Undo/Redo pri mixu

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Amorph » 03 led 2013 23:50

jako undo a redo pro nastaveni mixu a efektu v Cubasi bych nekdy platil zlatem...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Fractal » 03 led 2013 23:57

ja si jenom trochu rýpnu, že podle mě je undo/redo na volume faderu asi ta nejnepodstatnější věc na celé DAW - když sem s něčím nedopatřením pohl tak to tam dám zpátky ne? nebo si myslíte že uši už to napodruhé nezvládnou? :lol:

pokud se jedná o redo nastavení celého pluginu, např při nechtěném smazání/defaultování, tak to už je jiná kávička, to by podstatně ulehčilo práci, to jo

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 00:07

Fractal: opravdu casto se mi stane, ze ruzne zkusmo hejbu fejdrama mixu a zkousim co to dela a kdyz zjistim ze nic dobryho, nebo treba co potrebuju, tak bych se zpravidla vratil do puvodniho nastaveni (a treba i abych vedel odkud jsem vysel). Hejbnes parkrat a uz si fakt nepamatujes, kolik dB byla na ty savli puvodne.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Fractal » 04 led 2013 10:48

Amorph: jojo, já sem nad tím hodně přemýšlel a uvědomil jsem si, že je to vlastně dobře, že spousty DAW to undo/redo na mixu nemají... mixing je proces, a když si představím že chodím pořád tam a zpátky - ztratím tím spoustu času a nedostanu se nikam / je to OT, sorry

Nevím jestli jsem se vyjádřil dobře, ale zkrátka ten "pohon kupředu" a nemožnost jít zpátky je jeden z motorů mixu, a mám pocit, že mě osobně to ovlivňuje a to tím správným směrem... Když si to vemu horemspodem undo/redo pro mix naprogramovat a do interface nastavit jako nějaké subundo platící jenom pro mix nemůže být těžké... ale proč to potom ty firmy neimplementujou?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 10:58

sorry, ale srovnani pred a potom je pomerne zakladni metoda pri michani. Kupredu nemusi byt vzdycky dobre. No nic, asi jinej pristup. Jeste teda nevim jestli mluvime o tom samem, ja o mixu kapely, ty mozna spis o tvurci praci na svem materialu? Tam bych tvuj postoj asi tak nejak chapal. Kazdopadne je asi zbytecne to tady dal resit, taky sorry za oT:)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od komasix » 04 led 2013 11:04

přesunte prosím do nového vlákna. to může bejt zajímavá debata

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Ondra P. » 04 led 2013 11:09

No ja bych to videl tak, ze je to kuli automatizaci.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 11:10

Amorph píše:Fractal: opravdu casto se mi stane, ze ruzne zkusmo hejbu fejdrama mixu a zkousim co to dela a kdyz zjistim ze nic dobryho, nebo treba co potrebuju, tak bych se zpravidla vratil do puvodniho nastaveni (a treba i abych vedel odkud jsem vysel). Hejbnes parkrat a uz si fakt nepamatujes, kolik dB byla na ty savli puvodne.
na tohle ma funkce v automation panelu nuendo... muzes si tvorit 'snapshots', jednotlivy 'sceny', ktery umi presne tohle... zkusmo si hejbes pluginama a savlema, a kdyz se ti to libi, ulozis. nepamatuje si to (samozrejme?) poradi insertu, nejde pridavat a odebirat pluginy atd. proste pamatuje si to jen veci, co se daji jinak nakreslit rucne automatizaci. stoji ti to za 40k? ;]

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Presonus STUDiO ONE / 2

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 11:26

Fractal píše:Amorph: jojo, já sem nad tím hodně přemýšlel a uvědomil jsem si, že je to vlastně dobře, že spousty DAW to undo/redo na mixu nemají... mixing je proces, a když si představím že chodím pořád tam a zpátky - ztratím tím spoustu času a nedostanu se nikam / je to OT, sorry

Nevím jestli jsem se vyjádřil dobře, ale zkrátka ten "pohon kupředu" a nemožnost jít zpátky je jeden z motorů mixu, a mám pocit, že mě osobně to ovlivňuje a to tím správným směrem... Když si to vemu horemspodem undo/redo pro mix naprogramovat a do interface nastavit jako nějaké subundo platící jenom pro mix nemůže být těžké... ale proč to potom ty firmy neimplementujou?

