Vystupna hlasitost HW synttakov

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
dano

Vystupna hlasitost HW synttakov

Příspěvek od dano »

Preco maju vsetky syntaky ktore som doteraz mal tak strasne nizku uroven vystupneho signalu? Dost to dokaze zneprijemnovat pracu v spojeni s DAW, kde cokolvek vratane VSTi hra daleko hlasnejsie. Ako to riesite? Mate nejaku univerzalnu hlasitost ku ktorej vsetko dorovnavate?

kexik

Příspěvek od kexik »

imho to robia vyrobcovia tak preto, aby si pri nahravani neprehulil AD prevodnik... to sa amaterovi moze stat lahko, ale ked je uroven nizka, je nepravdepodobne ze sa to podari... normalne taky syntak nahraj na -20dB a nahratu stopu znormalizuj, alebo proste osetri softverovym gainom (trebars ked juv daw posielas na nejaky kompresor, tak tam prisposobis threshold a makeup tak aby to hralo nahlas...

dano

Příspěvek od dano »

kexik: uhm. a tou normalizaciou sa mi nenabali dost vela sumu?

kexik

Příspěvek od kexik »

hmm... ak nesumi samotny syntak, tak ani nie... karta sumi tak na -90dB, po zosilneni o 20dB mas sum -70dB, to je este stale pohoda. ak ti pri tom nizkom signale syntak sumi, tak nieco robis zle (musi tam byt nejaky volume v danom patchi alebo tak nieco - ked uz mas master volume na maxime)
ved nahraj, daj sem ukazky, aby sme vedeli o com sa bavime

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : slusne zvukovky maju na vstupe gain .. takze si to vies prisposobit trosku ..

MonkeyFighter

Příspěvek od MonkeyFighter »

no ja mam teda skatule zapichany do mixu a ne do zvukovky,ale vetsine zvuku co nakroutim musim stahovat gain abych se vesel do 0...jak na nordu tak na microvawe tak tx7..jenom sampler se mi vetsinou nepovede prekourit pokud fakt hodne nevrstvim...

waletz

Příspěvek od waletz »

Ja napr. pouzivam nominalnu hlasitost virusu TI a tiez ma vystup dost pod urovnou, pri tvoreni je to lepsie, neprepalis prevodniky atd. co tu uz bolo spominane, a pred mixom vsetky tracky znormaizujem. imho v cubase si mozes softwarovo zdvihnut gain na kazdom kanali ked uz o to ide.

dano

Příspěvek od dano »

inak v suvislosti s touto temou ma napadla jedna otazka.

je rozdiel v mnozstve analogoveho sumu, ked nahravam Motif naraz, alebo po stopach? myslim to tak, ze ci sa ten sum nenabaluje ked to ide po stopach...

dufam ze som sa vyjadril dost jasne teraz. skusim pouzit priklad:
- nahram z Motifa stopu kde je klavir, pricom od nejakej (pri normalnom pocuvani nepocutelnej) urovni su tam rozne sumy z nastroja
- nahram z Motifa slaky
Je sum vyssi, ako keby som to nahral naraz?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : jasne ze sa to nabaluje .. ked mas jeden sum , alebo mas sum v 16 stopach , tak bude 16x hlasnejsi ! :)

thovt

Příspěvek od thovt »

Soucet je logaritmicky, takze neplati "16x hlasnejsi !" :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ok .. pan je lingivsta .. ok tak je ho tam 16x viac ..

dano

Příspěvek od dano »

no tak si to ujasnite, lebo tato infoska je dost dolezita...

napriklad ak by sme namiesto slova "sum" dosadili slovo "zvuk", tak to bude jednoduchsie. ak dam dva "zvuky" rovnako hlasneho klavira naraz, tak mi len flanguju, alebo su aj hlasnejsie?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : su aj hlasnejsie .. ak duhy das rovnako hlasny ako prvy .. a flangovat nebudu .. nemaju dovod .. ak su prehravane jednymi hodinami ..

thovt

Příspěvek od thovt »

Je to tak. Jen doplnim, ze dva stejny zdroje daj vysledek o 3dB vyssi.

bassline

Příspěvek od bassline »

hmm ale zavisi to aj do fazy signalov nie ? ked su dva v protifaze tak sa po scitani odcitaju, ci nie tak ? :)

Beriem to z hladiska syntetickeho:

Ak mam dva rovnake staticke priebehy, napr. dve pily, tak ked maju rovnaku fazu, vysledok bude 2x hlasnejsi...ked maju ale rozdielnu fazu, tak vysledny priebeh bude s inym harmonickym zlozenim, nebude to zosilnena pila...

Odpovědět