Test elektroniek: ART MPA II spev
- bluerecording
Test elektroniek: ART MPA II spev
ART MPA test, spev
Identicky zvukovy zdroj nasmerovany do dvoch kanalov MPA II. Oba kanaly boli nastavene na identicke hodnoty. Jeden kanal s elektronkou JJ Electronic Gold Pin, druhy s tovarenskou "made in china". Vystupny aj vstupny signal spracovavala karta Saffire Pro 40, pricom vstupny signal bol pripojeny symetricky TRS konektormi aby sa predislo duplovanemu predzosilneniu signalu. Citlivost vstupov bola na urovni 5 prislusneho potenciometra {oddiskutovane na fore Gearslutz ako najidealnejsia poloha neskreslujuca signal}. Kabelaz: Proel, najvyssia rada dvojito tieneneho kabla + konektory Neutrik. Spev bol nahravany na Shure KSM 44. Kanal v ktorom bola elektronka JJ som musel nasledne hlasitostne stisovat, nakolko elektronky JJ su zname tym, ze maju najvyssiu citlivost spomedzi vsetkych aktualne vyrabanych elektroniek.
Zvuk ktorej ukazky sa vam viac paci?
Identicky zvukovy zdroj nasmerovany do dvoch kanalov MPA II. Oba kanaly boli nastavene na identicke hodnoty. Jeden kanal s elektronkou JJ Electronic Gold Pin, druhy s tovarenskou "made in china". Vystupny aj vstupny signal spracovavala karta Saffire Pro 40, pricom vstupny signal bol pripojeny symetricky TRS konektormi aby sa predislo duplovanemu predzosilneniu signalu. Citlivost vstupov bola na urovni 5 prislusneho potenciometra {oddiskutovane na fore Gearslutz ako najidealnejsia poloha neskreslujuca signal}. Kabelaz: Proel, najvyssia rada dvojito tieneneho kabla + konektory Neutrik. Spev bol nahravany na Shure KSM 44. Kanal v ktorom bola elektronka JJ som musel nasledne hlasitostne stisovat, nakolko elektronky JJ su zname tym, ze maju najvyssiu citlivost spomedzi vsetkych aktualne vyrabanych elektroniek.
Zvuk ktorej ukazky sa vam viac paci?
Naposledy upravil(a) bluerecording dne 21 dub 2011 18:01, celkem upraveno 1 x.
Re: Test: ART MPA II spev
Předem, díky moc za test, to se cení.
Víc se mi líbí ukázka 02.mp3, oproti 01.mp3 má méně výšek, ale přijde mi tam více informací ve spodních frekvencích, čili bych bral 02, nedokážu si tipnout co je to za elektronky. Oba rozdíly by myslím smazal dobrej EQ.
Celkově se mi to však nijak moc nelíbí a nuance elektronek právě nemají vliv na celkový charakter toho preampu, zvuk mi připadá izolovanej a něčím prázdnej nebo málo barevnej, navíc obalenej ve slupce v obou ukázkách, přesně tak si to pamatuju z MPA Gold. Tahle vlastnost se ještě více projeví při ekeftování, zejména u dozvuku mi to vadilo. Otázkou taky je, nakolik to ovlivňuje použitý mikrofon... (používal jsem RODE K2 + MPA Gold, je pro úplnost) a nakonec je nejdůležitější, jak to zní v mixu, takže můj názor ber prosím s rezervou.
Víc se mi líbí ukázka 02.mp3, oproti 01.mp3 má méně výšek, ale přijde mi tam více informací ve spodních frekvencích, čili bych bral 02, nedokážu si tipnout co je to za elektronky. Oba rozdíly by myslím smazal dobrej EQ.
Celkově se mi to však nijak moc nelíbí a nuance elektronek právě nemají vliv na celkový charakter toho preampu, zvuk mi připadá izolovanej a něčím prázdnej nebo málo barevnej, navíc obalenej ve slupce v obou ukázkách, přesně tak si to pamatuju z MPA Gold. Tahle vlastnost se ještě více projeví při ekeftování, zejména u dozvuku mi to vadilo. Otázkou taky je, nakolik to ovlivňuje použitý mikrofon... (používal jsem RODE K2 + MPA Gold, je pro úplnost) a nakonec je nejdůležitější, jak to zní v mixu, takže můj názor ber prosím s rezervou.
me by taky zajimaly pro srovnani ty focusrite preampy. Ale dik za ukazky. Ja to slysim asi naopak nez Delay. Me se vic libi jednicka. Dvojka ma nekde ve stredovejskach trochu neprijemnou ostrost a o fous min tela.
- bluerecording
Mam to aj cez focusrite, len som to akosik zabudol v studiu, pridam to sem niekedy dnes.
