Trable s Behringer UB502

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Trable s Behringer UB502

Příspěvek od upman » 20 zář 2004 11:35

Zdravim,

pouzivam tenhle pidimix od Behringera (http://www.behringer.com/UB502/index.cfm?lang=ENG) a chci se zeptat, jestli s nim mate nekdo podobny trable, jako ja.

Pokud je do nej zapojeny jen mikrofon a treba tape, tak je vse v pohode, jakmile tam ale pripojiom syntak EMU E4K, tak zacne desne sumet;( I kdy si hraju s Level a vsemorne to steluju, tak je tam porad slyset symeni, ktere se po pravidelne dobe prolne s necim jako 'lup' a zase dal.

Zkousel jsem to i s vypnutym syntakem, ale je to totez. Dokonce jsem odpojil i kabely ze syntaku a nechal je v Line 2 a totez. Nakonec jsem vysledoval, ze jamile pichnu kabley do Line, tak to zacne sumet, hlavne do stereo linku :( Sakra, je to mizerie, ve sluchatkach se to neda poslouchat:(

Jsem amater, tak nevim, muze to byt treba spatnyma kabelama? Jsou ale koupeny jakou spec. audio kabely... Nebo je tam nejaky interferencni sum, treba ze to mam polozeny vedle compu (i kdyz nebezi)?

Diky moc za jakoukoliv radu/zkusenosti.
-upman-

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 20 zář 2004 11:45

Měl sem UB 802, to je skoro to samý. Po třech měsících šuměl po?ák a občas vypadával jeden kanál. Doporučuji vyhodit, případně dát dětem na hraní :-)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 20 zář 2004 11:47

No, tak to mam radost;( Co jineho misto nej? Zkusim to vyreklamovat, kurna, mam ho jenom chvilku a takhle se ser.. :(

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 20 zář 2004 12:00

Pokud nechceš moc investovat, tak zkus Tapco 6306 .. možná někdo má nějaké zkušenosti, věřím, že bude lepší jak Behringer. Jinak bych volil Soundcraft příp. Mackie.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 20 zář 2004 12:12

kukol som, ten mixik poziva 4580 opampy; tie su precitlivele na priliz nizke impedancie na vstupe; vtedy maju velke sumove cislo... chcelo vy to dat do serie s vystupom syntaka 10k odpor... ale to je len pokus o radu, neviem ci to zaberie. kazdopadne ak to budes skusat, daj vediet

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 21 zář 2004 10:27

Upman: doporucujem zobrat do predajne kde si to kupil a predviest im ten problem co mas.. skusit to na druhom pulte rovnakeho modelu a podla toho zistis je je chyba u teba alebo celkovo v tej rade pultov.

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 zář 2004 11:43

Diky, ale vypada to jak na zavadu v mixaku jako takovem (sumeni), tak neco s vedenim ze sampleru do mixu.

Vcera jsem zkusil odpojit sampler, huceni prestalo, pokud zapojim mikrofon, tak je to celkem snesitelne. Ten podtonovy zvuk vydava zjevne sampler, resp. jeho Line-Out (L+R). Co je mi ale zahadou je to, ze zvuk v Phones vystupu sampleru je naprosto dokonaly, bez zkresleni. Je to divny:(

Kazdopadne dik vsem za rady.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 zář 2004 11:58

skusal si prepojit phones vystup sampleru a mix? tiez to sumi? ak nie tak ide o sum sposobeny driftovym prudom (zosilovac pre sluchatka ma vazbove kondenzatory kym line out zrejme nie) a treba oddelit obe zariadenia kvalitnym zvitkovym kondenzatorom s hodnotou co mozno najvyssou (radovo staci 1mikroF)

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 zář 2004 12:05

Aha, tak tam by mohl byt zakopany pes. Je to presne jak pises, v phones OK, v Line Out mizerie. Nakonec to tam necham proudit pres SPDIF a bude to:)

