"Skoro by se mohlo zdát, že cmm a pan učitel jsou jedna osoba" to mě napadlo hnedka taky
Ano s tím klidně i souhlasím že takový CHICK COREA je super muzikant a neni "defakto potreba nic upravovat " ...a rozhodně nepředpokládam že takovyto muzikanti hrají na komba Stagg a Behringer a shure pg58

to je snad jasné ......o tom ale tato debata není a myslym že všichni zdejší velmi dobre chápou že základ je kvalitní muzikant -kvalitní nastroj -kvalitní sejmutí...
Taky zde padla zcela správná reakce od IVA : že muzika je "upravena uz pri použítí mikrofonu " to je logické protože každý mikrák svou frekvencní charakteristikou a nejen tou "barvi" zvuk
ale pokud jde Live záznam na CD nebo DVA proste na nejaky hudebni "nosiš" tak se proste jemně upravuje vždy alespon nejaky "jemny" mix nebo alespon "jemny" mastering....
Ale k věci : Učitel tvrdil že se nahrava vzdy jen DO DVOU STOP ! že nejde nahrávat s přeslechama na podiu !...To je podle mě pitomst protoze s přeslechama se taky nahravá ...a to me potvrdily i zdejsi "Míchači"
A ješte rekl že takovy DAVID BOWIE a jiní by se musel stydět kdyby se jeho LIVE zaznam upravoval ! Což je ovšem nesmysl protože- vlastním několik DVD LIVE svetovych kapel jako Rammstein,Joe satriany,Joe Bonamassa,David Bowie ,Depeche mode atd atd... a na konci v titulcich je vzdy udevedeno ve KTERÉM STUDIU SE TO MÍCHALO A MASTEROVALO !
Takže postrodukce se proste dela .stejne tak jako se upravuje edituje striha video z kamer ta se upravuje -čistí atd atd i logicky zvuk ....Silně pochybuju o tom že RAMMSTEIN odehraji koncert a nahraji ho do do vyslednych "dvou stop " a pak zvukař řekne :TY FRANTO MÁŠ TO V TĚCH DVOU STOPACH ?? A Franta řekne jooo mám v pohodě hraje to fakt pekne nic s tím delat už ano nebudem a rovnou to smahnem na CD nebo DVD
Soryy tohle to fakt nežeru
...Ostatně v titulcích na konci koncertu jak již jsem řekl je to vše uvedeno ...takže to je pro mě důkaz a myslým ze dost dobrý !
já osobně doma zádné DVD nebo CD ktere by neprošlo nejakou tou upravou nemam.....
Ps: Ano to pravě delam ,zjistuji si to u opravdovych PROFÍKU a to rozhodně pan Ivo Sedlaček je ! a znám jich daleko více a některé zvukaře osobně a ti mě jen potvrzují moje doměnky . Právě že všechno panu učitely vubec nežeru