Umístění poslechu v problémové místnosti

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
bert.seville

Umístění poslechu v problémové místnosti

Příspěvek od bert.seville »

Ještě jednou zdravím, právě jsem dokončil další návrh svojí režie. Minulý se mi zdál dost nesouměrný, tak jsem poslech umístil do výklenku a vyřešil tím nesouměrnosti na pravé a levé straně. Potřeboval bych ale radu ohledně zbylého prostoru, jestli to nebude dělat bordel. Prostor se chystám osadit absorbéry a difuzéry, jen si nejsem jistý s rozmístěním. Předem díky za odpovědi

Obrázek

Obrázek
Čekat.. Lovit.. Poslouchat..

biscuit

Re: Umístění poslechu v problémové místnosti

Příspěvek od biscuit »

obavam se, ze si nesoumernosti na prave a leve strane nevyresil. predpokladam, ze tva hlave se pri poslechu nebude nalezat ve vyklenku :-) jestli jsi pro tohle rozmisteni rozhodnuty, pocital bych byt tebou s variantou paravanu nalevo od zidle. osobne nejsem zadnej stereo resitel, ale i tak mi dost vadi, kdyz je na jedne strane odrazova plocha na dosah a druha o poznani dal. me to pak velmi rusi a rozciluje :-)

samozrejme ten paravan neni nic dokonalyho, urcite bude mit zase uplne jine odrazove vlastnosti, nez ta zed po prave ruce, ale ja tak nejak tusim, ze me by to alespon psychicky uklidnovalo ;-)

bert.seville

Mě to právě rozčiluje už teď. Takhle teda vypadal návrh před tím. Sám nevim, možná bude přeci jen lepší, protože je to trochu souměrnější.

Obrázek

dJR

Příspěvek od dJR »

Jak se dělají takové pěkné obrázky? :-) Já teď řeším úplně stejné věci a mít takovou virtuální hračku by mě bodlo! :-)
Naposledy upravil(a) dJR dne 15 zář 2015 15:37, celkem upraveno 1 x.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mne se i vic libi primej pohled z rezie... dle myho by bylo asi nejlepsi konzoli i poslech stahnout vic doprostred mistnosti, ale predpokladam, ze je prostor malej a kazdej decimetr se pocita...
osobne se mi libi vic i ty racky vedle nohy - clovek k nim nemusi vstavat :-)

bert.seville

Ano, Google Sketchup. Člověk musí ale mít pevné nervy, ten program se často chová dost divně :D. Pohled z režie do kóje a racky vedle mě, je právě dost příjemnější, ale prostě nechci, aby nahrávky ode mě byly vždy rozkalibrované na stereu. Největší problém asi vidim na těch zkoseninách na levo ode mě. Ale třeba je to problém minimální.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

me spis udivuje, ze neresi 5.1 nebo 7.1, to by bylo daleko zapeklitejsi si myslim :-)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 15 zář 2015 18:08, celkem upraveno 1 x.

bert.seville

Na surround master chystám zcela jinou režii. Tohle je primární nahrávací koutek.

Odpovědět