Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Public_Domain
Příspěvky: 13
Registrován: 18 pro 2008 21:49

Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Public_Domain » 01 kvě 2009 17:46

ahoj.
Nedávno jsem si koupil hw synták waldorf blofeld. Je pravda, že určitá změna od VST pluginů to je, ale stejně, když nahraju 4 melodie jako wav (bass,mono,pad a hl.melodie)tak potom ten mix se nějak zhorší. Zní to moc počítačově, ačkoli každá stopa zvlášť hraje výborně...Tak co stím? zachrání to mastering v profi studiu s D/A převodníky? (myslim tim,že když jim přinesu každou stopu zvlášť,oni to projedou převodníkem a pak smixnou dohromady)Nebo to je chyba na mé straně, že vybírám špatný nástroje, který se nemaj dohromady v lásce? mně se nezdá, že by se tam hodil jinej nástroj, než ten, co tam je.
Pak co se týče basu-já mám rád hodně deepový basy.jenomže ve výsledku to hraje nějak divně. když kouknu na jiný tracky, tak ty maj třeba stejnej bas i kick,ale přesto jim to hraje nádherně.

Další kapitola by byl beat-s tím bojuju jak sviňa. když najdu třeba stejný haitky jako v jiným tracku,stejně to pak zní debilně.vůbec nevim,jak na to.


Děkuji za vaše rady

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2009 01:12

Ja som si vcera kupil v TESCU mikrofon a skusal som nieco spievat doma .. A furt to nejak neni ono .. Ked si pustim trebars U2 , tak ten Bono znie furt lepsie ako ja ..

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od MonkeyFighter » 02 kvě 2009 02:15

hele nemužeš čekat že ti tu lidi v jednom tematu odpověděj na všechno najednou,to na co se tady ptáš je na pár let zkoumání...
nicméně pokud ti to "zní debilně" tak je ve hře dost věcí od toho jaký zvuky vybereš/nakroutiš a taky jak jdou k sobě,a jesti se spolu daj nějak rozumě umíchat pres to jaky napises paterny az k tomu jak to smícháš a mastruješ a pak taky co máš za vybavení...ale ty poslední dvě jmenovaný věci maj v tom stádiu kde si teď nulovej význam(co se tyce toho vybaveni tak aspon abys mel prumernou zvukovku,entry-level bedny ktery uz stojej dneska pakatel a nejkej ten komp ze)...tohle co ted resis, resil a resi kadzej kdo se pokousel neco poskladat.. budes muset proste kroutit a zkoumat a pomalicku se to nekam bude posouvat,jestli chces neco ke cteni tak muzes zacit prolejzat forum uplne od zacatku komplet cely sou tady poklady... na audionet.sk precti nejaky tutorialy,tam sou taky do zacatku hodne ceny informace...ale hlavne sed a krut cteni te to nenauci...

emah

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od emah » 02 kvě 2009 09:55

Neviem,proces tvorby zvuku nie je len a skladačke zvukov,tieto treba dosť filtrovať,aby sa ti nemiešali frekv.pásma,ďalšia vec je priestor-reverb,delays atď-toto všetko je len na začiatok,skús si pozrieť jednotlivé zvuky v spektr.analyzeri a ktoré pásma sa prelínajú skús odrezať eq alebo filtrom...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od a.tom.x » 02 kvě 2009 12:32

Pytkin píše:Ja som si vcera kupil v TESCU mikrofon a skusal som nieco spievat doma .. A furt to nejak neni ono .. Ked si pustim trebars U2 , tak ten Bono znie furt lepsie ako ja ..
Asi špatnej mikrofon :D :D :D
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od a.tom.x » 02 kvě 2009 12:35

Public_Domain píše:ahoj.
Nedávno jsem si koupil hw synták waldorf blofeld. Je pravda, že určitá změna od VST pluginů to je, ale stejně, když nahraju 4 melodie jako wav (bass,mono,pad a hl.melodie)tak potom ten mix se nějak zhorší. Zní to moc počítačově, ačkoli každá stopa zvlášť hraje výborně...Tak co stím? zachrání to mastering v profi studiu s D/A převodníky? (myslim tim,že když jim přinesu každou stopu zvlášť,oni to projedou převodníkem a pak smixnou dohromady)Nebo to je chyba na mé straně, že vybírám špatný nástroje, který se nemaj dohromady v lásce? mně se nezdá, že by se tam hodil jinej nástroj, než ten, co tam je.
Pak co se týče basu-já mám rád hodně deepový basy.jenomže ve výsledku to hraje nějak divně. když kouknu na jiný tracky, tak ty maj třeba stejnej bas i kick,ale přesto jim to hraje nádherně.

Další kapitola by byl beat-s tím bojuju jak sviňa. když najdu třeba stejný haitky jako v jiným tracku,stejně to pak zní debilně.vůbec nevim,jak na to.


