Ahojte,
Dali by ste mi nejake rady,tipy, triky ako mixovat spravne ? pracujem v Nuende.
Dakujem
Tipy pre mixaz
Re: Tipy pre mixaz
Mne pomohlo pocuvat usami, nie ocami, t.j. nesledovat tak analyzery atd. Pocuvat nahravky, ktorym sa chces priblizit. Poctivo si ich v mysli, svojim "vlastnym slovnikom" zanalyzovat, popisat. Minimalizmus, t.j. menej pluginov, menej kompresorov, jednoduchsi aranz (ak ide o mix vlastnych skladieb). Naucit sa (co zabera najviac casu) rozpoznavat/urcit frekvencie bez toho, aby si ich videl na analyzery (musi sa to cloveku akoby dostat do krvi), Nerezat "od XYhz dole" hlava - nehlava, ale iba fakt tam, kde treba (to "tam kde treba" - to sa musis naucit
). Ekvalizovat viac sposobom, kedy uberas ako pridavas (EQ lepsie "ucinkuje" ked uberas, ako ked pridavas *brooklyn tu raz daval, alebo mi pisal ako sa to odborne vola
). Na master sabli co najkratsi chain, EQ + Limiter (neskor, ked si osvojis navyky, postupy, mozes experimentovat). Precitat si tu na fore kopec topicov a trpezlivost
a najma to precitnutie, ked zistis ze "spravne" sa nemixuje
spravny mix neexistuje. Teda myslim, ze som polopate zhrnul, to co ti vacsina ostatnych specialne terminovo pomenuje
mne pomohli prave tieto "rady, tipy, triky". Kazdy dava do mixu nieco zo seba, nieco co sa jemu paci, cize naucit sa "spravne" mixovat, je len mylne pochopeny termin.

-
tomy45 : stručně,jasně,polopatě...dikec !
Na zaciatok:
1.dobru zvukovku
2.solidne monitory
3.pri mixovani vela zatvarat oci a pocuvat usami, presne ako to bolo spominane.
1.dobru zvukovku
2.solidne monitory
3.pri mixovani vela zatvarat oci a pocuvat usami, presne ako to bolo spominane.
odpocivat a neposlouchat dlouho nahlas
A vcera som prisiel na toto: ked uz zaspavas pri porovnavani dry/wet, tak to je fakt cas ulozit projekt a ist spat ... vlasnte to bolo uz nebolo vcera, ale dnes.
-
- Profesionál
vytisknout a prilepit na zed :]hawkens píše:A vcera som prisiel na toto: ked uz zaspavas pri porovnavani dry/wet, tak to je fakt cas ulozit projekt a ist spat ... vlasnte to bolo uz nebolo vcera, ale dnes.
no jo, to je tak, kdyz uz to nekdo nedela pro zabavu
v tu chvili ja uz davno mastim na xboxu a pritom se spi blbejc