Hele, jsem nulovy elektrikar, takze nemam poneti, jak pridat kondik do obvodu tak, aby to fungovalo. Neda se to nekde poridit? Kazdopadne se mi ale nechce verit, ze to neresi primo mixak - prave kvuli tomu sem si ho porizoval....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 zář 2004 13:47

proste kupis kondik tak ze manikovi v obchode povies: chcem zvitkovy kondenzator 1mikroF, bude to valcek alebo kocka s dvomi vyvodmi; rozoberies lubovolny konektor na kabli mix-sampler a stredovu zilu kabla (nie tienenie) odspajkujes od konektora a medzi konektor a kabel vspajkujes ten kondenzator. to by si mal zvladnut... alebo to daj dakemu kutilovi spravit...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 zář 2004 16:01

Cool, to urcite stoji za zkousku. Nemuzu nejak poskodit stineni kabelu? Mam celkem drahy kabeliky (6.5" jack na obou stranach) a pocitam, ze tam bude stineni formou nejake filie?

Napada me, u kazdyho monitoru je na kabelu takovy valecek, to je ono ne? Odstranuje to sumy v signalu. Neda se to nekde koupit?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 zář 2004 16:16

tak do draheho kabla nekafri, zozen si daky smejd na skusanie... tie valceky su feritove jadierka a brania prenikaniu VF signalov do kabla (zvysuju induktanciu kabla a tym zvysuju jeho odpor voci VF signalu) a s tvojim problemom nemaju nic spolocne.
tvoj problem je cca toto: na linkovom vystupe zo samplera mas daky operacny zosilovac, ktory by mal mat napatovy drift idealne 0, to znamena nemalo by tam byt ziadne jednosmerne napatie, len striedave (signal). nejake tam ale je, radovo jednotky mV. podobne na vstupe do mixu. problem je, ze tie napatia nikdy nie su rovnake (musela by to byt strasna nahoda) a vysledok je, ze ked tie zariadenia galvanicky spojis, tak kablom zacne tiect vyznamny jednosmerny prud. to by neznamenalo nic extra vo vztahu k striedavemu napatiu: problem ale je, ze sumove cislo tranzistorov zavisi silne od pracovneho prudu: cim vyssi prud tym vyssi sum. nizkosumove vstupne zosilovace bezia na pracovnych prudoch hlboko pod 1mA; tento driftovy prud ale vlastne zvysi pretekajuci cez stupen a tym to dramaticky zvysi sum. ak tam zaradis kondenzator, ktory je pre jednosmerne signaly nevodic, je po prude a vsetko sa vrati do normalu. jedine minus je isty utlm na nizkych kmitoctoch; cim vacsiu kapacitu kondenzatora pouzijes, tym mensi.

fuj, uz vyzeram jak ujo eletron

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 21 zář 2004 16:20

Aha, tak uz chapu, diky moc. Kazdopadne je super dozvedet se neco noveho. Predpokladam, ze neco podobneho ajko ten kondik ma na sobe mixak pod tweakem Level, protoze kdyz tim kroutim, tak se ten hukot ztraci. Bohuzel se ale ztrati jen v pripade, ze dam Level = 0 coz znamena, ze nic neuslysim:)

Urcite to zkusim, diky moc za radu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 zář 2004 16:33

level je knob regulujuci zosilnenie dalsieho stupna, takze tym nic neporiesis. dobry mix ma mat ten vazbovy kondas osadeny na vstupe; bohuzial ide o relativne drahu suciastku, hlavne v smd verzii takze uli na to kasle ho tam davat. preto stoji tvoj mix par supov...

dufam ze to bola dobra analyza a ze v tom neni daco ine...

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 23 zář 2004 11:21

Clovece, tak jsem to zkousel ze sluchatkama a ejhle - je v nich totalni klidek a pohoda. Nemel by tam bejt stejnej kraval 9huceni0, jako kdyz je to pichly do mixaku? Prijde mi spis, ze je mix nejak rozjebanej;(

Dneska jsem koukal na kabely, mam na nich takovou sroubovaci objimku, tak me napadlo, co ten kondak nacpat primo tam? Vejde se tam? Moc mista tam neni, ale zase bych nemusel parat kabel, jenom bych odletoval pripojeni na jacka...

Odpovědět