tipy na zvuceni
- ECSON WALDES
- Profesionál
Chlapiii jsem ja ale - ten FX se jmenuje TRUE VERB od waves, ted jsem volal Hoffymu
ja softy neznam poplet jsem to ,proverb neexistuje ..
ten Ultrafunkbyl docela prijemnej na nastroje ale na early byl pouzitelnej lip ten starej trueverb ,ale zduraznuju ze jsem ho musel hodne ekvalizovat aby nezvonil na vejskach

ten Ultrafunkbyl docela prijemnej na nastroje ale na early byl pouzitelnej lip ten starej trueverb ,ale zduraznuju ze jsem ho musel hodne ekvalizovat aby nezvonil na vejskach
ecson : tak jsem zkoušel to co bylo výše popsáno a mám v tom abych se přiznal trochu hokej. Já to dřív dělal způsobem že jsem si do sendu dal jeden ultrufunk s velmi kratkym hallem kterej jsem ještě v EQ ořezal většinou o nejnižší frekvence aby mi na BDr nedělal velkej binec a u každýho bicího nástroje jsem ho dal v různě malim poměru.
To co popisuješ dát jeden hall ne celou bicí groupu mě zaujalo hlavně z důvodu že to ty bicí ještě víc stmelí dohromady. Jde o to že jsem zkusil ten trueverb jak popisuješ. Jak víš má několik možností. Na Output mixe máš buďto zapnutý pouze early ref. nebo jen verb a nebo dohromady. Jak jsem zkoušel tak EQ na samotný early nepůsobí. ten působí jen na verb. Pokud jsi používal eq dával jsi tedy k early i trochu verbu ?
To co popisuješ dát jeden hall ne celou bicí groupu mě zaujalo hlavně z důvodu že to ty bicí ještě víc stmelí dohromady. Jde o to že jsem zkusil ten trueverb jak popisuješ. Jak víš má několik možností. Na Output mixe máš buďto zapnutý pouze early ref. nebo jen verb a nebo dohromady. Jak jsem zkoušel tak EQ na samotný early nepůsobí. ten působí jen na verb. Pokud jsi používal eq dával jsi tedy k early i trochu verbu ?
- ECSON WALDES
- Profesionál
Cus Rai !
Ten beat ze samplu jsem mel na mixaku v logicu rozdelenej po jednotlivejch nastrojich :
- Bdr
- HHt
- Clap
- Snare
- tambourine
Kazdej nastroj jsem separatne ekvalizoval a na Bd jsem pouzil jeste kompresor (EQ a pak Kompresor)
Hall na EARLY jsem mel jeden stejnej a to TrueVerb pro vsechny bici, ten byl na AUXu a na kazdej nastroj jsem si ho podle potreby jemne pridaval. Za trueverbem jsem si priradil EQ. Pomer Early / Hall , byl v dominantnim pomeru Early odrazu a malym hallu s kratouckym casem
Eq na early funguje naopak velmi dobre!
Ale nerez ho na basech v HPF, nech ho volne jak je, at si zachova barvu v celym frekvencnim spektru. Ja u nej s ohledem na kopak vybiram frekvence ktery prilis zduraznovaly dvoustovkovy (200Hz) telo kopaku, potlacuju vetsinou nektery frekvence +/- kol 100 / 300 / 800 Hz podle toho co chci aby se v early na kopaku projevilo - ale nikdy ne vsechny tyto frekvence soucasne! vzdy jen jednu dominantni a pak podle potreby pripadne i lehce nejakou druhou ktera zlobi.
Hodne jsem early ekvalizoval na vejskach ,protoze TrueVerb na nich kovove zvoni (hlavne kdyz jsem ho dal na HHTs) , zpravdla jsou to frekvence +/- kol 6 ,5 / 7,2 / 8 /10 KHz ktery jsou tiipicky pro barvu HHts a early na ne prehnane upoornuje formou znamyho syceni.
Jinak neni ucelem aby bici v early plavaly, mel by je jen jemne usadit do prostoru a podporit jejich barvu.
-------------
Cilem naseho pokusu bylo abych Hoffacovi to co delam na svy digitalni Yamaze ukazal v softu (Logicu) a dokazat ze to v soft fungue taky
Ten beat ze samplu jsem mel na mixaku v logicu rozdelenej po jednotlivejch nastrojich :
- Bdr
- HHt
- Clap
- Snare
- tambourine
Kazdej nastroj jsem separatne ekvalizoval a na Bd jsem pouzil jeste kompresor (EQ a pak Kompresor)
Hall na EARLY jsem mel jeden stejnej a to TrueVerb pro vsechny bici, ten byl na AUXu a na kazdej nastroj jsem si ho podle potreby jemne pridaval. Za trueverbem jsem si priradil EQ. Pomer Early / Hall , byl v dominantnim pomeru Early odrazu a malym hallu s kratouckym casem
Eq na early funguje naopak velmi dobre!

