vliv latence na mix

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Džirka

vliv latence na mix

Příspěvek od Džirka »

Mám kartu audiophile od M-audio a používám Nuendo. Zajímalo by mě, když mixuji hotový projekt a nastavím na kartě vyšší buffer size, chápu, že to má vliv na latenci při nahrávání, ale má to i nějaký vliv na mixování a chování pluginů? Děkuji předem za odpověď

Jens Ludwig

Re: vliv latence na mix

Příspěvek od Jens Ludwig »

na mix ne - má to vliv pouze při náběrech

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ma to vlyv aj na zvuk .. aj na mix .. na vsetko .. treba si to odskusat ..

Jens Ludwig

Příspěvek od Jens Ludwig »

počkej počkej - v čem to má vliv??? že DAW má při vyšší latenci 'víc času' propočítat ten zvuk líp??? (vím je to řečeno hodně lidově...)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no vyskusaj si to .. zmen si buffer s 256 na 1024 a porovnaj vyrendrovany zvuk ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Díky za info
Pytkin píše:no vyskusaj si to .. zmen si buffer s 256 na 1024 a porovnaj vyrendrovany zvuk ..
Jdu to vyzkoušet :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no kedysi sme mali v studiu zvukovku TC Twin neviem co .. pri recorde sme pouzivali buffer 256 kvoli latencii monitoringu .. A mixovalo sa na 1024 .. Ked som to nahodou zabudol prepnut , tak pri 256 mi vu meter lietal do cerveneho .. ked som prepol na 1024 , tak to slo pekne do nuly .. strasne otravne to bolo .. nastastie uz sme tam dali rme s total mixom a uz je buffer fixne na 1024 a monitoring riesi total mix ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Pytkin: jakej VU metr? Nejakej plugin v daw nbeo neco externiho? imho pokud delas jen v sw, tak to vliv na zvuk zadnej nema. Ten buffer se musi vzdycky zpracovat celej stejnym zpusobem a je jedno na jak maly kousky je delenej. Leda kdyz se tam objevi dropout, tak to asi muze skocit kam nema a tim i udelat jiny peaky.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

tady jedl nekdo vtipnou kasi? :] (pri realtime prehravani projektu nekdy ale skutecne poznam rozdily u rapidne se menici automatizace, vyssi buffery to prehraji jinak ("kvantizovaneji"); pri offline renderu uz to ale nema mit vliv.)
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 24 zář 2012 22:05, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Amorph : skusal si rozdiel medzi 256 a 1024 ? ono to bolo aj pocut , ze to hra inak ..

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Zkusíme test. Tady jsou tři verze. Jeden z tracků je renderovaný s bufferem 2048, jiný je ve vysoký kvalitě MP3 a další s bufferem 256 Je poznat, který je který? U mě doma s tím mám problém.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Já si myslim, že změna bufferu může mít vliv a nemusí. Na přehrání běžného pluginu nemá, ale pokud je v setupu i například external instruments popřípadě jiný voloviny tak se může latence trochu posunout a nemusí to lícovat.
Není na škodu to vyzkoušet.
Kvalita přehravaných zvuků by měla bejt stejná, horší to je s timingem a tím pádem se může zvuk i změnit když se některé stopy vůči sobě posunou. Týká se to podle mě ale jen rozdílných a navíc speciálních zdrojů jako je ext. instr apod.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pouzivame UAD .. moze to suvisiet s tym ..

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

dzirka: vyexportuj si wavy pro dve ruzny latence (nedavej realtime export) a otevri oba v nejakem audio editoru - treba v soundforge nebo audacity. Jednomu otoc fazi (invert) a pak je smichej 1:1. Mela by ti z toho vyjit vsude nula.

matucha

Příspěvek od matucha »

Nemusi nutne... jakmile pouzijes nejaky efekty ktery nemaj zafixovanou fazi modulace nebo pouzivaj v necem random (reverby).

UAD... tam mozna neco mohlo mit vliv, protoze jestli to nekde nehlasilo latenci, tak se mohla menit.

Ja prubezne pri michani latenci casto jednou nebo dvakrat zmenim a nikdy jsem nezpozoroval zadnej vliv. I kdyz to co rika Juanita je asi pravda (s tou kvantizaci), ale nemam moznost takovy veci slychat, protoze u me je automatizace z 99% dost plynula/dlouha.

Odpovědět