Ahoj,
poradíte mi prosím někdo VST (funkční např. v Audacity), ideálně free, který by při záznamu hlasu v místnosti (kondenzátorem s ledvinovou či srdcovou char.) účinně odfiltroval ruchy typu cvakání kláves & myši, či chladiče PC?
Pomáhám s jedním širším problémem kamarádovi a říkal jsem mu, že jsem si skoro jistý, že na to nějaký VST FX bude. Můj názor u těchto věcí je ale ten, že je lepší nemít (tolik) co filtrovat, tzn. používat při nahrávání třeba tablet. Ale to pro něj nemusí být schůdné. A dál mám dojem, že tyhle filtry (využívají tech. phase invert?) mohou obecně fungovat lépe s více mikrofony, tzn. doplnit hlavní lampu já nevím třeba malým elektretem / dynamikou. Což by pak ale onen plugin taky musel podporovat. Radši bych, aby si nemusel nic dalšího kupovat a zapojovat a já mu jen hodil link na free VST. Podotýkám proto také, že HW řešení primárně nehledám - můžu mu ho zmínit jen jako bonus.
SW odfiltrování ruchů pozadí - live
Re: SW odfiltrování ruchů pozadí - live
Na fejsu jsem ve skupině videomakerů a tam vždtcky zmiňují iZotope RX.
...
Naposledy upravil(a) biscuit dne 16 pro 2022 14:34, celkem upraveno 1 x.
Tak živě ideálně - pokud by podcast měl běžet i živě. Což možná nemusí, nicméně v základní rovině tak či onak umí živě filtrovat ruchy kdejaký laciný mobil, notebook a TW sluchátka přes noise canceling technologie...
Izotope RX zní jako fajn tip, díky. Sám jejich věci mám rád. Přesto bych uvítal i free alternativu, protože jde o amatérskou produkci s USB mikrofonem a freeware zvuk. editorem. Tzn. že mu stačí cokoliv, co jakž takž bude fungovat. Živě není podmínkou, jen možností.
Kdyby vás nic nenapadlo, zkusím mu nějakou GNU variantu najít sám. Raději bych ale něco, s čím už tady někdo má zkušenosti. Díky.
Izotope RX zní jako fajn tip, díky. Sám jejich věci mám rád. Přesto bych uvítal i free alternativu, protože jde o amatérskou produkci s USB mikrofonem a freeware zvuk. editorem. Tzn. že mu stačí cokoliv, co jakž takž bude fungovat. Živě není podmínkou, jen možností.
Kdyby vás nic nenapadlo, zkusím mu nějakou GNU variantu najít sám. Raději bych ale něco, s čím už tady někdo má zkušenosti. Díky.