"VTM-M2" - The Vintage Tape Machine
"VTM-M2" - The Vintage Tape Machine
http://cdsoundmaster.com/site/cds-softw ... e/vtm.html
zkoušeli jste někdo?vypada to dobře
zkoušeli jste někdo?vypada to dobře
Re: "VTM-M2" - The Vintage Tape Machine
Včera sem to testoval, no abych řek pravdu, nejsem si vůbec nějak jistej co to vlastně dělá, teda dělá to tak málo že mi příde že to vlastně skoro nemá žádnej efekt. Všechny ty nastavení mi přídou dost "soft" . Ale spíš myslim že to neumi správně použít. 
edit: No spíš sem tak nějak čekal že to udělá nějakej jakože "punch sound" jako umí třeba Ferric TDS ale nějak mi to nejde.

edit: No spíš sem tak nějak čekal že to udělá nějakej jakože "punch sound" jako umí třeba Ferric TDS ale nějak mi to nejde.
ferric je taky celkem soft, ale hlavne cool!
No a co není soft? To by mně taky celkem zajímalo, UAD zkusit nemůžu, a z toho co jsem měl pod rukama, mně krom Decapitatoru nic nějak axtra nenadchlo, teda aspon ne tak abych to plnohodnotně používal. Ferric je takovej že ten zvuk jakoby "zachlupatí" a trochu nějakýho modulačního binčusu přidá.
S klasickou Tape mašinou sem nikdy nedělal, takže vlastně nevím co by to mělo se signálem udělat.
Edit: Tak mi to nedalo a ještě jsem si stím pohrál.
A měním názor
, předtím jsem to zkoušel na bicí, basu atd. Ale ted jsem to zavěsil na master šavli v projektu a hle, najednou tam něco je. Docela pěkně to funguje, nevim jak to posat co to vlastně dělá ale líbí se mi to , takovej jemnej saturator , měl jsem nastavení output na max a input někde na 10ti hodinách a přepnuto na "Hi". No a to se mi teda líbilo, sem zvědavej co z toho poleze dál.
S klasickou Tape mašinou sem nikdy nedělal, takže vlastně nevím co by to mělo se signálem udělat.
Edit: Tak mi to nedalo a ještě jsem si stím pohrál.
A měním názor

mne treba ferric prijde na basu genialni. nedavno jsem pouzil emulaci SH101 od TAL a na insert dal ferric a kombinace tehle dvou free veci udelala moc hezkou a realne znejici basu - budu ji ted pouzivat hodne 
co se tyce tape machine, tak me osobne ten vzhled tak nejak odradil.. nechtelo se mi to zkouset a hledal jsem nejaky dema na youtube a po shlidnuti asi deseti idiotskejch upoutavek na software, ktery nic nepredvadely, jsem to uplne pohrbil. ferric mi funguje tak jak potrebuju.

co se tyce tape machine, tak me osobne ten vzhled tak nejak odradil.. nechtelo se mi to zkouset a hledal jsem nejaky dema na youtube a po shlidnuti asi deseti idiotskejch upoutavek na software, ktery nic nepredvadely, jsem to uplne pohrbil. ferric mi funguje tak jak potrebuju.
na obrázky se vybodni, to je taková lákačka. Jakože když tohle udělá UAD tak se dá čekat, že to někdo bude kopírovat. Tohle mi příde vloženě reakce na UADčko. Jakože vývojaři si řekli, že by to z toho mohlo kápnout nějaký to euro. Ale za zkoušku to stoji docela to i něco dělá, a líbí se mi to.
- ReaktoplazmAR
a čo Ferox ? ten sa vám nelúbi ?
http://www.kvraudio.com/db/ferox_by_jeroen_breebaart
biscuitovu radu, ferric na basu som tu už postrehol viac x a skúšal, ale vždy sa mi to lúbilo iba "solo", ked som to počúval v mixe tak som to vždy vyhodil.. ten ferox je viac taký lo-fi, viac zaberá ale "neotepluje" tak ako ferric, ale zas sa mi viac lúbi v mixe a nie len na basu..
http://www.kvraudio.com/db/ferox_by_jeroen_breebaart
biscuitovu radu, ferric na basu som tu už postrehol viac x a skúšal, ale vždy sa mi to lúbilo iba "solo", ked som to počúval v mixe tak som to vždy vyhodil.. ten ferox je viac taký lo-fi, viac zaberá ale "neotepluje" tak ako ferric, ale zas sa mi viac lúbi v mixe a nie len na basu..
Udělal jsem malý testík.
VTM - M2 je zavěšen na master šavli v nastavení : Input - 13db, Output +11db. Přepnuto na "Hi".
Po čtyřech dobách skladby je vždycky zapnutej plugin, pak zase 4 doby vypnutej, Začíná to vypnutým.
http://www.uloz.to/7909494/test-00-wav
velikost (9mb).
VTM - M2 je zavěšen na master šavli v nastavení : Input - 13db, Output +11db. Přepnuto na "Hi".
Po čtyřech dobách skladby je vždycky zapnutej plugin, pak zase 4 doby vypnutej, Začíná to vypnutým.
http://www.uloz.to/7909494/test-00-wav
velikost (9mb).
slysim dobre, ze to tomu da malinko jiskru? cekal bych spis jemny zatazeni..
reaktoplazmar: no ferox znam, neni to spatnej plugin, ale ferric mam radsi, ale je pravda ze ferox udela slysitelnejsi vec
reaktoplazmar: no ferox znam, neni to spatnej plugin, ale ferric mam radsi, ale je pravda ze ferox udela slysitelnejsi vec

No má to takovej oživovací efekt. Některý fragmenty z toho jakoby vylezou (kytara). Je to opravdu jen takovej jednopromilovej efekt ve výsledku ale i ten za to stojí:)
Ja uz to nejakou dobu pouzivam a funguje to pekne. Jakoby to mirne nafoukne, ale to nic nemeni na tom, ze uz ten material, co se do toho posila, musi byt kvalitni.)