Účelové rozfázovanie vybraných kanálov

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
eraser_svk

Účelové rozfázovanie vybraných kanálov

Příspěvek od eraser_svk »

Zdravím E-zones po dlhšej dobe,

prejdem rovno na vec. Je technicky možné pustiť dva zvuky do opačných fáz tak, že na reprosystémoch sa (takmer kompletne) vzájomne zrušia a na slúchadlách budú stále počuť ?

Skúšal som klasicky invertnúť fázu jedného zo zvukov, k stlmeniu samozrejme došlo, no bol v tom zahrnutý aj MID signál, takže neboli počuť ani na slúchadlách. Ja potrebujem, aby fázovali výsostne SIDE signály, ktoré na slúchadlách počuť (pretože sa nemajú ako sčítať), kdežto pri posluchu na repro by k sčítaniu (a tým pádom aj stlmeniu) dôjsť malo.
Skúšal som aj rôzne nastavenia Voxengo MSED, ale výsledkom bolo, že aj keď zvuky boli úplne stlmené pri MONO zlúčení kanálov v DAW, na rozličných repro hrali skoro tak nahlas, ako na slúchadlách (wtf ??).

Nehľadám perfect výsledok, aj stíšenie o 15-20dB by som bral ako úspech. Moja domnienka je, že to pôjde (keď sa to v menšej miere deje nechtiac pri miešaní cez slúchadlá, prečo by to nešlo chtiac a vo väčšej miere ?)

objasní mi to tu niekto (a optimálne prihodí aj príhodné pluginy), alebo ma vyvedie z omylu ?

vďaka.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Re: Účelové rozfázovanie vybraných kanálov

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Chapes to chybne, signaly mimo fazi se po preklopeni do mona vzajemne odectou do ticha. Ale sluchatka ani bedny nejak implicitne tohle nedelaji, pokud jim to neprikazes. Jen stereo vjem na sluchatkach je vyraznejsi.

Odpovědět