Ano přesně takhle to dělám, mám v projektu pár "mustrů" daného žánru, ke kterým se chci přiblížit.dost toho bylo receno, z nejakeho obecneho zakladniho pohledu ti to hraje v podstate vyrovnane, ale v tech samotnych zdrojich jsou podle me slyset problemy. Z tech rockovych veci casto nehezky trci kopak a virbl skoro jako izolovane samply a nepoji se se zbytkem a zni to i cele trochu neprirozene vzhledem k tomu, jak bych ja vnimal zivou kapelu (a tim nechci rict, ze ja sam bych s timhle nemel problem:). Podle tech ukazek co mas na webu, bych se mozna zkusil soustredit na prirozenost, zivost a celistvost mixu. Jinak me hodne pomaha proste poslouchat a analyzovat nejake referencni profi nahravky. Natahat si i nejake hotove nahravky primo do projektu a podle toho se obcas kontrolovat, pak clovek tolik neujede a v leccems to i inspiruje.
Bez toho jsem docela často zvukově "ujížděl" a zjistil jsem to až po půli dnu práce

Akustika poslechu, ač se to z fotek nezdá je slušná, foto jsou starší ...
(ale samozřejmě se dá na tom jěště docela zapracovat)
Spíše se mi zdá že začíná pokulhávat technické vybavení, jenom že nákup nového nádobíčka, které by mělo skutečný zvukový přínos se bude pohybovat v řádech deseti až stotisíců . ( např. kvalitní mic, preamp, AD převodník, DA převodník, popřípadě monitory)
Měnit něco za něco v +- podobné cenové a kvalitativní kategorii postrádá význam.
To by znamenalo i zdražení hodinové sazby a tak já jít moc nechci z toho důvodu že prostě rád pomáhám začínajícím kapelám a tam je každá koruna dobrá, kluci na to opravdu kolikrát docela dlouho šetří.