velky DAW by podle me mely byt co nejmin omezujici, omezeni si na sebe uvrhovat muze uzivatel-- takze nesouhlasim. stejne tak by nekdo mohl argumentovat, ze nastaveni EQ je vec okamzity intuice a nechce v nem undo (ktery bys uz ale rad). kdyz neco delas na deadline a omylem hrabnes do mixu, muzes klientovi vysvetlit, ze sice ztracime cas, ale je to proces, tak at to kouka chapat a uzivat si to ;] (proc to nenaprogramujou, to nevim. :/)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od pavlii » 04 led 2013 12:08

Ve starších verzích Cubase bylo fajn, že automatizace byla v jedné stopě (AutoMix), takže se daly dělat dílčí "zálohy" nebo "pokusy". Prostě stačilo tu stopu přejmenovat z "AutoMix" na něco jiného. Další automatizace se zapisovala stále do AutoMix stopy, která se vytvořila nová, takže takhle se to dalo postupně "navrstvit" či udělat několik verzí.

Ale zase díky použitému editoru ta práce byla výrazně méně přehledná a flexibilní........

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 12:21

brooklyn: aha, no skoda, ze to cubase neumi, to bych asi obcas vyuzil. I kdyz to asi uplne neresi treba to nahodny sahnuti do mixu - v ten moment asi nemas automaticky uloznej prave ten predchozi stav ne? Co se tyce automatizace, tak ta je imho o necem jinem. Predstava, ze budu hybat mixem a parametry pluginu pomoci tahani za krivky automatizace je trochu bizarni. Automatickej zaznam automatizace zas funguje jen pri pustenym play/record, takze to taky nejde pouzit.

Dreamgate
Příspěvky: 216
Registrován: 03 kvě 2007 12:08

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Dreamgate » 04 led 2013 12:27

Jo tak undo v mixu mi v Cubase taky dost chybí. Třeba v Sony Vegas to funguje a je to parádní. Často díky tomu taky v Cubase ukládám, protože když něco radikálně v mixu měním a nelíbí se mi to, tak (díky tomu že nejde undo) to prostě spustím znovu. Je to pro mě rychlejší než to po paměti nastavovat nazpátek. Vlastně to ukládání jako další verzi dělám i během produkce, kolikrát se mi stane, že nejsem s vývojem skladby spokojený, tak začnu od místa kde se mi to celkem ještě líbilo :)
Ukládám číselně 1,2,3... Kolikrát mám skladbu i s 60-ti uloženími.
Asi Vám to připadá jako uchylárna :D

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od pavlii » 04 led 2013 12:29

Mhm - tak mě napadá: co si ukládat nastavení VST Mixeru, ha? 8)

Ale nepokryje to dynamické změny...

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 led 2013 12:33

Amorph píše:brooklyn: aha, no skoda, ze to cubase neumi, to bych asi obcas vyuzil. I kdyz to asi uplne neresi treba to nahodny sahnuti do mixu - v ten moment asi nemas automaticky uloznej prave ten predchozi stav ne?
presne tak, hrabnuti do mixu to neresi. je to delany tak, ze si idealne zaloopujes nejakou cast (treba nova scena ve filmu) a tahas savlema a EQ, dokud vse nesedi. a potom bud ulozis a 'printujes' do automatizacnich bodu, nebo ne.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4613
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Undo/Redo pri mixu

Příspěvek od Amorph » 04 led 2013 12:35

Dreamgate: delam to podobne - taky pro jistotu pred/po kazde vetsi zmene ukladam verzi. Kdyz chci porovnavat rychle nastaveni pluginu, tak pokud to jde, tak si ho jednoduse zkopiruju a pak davam bypass na jedne nebo druhe instanci. Nekdy to je ale problem, kdyz treba neni misto ve slotech za faderem a podobne. Pak nekdy ukladam nastaveni mixeru nebo kanalu, ale to je taky porad nepohodlne a clovek to nemuze delat pred kazdou zmenou.

Odpovědět