;)

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki » 18 kvě 2006 12:17

Jindy píše:Hele lidi, ale fakt bych rád aby mi někdo vysvětlil tohle co napsal Viki -

"A potom uvažuj taky,jestli ti to ten Sound Blaster vůbec utáhne,pokud nemáš mezi to nějakej mix..."

já pokud tomu dobře rozumim, tak ty near04 v sobě mají jakýsi zesilovač...no a pokud v pohodě k mojí zvukovce připojím zesilovač na 700W, tak proč ne tenhle který má asi 40W?
[Jindy]
...Neboj,já to nemyslel tak,že by ti to odrovnalo výstup,každopádně s tím napětím to bude asi pravda,že je třeba na to myslet,ale spíš při nahrávání do mixu,ovšem myslel jsem na hlasitosti výstupu.
Ty repráky asi maj slušnej zesík,ale já třeba proháním výstup ze své zvukovky Aardvark přes Mix (nebudu psát jaký,protože to by jsi asi nastrávil,nebo někdo jiný),ale mám ho tam na poslouchání a nemusím šahat do nastavení software zvuku ve Windows.Pak je to přebuzený a zahuhlaný a vůbec špatně se to ovládá,takže jen tolik.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 18 kvě 2006 12:30

Jindy píše:Hele lidi, ale fakt bych rád aby mi někdo vysvětlil tohle co napsal Viki -

"A potom uvažuj taky,jestli ti to ten Sound Blaster vůbec utáhne,pokud nemáš mezi to nějakej mix..."?
Ja si myslim, ze to je nejaka blbost :) Neres.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 18 kvě 2006 12:32

Viki: no tak to je dobře že mi to doma neshoří...úplně si mě vyděsil...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Re.

Příspěvek od Viki » 18 kvě 2006 12:39

....no s tím shořením jsem se vyděsil já,když jsem špatně zapojil Swissonic USB studio,které mělo dva výstupy stereo a jeden record výstup.
Zapojil jsem to do Hifi zesáku Sony,když jsem ještě neměl mixák,a odposlech vlastně šel jak do zesáku,tak z něj zpět do zvukovky a byla v prrr...
Samozřejmě že to opravili,ale u tebe fakt jsem jen chtěl říct,že jestli výkon v dB tý zvukovky bude stačit na to,aby vybudil pořádně ty repráky,
ale to se dá taky vyčíst z údajů,
ovšem to už je mimo můj obor.. :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 kvě 2006 23:58

BM5a je nova seria (kde elektroniku robi uz TC) .. BM6a je tusim este stara seria nie ?? Ci uz aj tie robi TC ??

Ja som chcel kupit dake nearfieldy, lebo main monitoring je daky na <> .. Robil som porovnavacku BM5a , Ya MSP5 a HF80 pre video posprodukciu .. Takze BM5 som mal napocuvane . Uvazovali sme o BM6a alebo Bm15a .. Potom dosli hosi z mediatechu .. Zmerali akustiku , nasli problemove body .. Doniesli AIR6 .. uplne ina kava .. (aj cenovo) .. potom sme este rozmyslali ze predsa len by mozno bolo dobre daco vacsie .. a nakoniec sme skoncili pri AIR20 .. ako zakladna vec je ta , ze su trojpasmove , so stredakom ktory ma 13 cm , ktory je optimalny na toto pasmo .. dvojpasmove repraky mali kvoli basom velku membranu , tym padom nie su na stredy uplne optimalne .. merali sme ten stredak na blizko a skutocne ma v pasme 340Hz - 2.6KHz prakricky 0dB odchylku.. Kedze skoro 90% nasej produkcie je nahravanie voiceoverov a inych hlasov , toto pasmo je to najpodstatnejsie .. a musim povedat ze tie AIR20 su famozne monitory .. Vobec cela AIR seria je velke peklo .. Kazdy reprak ma vnutri niekolko parametrickych EQ, ktoymi sa daju vyladit akusticke problemy v miestnosti .. velmi dobre .. uz sa tesim , ked budeme mat hotove stojany , a dojdu hosi z mediatechu vyladit charakteristiky ..

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 19 kvě 2006 00:10

Pytkin: ZAVIST! ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

BM5

Příspěvek od Viki » 19 kvě 2006 09:01

[Pytkin]
Díky Pity,takže zůstanu u těch Bm5, AIR serie je opravdu "air" v oblacích,takže to až do velkého studia,zatím mám malinký a je třeba vrážet penízky jinam,zas tak velký projekty nedělám :-).
Líbí se mi i designem.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 kvě 2006 09:50

Pytkin: a nemas spis na mysli BM5ac nez BM5a ? Protoze co jsem cetl tak na puvodni BM5a lidi spis nadavali...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki » 19 kvě 2006 10:01

Kermitak píše:Pytkin: a nemas spis na mysli BM5ac nez BM5a ? Protoze co jsem cetl tak na puvodni BM5a lidi spis nadavali...
Kluci,jedu příští týden do Prahy a v Audiopro je mají,takže jestli svolí,poslechnu je a rozhodnu se už sám,jestli mi vyhovují...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 kvě 2006 10:24

Viki: jestli maji i BM5ac, tak poslechni urcite i ty.

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki » 19 kvě 2006 10:30

Kermitak píše:Viki: jestli maji i BM5ac, tak poslechni urcite i ty.
Safa ješte nenapsal,jestli souhlasí,ale kdyžtak tam zapluju i tak, a zeptám se i na ty céčka...

Uživatelský avatar
Viki
Příspěvky: 124
Registrován: 07 bře 2006 11:00

Příspěvek od Viki » 19 kvě 2006 10:39

[kermitak]
...hele,kde jsi k nim přišel,koukal jsem na ně a je to opravdu "kolibřík" oproti těm BM5A,to by tedy pořádně ušetřilo místo...
Dík za tip.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 19 kvě 2006 11:15


Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 kvě 2006 23:48

kermit : nie .. al som pozicane na testovanie BM5a .. ale aj BM5ac robi asi TC .. obe maju z boku taky zarez .. BM6a , 15a to nemaju .. tak som to pochopil, ze to su stare , do ktorych nerobi elektroniku TC .. Alebo az do AIR robi TC electronicu ? uz som z toho zmeteny ..

cele ale o com som pisal , ze sa netreba hrnut do velkych membran ..

Uživatelský avatar
Jindy
Příspěvky: 641
Registrován: 24 led 2006 13:28

Příspěvek od Jindy » 22 kvě 2006 13:07

Takže kdyby někoho zajímalo, jak sem s tímhle dopadnul, tak to tady píšu - Nakonec sem si řekl, že je i 5000,- moc za bedny, které prostě stejně nejsou profi a tak sem si koupil ty Genius SP-HF2.0 1250X a můj problém s tím, že jsem potřeboval v podstatě hlavně nějaké 2.0 repráky které si dám do úrovně hlavy, byl vyřešen. Hrajou slušně a hlavně nebrblá basák jako u těch 5.1 co mám, takže spokojenost.

Odpovědět