Vdaka za test. Berte ma s rezervou, lebo som to pocuval len na male stupliky v praci, takze lepsie to posudim doma, ale aj tak sa mi paci viac c.2. Pride mi taka kultivovanejsia, a ma vacsi detail v spodkoch. Ovsem mozno do mixu by som zvolil skor jednicku, kvoli tym priebojnejsim vyskam. Inak skusim si typnut: jednicka JJ, dvojka China. Sanca 50 na 50 

Tiez by som do mixu dala asi jednotku, ale popravde na henten typ hlasu by som asi skusil este iny mike......zda sa mi to aj tak cele trochu uzavrete.....ale mozno to ma baba v hlase....
Ještě mě napadlo dát sem 2 roky starej link, kdy jsem testoval ART MPA Gold, zdá se mi to fakt hodně podobný... akorát je to v částečným mixu. Třeba to bude někomu užitečný: ./mikrofony/test-preamp-isa-one-vs-mpa-gold-t11625.html#p217990
Tady je případně stream na souncloudu, kde se to dá porovnat pod sebou: http://soundcloud.com/lunar-room-tests-1
Tady je případně stream na souncloudu, kde se to dá porovnat pod sebou: http://soundcloud.com/lunar-room-tests-1
Rozdily mezi elektronkami jsou minimalni.
Jinak zvuk jako takovy se mi take nelibi - moc sykavek a na stredech a dole je to prazdne. Musel bych si hrat s EQ, abych z toho neco vykouzlil do mixu. Urcite pouzit jiny mikrofon, jak pise Hubert. Neco s mohutnymi stredy ala Oktava Mk319.
A jeste jsem mel pocit, ze tam slysim flutter - zvoneni panelakovych sten v akusticky neupravene mistnosti.
Jinak, jestli ten jazyk ma byt anglictina, tak doporucuji slecne jeste hodne trenovat vyslovnost, nez pusti nejakou oficialni nahravku na verejnost.
Jinak zvuk jako takovy se mi take nelibi - moc sykavek a na stredech a dole je to prazdne. Musel bych si hrat s EQ, abych z toho neco vykouzlil do mixu. Urcite pouzit jiny mikrofon, jak pise Hubert. Neco s mohutnymi stredy ala Oktava Mk319.
A jeste jsem mel pocit, ze tam slysim flutter - zvoneni panelakovych sten v akusticky neupravene mistnosti.
Jinak, jestli ten jazyk ma byt anglictina, tak doporucuji slecne jeste hodne trenovat vyslovnost, nez pusti nejakou oficialni nahravku na verejnost.
Naposledy upravil(a) fova dne 21 dub 2011 17:28, celkem upraveno 1 x.
- bluerecording
Upozornujem este na fakt, ze nahravka nie je priamo cez mikrofonovy vstup ale cez TRS. Povodne to je nahravka zaznamena an cez focusrite preampy. Ide tu teda len cisto o porovnanie zvuku elektroniek, ktory je podla mojho nazoru pomerne dost rozdielny. Cez mikrofonovy vstup zneje samozrejme mikrofon a aj spev podstatne inak vdaka nastaveniu impedancie. Zial, nemam veci na to, aby som mohol vyskusat priamy mikrofonovy cisty signal sucasne v dvoch kanaloch, preto taketo riesenie.
Tie stredy sa tam uz pomocou preampu prikraslit nedaju, lebo nastavenie impedancie pri zapojeni TRS nefunguje a je fixne
Tie stredy sa tam uz pomocou preampu prikraslit nedaju, lebo nastavenie impedancie pri zapojeni TRS nefunguje a je fixne
- bluerecording
No zvukovy zdroj bol rovnaky pre oba kanaly, takze v podstate to je jedno, dolezite je v tomto teste aky je rozdiel vo zvuku medzi dvoma elektronkami. Test nie je o konstrukcnej kvalite preampu v tomto pripade.
V prvom poste som pisal ze vstup aj vystup je focusrite...
V prvom poste som pisal ze vstup aj vystup je focusrite...
aha, taky jsem to asi cet nepozorne a myslel jsem, ze slo o test preampu.
- bluerecording
Re: Test elektroniek: ART MPA II spev
Poopravil som nadpis topicu. AK by som chcel testovat preamp, musel by som mat este nejaky iny lampovy, co zial nemam. Podstatne ale je, ze mne osobne vychadza z tohto testu elektroniek ako vytaz JJ {01.mp3}. Je omnoho cistejcia a vytvara bohatsie tranzienty. Okrem toho je perfektne definovana v stredoch basoch a aj vyskach. Na cinskej je pocut, ze nema takmer ziadne basy a prazdne stredy. Stredovysky su tak nejak "harsh". Nehovorim, ze by nebola pouzitelna, ale urcite stoji za to vymenit tovarenske lampy. Vyssia citlivost JJ elektroniek je taktiez vyhodou hlavne pre odstup signalu od sumu.
Re: Test elektroniek: ART MPA II spev
OK. Rád bych slyšel přímo mikrofon přes tohle, to mě zajímá mnohem víc...
PS: Když to teď poslouchám v klidu na monitorech, tak č.1 je mnohem čistější, asi proto má subjektivně méně basů...
PS: Když to teď poslouchám v klidu na monitorech, tak č.1 je mnohem čistější, asi proto má subjektivně méně basů...