Děkuji za vaše rady
Jestli pozoruješ ztrátu kvality zvuku po pouhém nahrání do počítače začal bych asi u zvukové karty přes kterou to nahráváš.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Public_Domain
Příspěvky: 13
Registrován: 18 pro 2008 21:49

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Public_Domain » 02 kvě 2009 17:57

a.tom.x píše:
Public_Domain píše:ahoj.
Nedávno jsem si koupil hw synták waldorf blofeld. Je pravda, že určitá změna od VST pluginů to je, ale stejně, když nahraju 4 melodie jako wav (bass,mono,pad a hl.melodie)tak potom ten mix se nějak zhorší. Zní to moc počítačově, ačkoli každá stopa zvlášť hraje výborně...Tak co stím? zachrání to mastering v profi studiu s D/A převodníky? (myslim tim,že když jim přinesu každou stopu zvlášť,oni to projedou převodníkem a pak smixnou dohromady)Nebo to je chyba na mé straně, že vybírám špatný nástroje, který se nemaj dohromady v lásce? mně se nezdá, že by se tam hodil jinej nástroj, než ten, co tam je.
Pak co se týče basu-já mám rád hodně deepový basy.jenomže ve výsledku to hraje nějak divně. když kouknu na jiný tracky, tak ty maj třeba stejnej bas i kick,ale přesto jim to hraje nádherně.

Další kapitola by byl beat-s tím bojuju jak sviňa. když najdu třeba stejný haitky jako v jiným tracku,stejně to pak zní debilně.vůbec nevim,jak na to.


Děkuji za vaše rady
Jestli pozoruješ ztrátu kvality zvuku po pouhém nahrání do počítače začal bych asi u zvukové karty přes kterou to nahráváš.





ono jak se to veme-ano,HW hraje dobře,nahraju,trochu se zhorší-ovšem i to ovládání (kroucení) mi de skrz zvukovku a hraje to pěkně,tak nevim. zvukovku mám maya ex5,usb;repro alesis M1aktiv mk2, hw synth blofeld a nadupanej počítač jak svině.
je pravda,že tohle je hodně široká otázka,ale spíš mě zajímalo, jestli to má za následek technika nebo špatný uši....
dik

ninja
Příspěvky: 134
Registrován: 10 říj 2006 16:34

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od ninja » 02 kvě 2009 18:20

Public_Domain píše:
a.tom.x píše:
Public_Domain píše:ahoj.
Nedávno jsem si koupil hw synták waldorf blofeld. Je pravda, že určitá změna od VST pluginů to je, ale stejně, když nahraju 4 melodie jako wav (bass,mono,pad a hl.melodie)tak potom ten mix se nějak zhorší. Zní to moc počítačově, ačkoli každá stopa zvlášť hraje výborně...Tak co stím? zachrání to mastering v profi studiu s D/A převodníky? (myslim tim,že když jim přinesu každou stopu zvlášť,oni to projedou převodníkem a pak smixnou dohromady)Nebo to je chyba na mé straně, že vybírám špatný nástroje, který se nemaj dohromady v lásce? mně se nezdá, že by se tam hodil jinej nástroj, než ten, co tam je.
Pak co se týče basu-já mám rád hodně deepový basy.jenomže ve výsledku to hraje nějak divně. když kouknu na jiný tracky, tak ty maj třeba stejnej bas i kick,ale přesto jim to hraje nádherně.

Další kapitola by byl beat-s tím bojuju jak sviňa. když najdu třeba stejný haitky jako v jiným tracku,stejně to pak zní debilně.vůbec nevim,jak na to.


Děkuji za vaše rady
Jestli pozoruješ ztrátu kvality zvuku po pouhém nahrání do počítače začal bych asi u zvukové karty přes kterou to nahráváš.





ono jak se to veme-ano,HW hraje dobře,nahraju,trochu se zhorší-ovšem i to ovládání (kroucení) mi de skrz zvukovku a hraje to pěkně,tak nevim. zvukovku mám maya ex5,usb;repro alesis M1aktiv mk2, hw synth blofeld a nadupanej počítač jak svině.
je pravda,že tohle je hodně široká otázka,ale spíš mě zajímalo, jestli to má za následek technika nebo špatný uši....
dik
nebo treba neznalost harmonie?

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od MonkeyFighter » 02 kvě 2009 20:32

no pokud mu nehraje kick s basou tak tady moc o neznalost harmonie nepude...

proste studuj cti a hlavne skladej krut a zkousej...kdyby byli spatny usi tak neslysis ze je neco spatne... jestli to slysis tak se "jenom" musis este hodne ucit...a technika to na svedomi nema,jsou lidi ktery skladaj na strojich kterejm by se tady vsichni vysmali a vydavaj placky...

Public_Domain
Příspěvky: 13
Registrován: 18 pro 2008 21:49

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Public_Domain » 02 kvě 2009 20:50

neznalost harmonie? to u mě nehrozí-studuji konzervatoř.tady je spíš technickej problém.proto radši někdy skládám klasickou hudbu než tu elektro,ale ta je zas přivařená u srdce.... :D
ještě nevim, protože,když si poslechnu jiný tracky,tak jejich bass a kick je sladěnej tak,že tam nehrajou nízký frekvence (50-60hz),ale hraje to tak,že to krásně duní.což já nedokážu tak poladit a musim si přidat ty nízký frekvence.blbě vysvětluju,ale snad mi rozumíte.... :-Da to sem si naivně myslel,že HW tohle z 50% udělá za mě.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od EXCOM » 02 kvě 2009 20:56

nevzdavaj to, tu na ezone je toho o tomto probleme velmi vela popisane, skus si to pohladat alebo niektory ti daju priamo link na thread kde sa tento problem rozoberal...
hlavne nevesat hlavu, HW bude urcite v pohode, treba laborovat a ono to pride same...