Hodne jsem early ekvalizoval na vejskach ,protoze TrueVerb na nich kovove zvoni (hlavne kdyz jsem ho dal na HHTs) , zpravdla jsou to frekvence +/- kol 6 ,5 / 7,2 / 8 /10 KHz ktery jsou tiipicky pro barvu HHts a early na ne prehnane upoornuje formou znamyho syceni.
Jinak neni ucelem aby bici v early plavaly, mel by je jen jemne usadit do prostoru a podporit jejich barvu.
-------------
Cilem naseho pokusu bylo abych Hoffacovi to co delam na svy digitalni Yamaze ukazal v softu (Logicu) a dokazat ze to v soft fungue taky

Zdar Ecson
Je mi jasný že early jde ekvalizovat ale ne přímo v tom trueverbu /tam je přece taky dvoupásmovej EQ ale zabíral mi jen na ten verb./
Já jsem teď zkusil dát ten true verb na groupu bicích a hral jsem si stim do tý doby dokud se mi nepodařilo vyloudit docela slušnej výsledek. Nezní to taky špatně. Byl tam lehkej early ale i dozvuk kterej sem pomocí toho dvoupásmáku upravil. Ten dozvuk jsem dal úplně kra?oulinkdej. V podstatě co jsi psal ty akorát jsem to nedal do sendu na bus ale rovnou na celou tu groupu. S tím že ty jsi equalizoval ten verb separátnim eq což je samozřejmě lepší protože tím eq ovlivnim vedle verbu i early...
Každopádně to vyzkoušim dát tedy na bus. Ty poměry asi taky udělaj svý.
Na druhou stranu tim že ten verb je pro všechny bici společnej by teoreticky je mohl líp spojit... nevim , zkusim.
Jinak dáváš lehkej verb i na celej výstupr ? Slyšel jsem že se to při masteru někdy dělá.
Rai
Je mi jasný že early jde ekvalizovat ale ne přímo v tom trueverbu /tam je přece taky dvoupásmovej EQ ale zabíral mi jen na ten verb./
Já jsem teď zkusil dát ten true verb na groupu bicích a hral jsem si stim do tý doby dokud se mi nepodařilo vyloudit docela slušnej výsledek. Nezní to taky špatně. Byl tam lehkej early ale i dozvuk kterej sem pomocí toho dvoupásmáku upravil. Ten dozvuk jsem dal úplně kra?oulinkdej. V podstatě co jsi psal ty akorát jsem to nedal do sendu na bus ale rovnou na celou tu groupu. S tím že ty jsi equalizoval ten verb separátnim eq což je samozřejmě lepší protože tím eq ovlivnim vedle verbu i early...
Každopádně to vyzkoušim dát tedy na bus. Ty poměry asi taky udělaj svý.
Na druhou stranu tim že ten verb je pro všechny bici společnej by teoreticky je mohl líp spojit... nevim , zkusim.
Jinak dáváš lehkej verb i na celej výstupr ? Slyšel jsem že se to při masteru někdy dělá.
Rai
vidis, to sem este nedelal a pritom to ma docela smysl... ja vetsinou hall na bici hlavne odvozuju od snare, na ten si ho nastavim i barvou a pak do toho poslu i ostatni veci trochu... vetsinou me to sedi. Kopak do halu nedavam, resp. malokdy, hlavne ne, kdyz sem delal veci na vyhnil, protoze jsem nechtel a by mi v basech strasilo stereo!
Já jsem taky kopák dřív nechával suchej protože by mne nenapadlo ho nějak hallovat. Potom jsem o tom někde slyšel a poslechl si svý oblíbený desky a zjistil že opravdu jsou dost často řekl bych že většinou trochu hallovaný a že mi to zní líp. Toho hallu je ale tak málo že se skoro ani o hallu nedá mluvit. Jen malinkato prodlouží tělo a usadí ten beat v nahrávce aby tolik nečněl. Tím si mono pozici Bdr nenarušíš.
Jinak skvěla věc je dělat dynamiku taky pomocí hallu. Třeba na každej druhej vibl dát delší hall nežli na jinak celkem suchý bicí.
R.
Jinak skvěla věc je dělat dynamiku taky pomocí hallu. Třeba na každej druhej vibl dát delší hall nežli na jinak celkem suchý bicí.
R.
reverb
Ak sa Vam zda TrueVerb od Waves taky zaujimavy co potom hovorite na TIMEVORKS ReverbX , AphroV1,Silverspike1.1 alebo novinka od T.C. Reverb PLUS ??? To su totiz jedine reverby,ktore nahradia hardware !!! (zatial - a urcite nemyslim vsetok) TrueVerb pouzivam iba na umyselne znecistenie nastroja alebo nejakeho nepodstatneho zvuku,ktory v mixe posuvam az na koniec kostola
- pretoze moj procesor ani nevie kedy je spusteny(Na rozdiel od napr.ReverbX ! )Ale napr.na bicie alebo spev by som si snim netrufol,mozno tak RVerb by to mohol dokazat.Ale vývoj sa nezastavil a stale cakam na svojho VST reverb favorita !

