Vynil vs. CD - kvalita zvuk
Vynil vs. CD - kvalita zvuk
Tak u vynilu se reze do 25 hz a nad 16 Khz.... a pak, ze jsou frekvencne bohatsi 

Naposledy upravil(a) Acid Punk dne 31 pro 2007 18:07, celkem upraveno 1 x.
-
- Profesionál
Obecne dogma
napr. zde:
http://youtube.com/watch?v=8FIwFr8n8as
od 1:39 do 2:40
Ale tady samozrejme nic o frekvencich v exaktnim slova smyslu nerikal, jen neco cvrccich kteri cvrlikaji na travniku

http://youtube.com/watch?v=8FIwFr8n8as
od 1:39 do 2:40
Ale tady samozrejme nic o frekvencich v exaktnim slova smyslu nerikal, jen neco cvrccich kteri cvrlikaji na travniku

No prave co vim byl kritizovany za to ze jeho skladby maji dobry zvuk... nastesti v tom setrval
)
Ale to uz odbocuju jen jsem chtel ilustrovat dogma ze vinyl zni lip protoze ma vetsi frekvencni rozsah nez cd ktere je omezeno zezdola i zhora
))
Ale paklize je pravda ze se reze do 25 hz a nad 16 khz tak tomu tak neni

Ale to uz odbocuju jen jsem chtel ilustrovat dogma ze vinyl zni lip protoze ma vetsi frekvencni rozsah nez cd ktere je omezeno zezdola i zhora

Ale paklize je pravda ze se reze do 25 hz a nad 16 khz tak tomu tak neni

OFFTOPIC: Acid Punk: ze ma vynil lepsi zvuk je prece blbost. Dynamictejsi? Jo a kdo to dneska vyuzije? A kor u tanecni hudby? K smichu. Je to proste fetis, nic proti tomu, ale nejhorsi je obhajovat to nejakyma pseudoodbornyma "argumentama" (podobne jako uceni katolicky cirkve, jak zacnou pouzivat "vedeckou" obhajobu, zveda se mi zaludek).
Mno nevim me se na vinylu libi ze je takovy hrejivejsi, pro elektroniku ktera je svou podstatou studena je primo idealni, a ten ritual sednou si a poustet si desky, to je neco co mi chybi, vzpomenu-li i na vydani treba hendrixe nebo 60s rockovych kapel ktere mely super velke barevne obaly.. a pak plna deskoteka takovyhle pokladu... prijemne vzpominky...
Nicmene uz jsem si rok nebo dva zadnou desku nepustil, spokojim se s dj sety a samplovanym materialem
Jinak vinyl ma urcite lepsi zivejsi zvuk nez cd... ale po kolika desitkach prehrati se to da jeste rici
24 bitove audio uz dava pak solidne vinylu na zadek
ale ten nedigitalni prijemny pocit z vinylu tam porad zustava, desky jsou proste jine... je to placka s mechanicky zaznamenanymi vibracemi zatimco digi to reknostruuje z 0 a 1 pomoci napetim rizene oscilace a filtru na zvuk.
Nicmene uz jsem si rok nebo dva zadnou desku nepustil, spokojim se s dj sety a samplovanym materialem

Jinak vinyl ma urcite lepsi zivejsi zvuk nez cd... ale po kolika desitkach prehrati se to da jeste rici

teraz asi budem dost OT ale povedal by som, ze to, preco nam zneju stare nahravky z LP ovela lepsie, ako z CD nie je debata LP vs. CD, ale to, ze tie stare nahravky sa na CD reedicie remastruju. a to je ten pruser. X krat som pocul CD niecoho, co poznam aj z LP a z toho CD to bol vacsinou nalesteny a natlaceny GRC. tolko moj nazor na "lepsie hrajuce platne" 

acid : pravda .. s CD to neni uplne to same .. CD nepraskaju .. takze to je fajn .. A tiez netreba k nim tak casto skakat .. teda 2x menej .. lebo obe strany LP su na jednej strane CD
a niekedy aj nejaky bonus sa najde , cize este lepsie .. ale je fakt , ze casto krat nez CD najdem doma , tak si rychlejsie stiahnem MP3jky dakde z internetu .. A je pohodlne mat na disku 20 Cdciek , supnut ich do playlistu , dat shuffle a prijemne pocuvas ..

Naposledy upravil(a) Pytkin dne 29 pro 2007 14:51, celkem upraveno 1 x.