Umístění zadního páru

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
LMRig

Umístění zadního páru

Příspěvek od LMRig »

Ahoj, řeším v novostavbě umístění zadního páru repro, jelikož nebude určitě moc možností, nechám si od vás poradit.
Skvěle jste mi tu poradili s výběrem subu, tak vám věřím i v tomto :lol: .

Mě osobně napadlo snad jen umístit je k podhledu nahoru?
Sedačka bude od dveří a zhruba tam, jak je ta divná "koza" :-D .

Sestava je 5.1, mám nějakej ten nastavovací mikrofon, takže s nastavením snad problém nebude.
Jsem co se týče hudby úplný laik, tak prosím toleranci.

Foto:
20191209_193912.jpg

biscuit

Re: Umístění zadního páru

Příspěvek od biscuit »

zadní pár ti snad na hudbu sloužit nebude, ne? (když se nebude jednat o multichannel formát audia) :-)
v prostorech jako je tento, je to s tím zadním zvukem vždycky kompromis. sám bych volil umístění i natočení spíše ze stran (možná klidně i 90°). přímé nasměrování proti přednímu páru (180°) mi tady přijde kontraproduktivní.

za mě by tady asi nejlíp fungovalo zavěšení někam ke stropu. vzdálenost od ucha by tím byla z obou kanálů vyrovnanější, zvuk v prostoru pak už taky lépe rozprostřen a tudíž přirozenější a hodnotnější i pro vícero posluchačů.

LMRig

Příspěvek od LMRig »

No mě napadlo použít držáky právě 90° směrem dolů. Šlo by to? On bude totiž gauč širší, než je podhled, takže to musím vyřešit nějak podobně, aby se ten zvuk trochu rozlehl.

Na hudbu přepínám stereo režim. :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

To rovno z chody sa vstupuje takto do obyvacky ?

LMRig

Příspěvek od LMRig »

Je to jeden ze 3 pokojů, takže se dá brát, že je to 3. obývák :-D . Velký obývák je v přízemí.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Aha .. lebo to vyzera jak vchodove dvere .. ja by som dal radsej zadne repraky do boku , nez hore ..

LMRig

Příspěvek od LMRig »

Hmm, to já samozřejmě radši taky. Kdyby byly na boku, tak ale musím vést kabely po stěně a to taky asi nebude úplně ono :? . Stojan od země taky řešení, ale není odkud kabely vést, protože je to Účko pokoj a reciever je na protější zdi uprostřed.

Původní myšlenka je vést kabely k repro v podhledu a vyvést je čistě pár cm k repro u stropu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

víš co bych já ještě udělal? zkoušku - prostě bych si to poslech tak i tak a pak se rozhodl, co bude při zohlednění všech kritérií pro mě nejlepší :-) jen sehnat dva atlase (opravdu umím česky, nejsem přededa vlády :-) ).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

suhlas .. otesuj a uvidis , co sa ti bude pacit ..

MDudas

Příspěvek od MDudas »

A potom pride nabytok a vsetko bude inac... :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

v češtině máme jedno krásné slovo: škarohlíd :-)
imho žádná fatální změna nenastane...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Ja som to myslel prave opacne - nabytok, koberec, kniznica, zavesy... to su pre akustiku najdolezitejsie veci.
V prazdnej miestnosti moze pocuvat a ladit kolko chce. Furt to bude zahuhlany hnus.

V takomto pripade by som mozno vyrobil nejake pekne hranate tycky a spustil to 50-80cm od stropu.
Kable budu v podhladoch a je pokoj.

Dobra akustika v normalne esteticky zariadenom obyvaku je nonsens. Poznam ludi, co obyvak podriadili
Hifi aparature a akustike, a je to ... slusne povedane ... esteticky gulas.
Preto chodim do kina. Z Home Cinema som uz davno vyrastol... :oops: (co je ako info pre LMRiga samozrejme na prd)

LMRig

Příspěvek od LMRig »

Já chodím do kina na vše co se objeví a není to český film, čisté drama, thriller nebo romantický :-D .

Ale doma se rád podívám na film v pěkné kvalitě, bedny mě vyšly na 6k i s recieverem jako firemní bonus (jak mi už bylo řečeno jinde, jedná se o nic moc, ale oproti repro k PC pořád lepší, navíc je to moje první seznámení s recieverem a nějakým takovým systémem).

Kromě gauče a stolku tam toho už moc nebude, později vestavná skříň za rohem, kuchyň za druhým rohem se dělá teď.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

mdudas: úplně s tebou nesouhlasim, i když taky nejsem zastáncem "kino" zvuku do obejváku. vystačím si se stereem i na filmy a užívám si je...

lmrig: zajímavý, já se snažím chodit do kina spíš na český (z nějakýho pocitu, že je třeba podporovat domácí scénu). samozřejmě jen na to co mě osloví, většina domácích kokotin mě nechává chladným :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja si viac vychutnavam zvuk doma ako v kine .. v kino to maju skoro furt rozjebane ..

Odpovědět