ja pouzivam nevic realverb z UAD1 ;-), kazdopadne vzdycky zalezi na konkretni situaci, reverbX mi pripada pekne hladkej ale plochej, rverb ma vic prostoru ale furt je to nalepka, truverb uz jsem nepouzil ani nepamatuju. Naopak pamatuju na doby, kdy mi pocitac truverb stihal na 90% vykonu...
Kazdopadne kdyz muzu, tak pouziju acoustic mirror (skoda ze neni neco jako altiverb na pc).
docale me zaujal anwida verb... resp ta free verze
Kazdopadne kdyz muzu, tak pouziju acoustic mirror (skoda ze neni neco jako altiverb na pc).
docale me zaujal anwida verb... resp ta free verze
Ahoj Dodo. Kdysi jsem na zvuk.sk četl právě tvoje porovnání reverbů.
Díky tomu jsem Reverb X začal intenzivně shánět. Na to jak šíleně při větších prostorech zatěžuje procesor /Athlon 1800/ se mi zas až tak nelíbí. Aphro V1 se mi zdá trochu podobný. Cítím v dozvuku hodně takovýho kovovýho nádechu. Trueverb jak tady bylo popisováno dobře zapracoval díky lepšímu Early Reaf. Delší prostory má jak z kachličkový koupelny ale o ty tady teď nešlo. Na Catedraly se mně zatím líbil nejvíce asi ten Ultrufunk přijde mi nejčistčí.
Díky tomu jsem Reverb X začal intenzivně shánět. Na to jak šíleně při větších prostorech zatěžuje procesor /Athlon 1800/ se mi zas až tak nelíbí. Aphro V1 se mi zdá trochu podobný. Cítím v dozvuku hodně takovýho kovovýho nádechu. Trueverb jak tady bylo popisováno dobře zapracoval díky lepšímu Early Reaf. Delší prostory má jak z kachličkový koupelny ale o ty tady teď nešlo. Na Catedraly se mně zatím líbil nejvíce asi ten Ultrufunk přijde mi nejčistčí.
revrb
Rai: Ja som najskor tiez zavrhoval APHRO - v presetoch ma dozvuk naozaj kovovy charakter ale nedavno som sa pohral s nastaveniami,ktore som si najskor ani nevsimal a vysledok ma velmi prijemne prekvapil !
(na farbe a charaktere dozvuku sa tam da vela zmenit len musis preniknut hlbsie do nastaveni !!! )
Ultrafunk momentalne pouzivam pre vsetky gitary (Early Reaf.) hall nechavam vypnuty.(ale tiez som si musel vypiplat od zaciatku novy preset a nepouzivat prednastavene !)
A este jedna vec - reverby som skusal aj kombinovat .Co jednemu chyba to druhy prida! (samozrejme nesmie sa to prehnat)Napr.ReverbX plus Silverspike ale procesoru stoho zacalo byt nevolno !
(na farbe a charaktere dozvuku sa tam da vela zmenit len musis preniknut hlbsie do nastaveni !!! )
Ultrafunk momentalne pouzivam pre vsetky gitary (Early Reaf.) hall nechavam vypnuty.(ale tiez som si musel vypiplat od zaciatku novy preset a nepouzivat prednastavene !)
A este jedna vec - reverby som skusal aj kombinovat .Co jednemu chyba to druhy prida! (samozrejme nesmie sa to prehnat)Napr.ReverbX plus Silverspike ale procesoru stoho zacalo byt nevolno !

rewerg+bicí
V Reasonu nekdy pouzivam rewerb na bicí takto:size=0,decay=málo,damp=jak kdy,dry/wet=50% zacne to docela kopat a barvit.