Vystupna hlasitost HW synttakov
Vystupna hlasitost HW synttakov
Preco maju vsetky syntaky ktore som doteraz mal tak strasne nizku uroven vystupneho signalu? Dost to dokaze zneprijemnovat pracu v spojeni s DAW, kde cokolvek vratane VSTi hra daleko hlasnejsie. Ako to riesite? Mate nejaku univerzalnu hlasitost ku ktorej vsetko dorovnavate?
imho to robia vyrobcovia tak preto, aby si pri nahravani neprehulil AD prevodnik... to sa amaterovi moze stat lahko, ale ked je uroven nizka, je nepravdepodobne ze sa to podari... normalne taky syntak nahraj na -20dB a nahratu stopu znormalizuj, alebo proste osetri softverovym gainom (trebars ked juv daw posielas na nejaky kompresor, tak tam prisposobis threshold a makeup tak aby to hralo nahlas...
hmm... ak nesumi samotny syntak, tak ani nie... karta sumi tak na -90dB, po zosilneni o 20dB mas sum -70dB, to je este stale pohoda. ak ti pri tom nizkom signale syntak sumi, tak nieco robis zle (musi tam byt nejaky volume v danom patchi alebo tak nieco - ked uz mas master volume na maxime)
ved nahraj, daj sem ukazky, aby sme vedeli o com sa bavime
ved nahraj, daj sem ukazky, aby sme vedeli o com sa bavime
- MonkeyFighter
inak v suvislosti s touto temou ma napadla jedna otazka.
je rozdiel v mnozstve analogoveho sumu, ked nahravam Motif naraz, alebo po stopach? myslim to tak, ze ci sa ten sum nenabaluje ked to ide po stopach...
dufam ze som sa vyjadril dost jasne teraz. skusim pouzit priklad:
- nahram z Motifa stopu kde je klavir, pricom od nejakej (pri normalnom pocuvani nepocutelnej) urovni su tam rozne sumy z nastroja
- nahram z Motifa slaky
Je sum vyssi, ako keby som to nahral naraz?
je rozdiel v mnozstve analogoveho sumu, ked nahravam Motif naraz, alebo po stopach? myslim to tak, ze ci sa ten sum nenabaluje ked to ide po stopach...
dufam ze som sa vyjadril dost jasne teraz. skusim pouzit priklad:
- nahram z Motifa stopu kde je klavir, pricom od nejakej (pri normalnom pocuvani nepocutelnej) urovni su tam rozne sumy z nastroja
- nahram z Motifa slaky
Je sum vyssi, ako keby som to nahral naraz?
hmm ale zavisi to aj do fazy signalov nie ? ked su dva v protifaze tak sa po scitani odcitaju, ci nie tak ? 
Beriem to z hladiska syntetickeho:
Ak mam dva rovnake staticke priebehy, napr. dve pily, tak ked maju rovnaku fazu, vysledok bude 2x hlasnejsi...ked maju ale rozdielnu fazu, tak vysledny priebeh bude s inym harmonickym zlozenim, nebude to zosilnena pila...

Beriem to z hladiska syntetickeho:
Ak mam dva rovnake staticke priebehy, napr. dve pily, tak ked maju rovnaku fazu, vysledok bude 2x hlasnejsi...ked maju ale rozdielnu fazu, tak vysledny priebeh bude s inym harmonickym zlozenim, nebude to zosilnena pila...