Zoom H4n - latence

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Pytkin
Moderátor

Re: Zoom H4n - latence

Příspěvek od Pytkin »

no pri 3.5msec na vstupe by vystup mohol byt tak 7 ,cize dokopy 10 .. so je na hrane .. niekomu to vadi .. niekomu nie ..

brousek

Příspěvek od brousek »

Díky za vaše reakce :)

Nastavil jsem tedy audio buffer co nejníž. Jen pro informaci, nejnižší nastavitelná latence je: vstupní 3,515ms, výstupní 9,501ms. Monitor beru přímo ze Zoomu.

Mám ale pořád stejný problém. To co nahraju je maličko posunuté vůči zahrané skutečnosti. Respektive občas po připojení zoomu se povede, že je rozdíl opravdu minimální a řekněme téměř neslyšný, jindy je rozdíl tak velký, že by ho poznal každý hudbní analfabet. Nastavení o kterém se píše výš je stále stejné. Nevíte, kde by mohl být problém?

Je možné, že je chyba někde v Zoomu? Případně, jde v Cubasu nastavit nebo zkontrolovat posunutí nahrávky o latenci? (Předpokládám, že toto je zabudované pevně do programu, takže nejde.)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

adjust for record latency??? tohle nastaveni jsem nikdy nechapal...

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Mhm - blbě napsaný ovladač..? Zkusil bych jen tak z legrace freeware ASIO4ALL místo toho ZOOMáckýho. Nic stejně neztratíš (tohle nahrávadlo nemá nic, kvůli čemu bys musel používat proprietární ovladač). Pak písni, jestli se chování systému nějak změnilo.

P.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

a co vlastne nahravas ? dufam ze to neni dake midi cez usb .. to by sme riesili uplne nieco ine potom ..

kexik

Příspěvek od kexik »

a nemas tam pri odposluchu nahodeny nejaky vst efekt co zvysuje tu latenciu? to by bola hruba chyba

biscuit

Příspěvek od biscuit »

idealne treba neco z native instruments kore (nema latency compensation) :-D

kexik

Příspěvek od kexik »

to je jedno ci ma kompenzaciu ta je ti pri odposluchu nahovno.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to mas vlastne pravdu :-)

brousek

Příspěvek od brousek »

kexik píše:a nemas tam pri odposluchu nahodeny nejaky vst efekt co zvysuje tu latenciu? to by bola hruba chyba
:lol: No to by bylo skvělé, kdyby to tak bylo. Efekt bych vypnul a vše by chodilo jak má.. bohužel

Řekl jsem si, že vyzkouším přeinstalování Zoom software. Tedy, přeinstaloval jsem a ejhle, vše začalo parádně vyšlapovat. Udělal jsem ale pár pokusů a než jsem se stačil začít radovat, zpoždění se opět dostavilo. Nejzajímavější na tom je, že jsem nic nepřenastavoval. Jen jsem dal pokusně zaktualizovat připojení.

Tedy, nainstaloval jsem Asio4all. Když přes to zahraju zpoždění je hodně velké a ke všemu se zvuk přerušuje a praská. Pokoušel jsem se to nějak přenastavit, ale výsledek byl stále stejný. Takže opět nevím.

Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

co to znamena, zaktualizovat pripojenie? Zacinam mat pocit ze mas problem s usb radicom. Co je to za pc? Napis presny typ laptopu alebo konfiguraciu desktopu

brousek

Příspěvek od brousek »

Aktualizace připojení znamená, že jsem v Cubase, v položce "ASIO driver" nastavil jiný ovladač (ASIO4all) a potom zpět zoomovský ovladač. Přesný typ notebooku zjistím večer.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tak toto by problem nemalo robIt..

kexik

Příspěvek od kexik »

vyzera to na debilny nativny asio driver. ono uz to ze nahravaci buffer je iny ako prehravaci je podozrive. zatial som nezazil ze by nemali rovnaku hodnotu. ale vylucme moznost ze tam mas nepodareny usb radic alebo konflikt s nejakym dalsim usb zariadenim.

brousek

Příspěvek od brousek »

MSI ms-6837d - Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU, T5250 @ 1.50GHz, 2,00 GB RAM. Tak tohle dělo tady mám :lol:

Do jiného USB vstupu jiné zařízení připojeno není, vlastně kromě myši, takže tam by snad problém být neměl. Jestli je USB řadič v pořádku samozřejmě nevím. Při práci s jinými USB zařízeními se ale nikdy žádný problém nevyskytl.

Odpovědět