tipy na zvuceni

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Jurek

Příspěvek od Jurek »

ecson add bici a dlouhy hall - na celek urcite ne, ovsem u snare a pomalych songu je nekdy dlouhy hall lahudka :o))

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Jurek - to jo na kratky veci je OK, ja dlouhej hall nekdy dam na Bdr to pak udela peknej bassovej "vybuch" :)

Jinak jak psal WOLLI je dobry nekdy nabrousit Snare distortionem (i bdr) , ma to pak novy harmonicky a pokud se to neprezene vznikne nova barva - anglani prohaneji bici do starejch komb a pak to skresleny pres lo-fi mikrofon snimaji a rovnou sampluji - rizena distorze dela se zvukem divy ! :D

matucha

Příspěvek od matucha »

to je zajimavy, faktzejo... vlastne by me to na bici nenapadlo, u basy je to bezny nahravat po lince i kombem zaroven a pak z toho smichat idealne vyvazenou basu bez intenzivniho pouziti ekvalizace.

jo a jinak se mi este osvedcuje bdr nejdriv naladit nekam, kde nehraje basa a pak trochu doekvalizovat, funguje jedinecne a odpada vytencovani basy i kopaku, aby byly oba slyset... Napadlo me to, kdyz mi EW rikal o tom jak super bylo na 909, ze se kopak proste naladil a byla to jizda.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jurek : No jasne .. Konkretne Sagvan Tofu - Vecirek , tam si to vychutnali !!! :))

Túžby prchavé sú, vždy nám do očí klamú !!!

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jo .. Este som chcel nieco k veci .. Moj osobny nazor je taky , ze v prvom rade nezavisi od mixaze ale od vyberov zvukov .. proste ked nahram 5 rovnakych gitar cez seba , tak to mozes mixovat aj tyzden a furt to bude gulas .. Uz ked clovek aranzuje , tak by mal vediet , kde co bude hrat , v akych frekvenciach , ake zvuky atd ..

Potom moze dojst na radu mixaz .. Ked je v stopach nahraty gulas , tak z toho vacsinou aj gulas vide .. Ked je v stopach nahrata prijemna vecicka , tak sa to ani mixom az tak moc neda dokurvit :)

DodoMusic

reverb

Příspěvek od DodoMusic »

Neviete o nejakom novom dobrom VST reverbe ?

Jurek

Příspěvek od Jurek »

Túžby prchavé sú, vždy nám do očí klamú !!![/quote]

Pytkin nastesti existuji i kvalitni pomale veci, ne jen stracky a plouzaky :lol:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jurek : No jo .. Kvalita je vzdy len uhol pohladu :lol:

hoffy_m

Vintage Warmer

Příspěvek od hoffy_m »

Chtel sem se zeptat, jestli nekdo z vas nepouziva na zvuceni bicich a basy PSP Vintage Warmer. Pouzil sem ho ted pri jednom mixu tak ze sem jeden dal na spolecnou groupu kopaku a snaru a druhej na stopu basy jeste za kompresor. Vysledek je podle me super. Pouze s normalnim kompresorem se mi takovyho vysledku nepodarilo dosahnout. Je to hodne hutny a pekne srovnany. Zajimalo by me jestli nekdo z vas tenhle plugin takhle pouziva a ma s tim taky nejaky zkusenosti.

matucha

Příspěvek od matucha »

no, takle sem to zatim nezkousel... zkusim... ale kazdopadne wintage varmerhr mi pripada a bit zrnitej a tvrdej (coz nemusi bejt uplne spatne), ale ma moc prima vec, umi na vystupu michat nezprocesovanej signal se zprocesovanym (wet/dry)... to je narez

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

mluvili jste o early reflections na sjednoceni bicich - jaky ze sw revebu doporucujete? RenVerb? verb na celej bici track se mi nikdy moc nevyvedl, ale to je tim, ze vsechno prehanim =)

juanita

Příspěvek od juanita »

sem byla ja =)

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Juanita:
Ve studiu u Etiena me Hoffy vyburcoval at to co delam u sebe na Yamaze udelam v Logicu - a tak jsem udelal v ASXsampleru bici linku ,dal na ni Logic kompresor a Logic EQ a jako FX na early jsem zkousel UltraFunk a klasiku ProVerb (Logic hall je hrozne divnej) - na kratouckej prostor se mi vic libil proverb - ten malej prostor jsem z nej dostal a znelo to na bicich v celku cely dobre, je dulezity se vsim nakladat opatrne a davat ho oprvdu malinko. - jinak jsem ale na ProVerbu musel EQ vybirat spoustu rezonancnich frekvenci hlavne na vejskach - ProVerb sam o sobe hodne "zvoni a je trochu kovovej tak se mu musi pomoci v EQ. - vysledkem "pokusu" bylo ze to i v softu jde!!! 8) Hoffy byl tim padem moc nadsenej :D

Jestli si to cely chces poslechnout skakni k Etienovi ma to komplet ulozeny.

shaki

Příspěvek od shaki »

hodte nekam mp3 a .lso .. ;))

groovematic

Příspěvek od groovematic »

Ahoj,

to: DodoMusic
teď si přesně nevzpomínám na název, možná ho znáš a nepovažuješ ho za nový. Roomachine388 nebo něco, co má na konci 3 číslice :) , je sice náročný na výkon (proto ho nepoužívám), ale např. pro bicí má skvělej preset, u který ho jen upravíš poměr wet/dry.

to: all
Chtěl jsem napsat odkaz na článek na serveru zvuk.sk, ale nějak je nefunkční. No zkusím to napsat zkráceně sám.
V tom článku se píše, že skladba by se měla mixovat podobně jako když je kapela na podiu. Měl by se navíc vytvořit něco jako 3D model, kde osa:
x ... panorama
y ... čas, delay nebo verb
z ... frekvence

a každý zvuk by tu měl mít své místo.

Např. kopák bude uprostřed, bez delaye, frekvence 80 Hz, atd. Pochopitelně pro syn?áky neplatí žádná striktní pravidla, nicméně udělat si v tomto jasno neuškodí.

Groovematic

Odpovědět