Zdravim lidi,
mam takovy (pro vetsinu z vas asi blby) dotaz - poridil jsem mix, ktery ma symetricky vstupy / vystupy. Jak k tomu korektne pripojit nastroj, ktery ma klasicky (tedy nesymetricky) vystup? Da se sehnat (mozna lepe postavit) nejaky clen, ktery prevadi nesym signal na sym a napopak ?
Diky za radu
A.P.
Symetricky vstupy
Anonym : No .. Optimalne by bolo pouzit transformator .. Ale nic sa nestane , ked to zapojis , ako ti popisal KEXIK .. Bezne sa to tak robi .. Signal z nastroja privedies na + , a zem z nastroja privedies na zem a prepojis to na - .. Este nezabudni na impedancie .. ak pripajas trebars gitaru/basu na mixpult , tak ten neni na to prisposobeny a nebude to dobre hrat ..
jasne ze to neni optimum, taky kabel, ale na kratku vzdialenost je to OK. ma to fakt maly vstupny odpor, ako pise pytkin, kedze budic symetrickej linky je dimenzovany na 600 ohm. ak ma ten mix na vstupe trafa, tak ma tych 600 ohm aj vstupny odpor (nepredpokladam ze je to tvoj pripad), takze ziadne gitary a pod. ale line out zo zvukovej karty by mal ist uplne v pohode.