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1385
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od tony9 » 02 kvě 2009 23:10

Public_Domain píše:neznalost harmonie? to u mě nehrozí-studuji konzervatoř.tady je spíš technickej problém.proto radši někdy skládám klasickou hudbu než tu elektro,ale ta je zas přivařená u srdce.... :D
ještě nevim, protože,když si poslechnu jiný tracky,tak jejich bass a kick je sladěnej tak,že tam nehrajou nízký frekvence (50-60hz),ale hraje to tak,že to krásně duní.což já nedokážu tak poladit a musim si přidat ty nízký frekvence.blbě vysvětluju,ale snad mi rozumíte.... :-Da to sem si naivně myslel,že HW tohle z 50% udělá za mě.
Dobrý by bylo hodit sem nějakou ukázku.
Děklat klasickou hudbu na kompu to je podle mě hodně velký problém. Sám se tím tak trochu zabývám.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od a.tom.x » 02 kvě 2009 23:33

No na zvukovce za 2000 bych asi nečekal zázraky. Od Blofelda taky ne, je to zvukově takovej plugin zavřenej v HW krabici (a teď mě začněte Blofeldisti rvát na kusy). Od Blofa bych navíc čekal spíš digitální surovosti ve středech až výškách než nějakej kultivovanej analogovej basovej/kick zvuk, ten fakt neumí.

Trochu nechápu co to znamená: "Kroucení mi jde přes zvukovku".

Na těch Alesisech poslucháš i ty jiné nahrávky? Pokud mě paměť neklame (je to už spousta let co jsem měl M1) tak ty zrovna moc basy neuměly. Možná by pomohlo, kdybys řekl co to je za nahrávky. Jsou tu lidi, který podle ucha lecos poznají co je tam použito.

Jo a taky nezapomínje, že to není jenom samotnej zvuk syntu co dělá podobu finální nahrávky, je tam potom ještě spousta práce s efekty a s dynamikou a to je trochu jiná věda než syntéza.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Public_Domain
Příspěvky: 13
Registrován: 18 pro 2008 21:49

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Public_Domain » 03 kvě 2009 12:14

a.tom.x píše:No na zvukovce za 2000 bych asi nečekal zázraky. Od Blofelda taky ne, je to zvukově takovej plugin zavřenej v HW krabici (a teď mě začněte Blofeldisti rvát na kusy). Od Blofa bych navíc čekal spíš digitální surovosti ve středech až výškách než nějakej kultivovanej analogovej basovej/kick zvuk, ten fakt neumí.

Trochu nechápu co to znamená: "Kroucení mi jde přes zvukovku".

Na těch Alesisech poslucháš i ty jiné nahrávky? Pokud mě paměť neklame (je to už spousta let co jsem měl M1) tak ty zrovna moc basy neuměly. Možná by pomohlo, kdybys řekl co to je za nahrávky. Jsou tu lidi, který podle ucha lecos poznají co je tam použito.

Jo a taky nezapomínje, že to není jenom samotnej zvuk syntu co dělá podobu finální nahrávky, je tam potom ještě spousta práce s efekty a s dynamikou a to je trochu jiná věda než syntéza.

kroucení de přes zvukovku= pomocí kláves (midi do pc) ovládám synťák.tam si něco kroutim a poslouchám to výstupem z blofelda do line in v pc.když dokroutim,zmáčknu rec a nahraju wav.a právě v tomhle bodě to trochu zkreslí.

ty basy na waldorfovi by se daly udělat,když se s tim trochu seru,ale pak je problém bass+kick = když poslouchám jiný tracky (myslim tim house music,progressive house,electro) tak tam jim hezky hraje kick bass a basák (synth) jako takovej má taky bass,což u mě neni,já dám bass u kicku ale pak se kope basák s těma samýma frekvencema od kicku.(trochu krkolomně řečeno)


*klasickou hudbu na počítači ano, ale pouze jako noty-sem si koupil symfonickej orchestr-každej tón vysamplovanej.(vienna) ukázky mé klasické hudby jsou pouze ještě z edirolu,páč ta vienna je strašně obrovská a trvá to dlouho, než něco najdu.

Public_Domain
Příspěvky: 13
Registrován: 18 pro 2008 21:49

Re: Užití Hw synťáku - problém-HELP!!!

Příspěvek od Public_Domain » 03 kvě 2009 15:19

abych byl přesnější,vyexportoval jsem smyčku 4 taktů asi a je tam pouze kick a bass.rád bych slyšel nějaké kritiky.odkaz je zde:

http://uloz.to/1716365/kick+bass.wav

Odpovědět