13 dub 2007 14:28

Příspěvek od Olsztyn »

jasny, tohle je taky reseni myslel jsem ze by to slo jednodusejc. Mam shit zvukovku. Dik

biscuit
Příspěvky: 9541
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

olsztyn: setri na bedny a na kartu. hovno nenalestis ;)

Olsztyn
Příspěvky: 28
Registrován: 13 dub 2007 14:28

Příspěvek od Olsztyn »

no ja myslel ze zatim by stacila vonavka na hajzl :)

biscuit
Příspěvky: 9541
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit »

a ona ta zvukovka nema nejakej eq v ramci svejch driveru? vim ze vsechny ty ac97 apod maji v tom panelu i nejakej eq...

Olsztyn
Příspěvky: 28
Registrován: 13 dub 2007 14:28

Příspěvek od Olsztyn »

prave ze ne :(

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk »

a neni k dispozici nejaky realtime VST host/efektor?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ved vravim, kua, winamp... winamp sa da inak syncovat s daw, ktora nepodporuje video, keby to dakoho zaujimalo... do winampu sa nalozi plugin, a do daw na master drobne vstcko, a potom timecode z daw ovlada video prehravane vo winampe. ak mate viac monitorov, je to cool

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22114
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin »

kexik : na to som videl daky softik .. co vie prehravat video v MTC synce ..

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael »

kexik: a muzes prosim napsat nazev toho drobneho vstcka a toho winamp pluginu?
docela by se mi hodilo syncovat winamp s fruitem, ale ciste audio, video sync nepotrebuju...

Odpovědět